NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

“Mijn partner is niet goed in bed. Hoe ga ik daarmee om?”

21 augustus 2021,

geschreven door

Beste Talitha, sinds kort heb ik een lieve vriend. Alles klopt in onze relatie, behalve in de slaapkamer. Hij heeft vóór mij maar weinig ervaring opgedaan in de slaapkamer. Waar het dus eigenlijk op neerkomt: hij is nog niet zo goed in bed. Ik vind dit moeilijk om bespreekbaar te maken en ik probeer begripvol en geduldig te zijn. Toch heb ik wel mijn behoeften. Hoe kan ik hier het best mee omgaan?

– Carlijn, 23 jaar

Beste Carlijn,

Voor de meeste mensen speelt seks een belangrijke rol bij een goede en stabiele relatie. ‘Slechte’ seks kan een behoorlijke impact hebben op de kwaliteit van de relatie. Een goed seksleven hebben is overigens niet zo vanzelfsprekend en het bespreken ervan is eveneens voor velen lastig. Je bent dus zeker niet de enige die hier mee zit. Ik heb een paar tips voor je!

Wanneer ben je goed in bed?

Wat ‘goed in bed’ zijn precies betekent, is natuurlijk voor iedereen verschillend. Het is erg subjectief en daarom kan ik je ook geen checklist aanreiken met de eigenschappen die je nodig hebt voor goede seks. Goede seks héb je niet alleen samen, je máákt het ook samen. Het is een ontdekkingsreis die je samen maakt.

“Goede seks héb je niet alleen samen, je máákt het ook samen.”

Tips voor een beter seksleven

Goede communicatie met je partner

Communicatie is niet alleen essentieel voor een gezonde relatie, ook in de slaapkamer is het onmisbaar. Je partner kan natuurlijk niet van nature weten wat jij wel of niet fijn vindt in bed. Maak dit dus bespreekbaar.

Aangeven dat je iets minder fijn vindt, is natuurlijk geen persoonlijke aanval op de bedprestaties van je partner. Het zorgt er juist voor dat hij steeds beter weet hoe hij jou optimaal kan bevredigen. Daarnaast leert jouw partner gaandeweg wat zijn eigen seksuele voorkeuren zijn, zodat het in de slaapkamer meer en meer voor jullie beiden geweldig wordt.

Laat hem zijn seksualiteit ontdekken

Voordat je een bevredigend seksleven kan hebben met iemand samen, is het goed om eerst je eigen seksualiteit te ontdekken. Zelfbevrediging is daar een perfecte manier voor. Bespreek dus met je partner hoe hij over masturberen denkt, of hij dit – al dan niet vaak – doet en hoe het hem kan leren ontdekken wat hij wel of niet fijn vindt. Deze kennis kan hij dan meenemen naar de slaapkamer, zodat het jullie seksleven ten goede komt.

Samen seks ontdekken

Seks is veel meer dan enkel de (penetrerende) daad. Seks kan al klein beginnen bij het sturen van spannende berichtjes, intimiteit door middel van lichte aanrakingen of ruim de tijd te nemen tijdens het voorspel.

“Ontdek elkaar op seksueel vlak door het sturen van spannende berichten, te experimenteren met erotische massages en een uitgebreid voorspel.”

Een goede manier om elkaar te ontdekken op seksueel vlak, is door middel van het spelen van een erotisch spel, het geven en ontvangen van een erotische massage of het verrichten van streeloefeningen. Deze streeloefeningen – ook wel Sensate Focus oefeningen genoemd – zijn erop gericht om elkaars lichaam van kruin tot kleine teen te verkennen. Zodoende leren jullie van jezelf én van elkaar wat jullie erogene zones en seksuele voorkeuren zijn.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, ik heb nu sinds kort een vriend en hij heeft mij laatst voor de eerste keer gebeft, maar ik kreeg te horen dat ik een zure, vieze smaak heb en dat het daar beneden niet echt prettig ruikt. Wat kan ik hiertegen doen? Ik ben al…
3.679 keer bekeken