Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

“Geen erectie bij anale stimulatie. Hoe kan dat?”

2 mei 2020,

geschreven door

Beste Talitha, hoewel ik heteroseksueel ben, ben ik wél steeds meer aan het experimenteren met anale stimulatie. Maar ik  merk iedere keer bij het penetreren van mijn anus, dat mijn penis slap wordt. Het gevoel blijft intens, toch zou ik het extra spannend vinden als mijn erectie standhoudt, zodat ik van beide kan genieten. Hoe kan het dat ik geen erectie heb bij anale stimulatie?

– Jannick

Beste Jannick

Het kan inderdaad voorkomen dat de penis slap wordt of blijft bij anale stimulatie. Dat hoeft niets ergs te betekenen. Je kan immers blijven genieten van anale stimulatie. Vermoedelijk heeft het verlies van de erectie bij anale stimulatie te maken met de spanning die op het bekken staat. Beter gezegd: de spanning op de bekkenbodemspieren.

De rol de bekkenbodemspieren

De bekkenbodemspieren is een spiergroep, gelegen in het bekken en spelen een belangrijke rol bij seks. Bij mannen is de PC-spier de voornaamste spier die een rol speelt. Dit is overigens dezelfde spier die je gebruikt indien je jouw plas probeert op te houden.

“De bekkenbodemspieren spelen een belangrijke rol bij het seksueel functioneren.”

Door middel van anale seks wordt onder andere de prostaat gestimuleerd. Een gevoelig plekje dat in een gebied ligt vol zenuwuiteinden. Stimulatie van de prostaat kan daarom voor veel seksueel genot zorgen, waardoor ook de bloedtoevoer richting het bekken wordt opgevoerd. Ook gaat het gepaard met een verhoogde spanning op de bekkenbodemspieren. Soms kan deze spanning zo hoog oplopen, dat de bloedtoevoer op den duur (deels) wordt belemmerd. Gevolg: de penis verliest zijn erectie. Dit hoeft geen gevolgen te hebben voor de stimulatie en sensatie.

pc-spier

Geen erectie bij anale stimulatie: wat te doen?

Het kan wellicht helpen om aan de slag te gaan met het trainen van de bekkenbodemspieren door middel van kegeloefeningen. Daarbij ga je bezig met het aan- en ontspannen van de PC-spier. Het idee erbij is dat je bewust wordt van de aan- en ontspanning van de bekkenbodemspieren. Bij seksuele stimulatie kan je dan bewust spelen met die spanning. Staat er toevallig veel spanning erop? Probeer dan wat meer te ontspannen.

Extra hulpmiddelen voor een erectie

Naast het trainen van de bekkenbodemspieren, kan je ook gebruik maken van extra hulpmiddelen. Zo kan je bij het uitvoeren van de kegeloefeningen anale balletjes toevoegen, om de training wat intensiever te maken. Ook kan je experimenteren met een penisring. Deze ring kan je om de schacht van de penis schuiven (als de penis is erectie is). De ring houdt het bloed in de zwellichamen, waardoor de penis stijf blijft. Daarnaast kan je een stapje verder gaan een asslock. Hierbij is een anale plug gevestigd aan de penisring. Op deze manier kan je ontdekken of de penis (door middel van ring) stijf blijft terwijl iets in je anus is gebracht.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Heb je het gevoel dat jouw partner (veel) vaker zin heeft in seks dan jij? Of zou je zelf wel vaker willen, maar is jouw partner daar minder voor in? Weet dan dat je verre van alleen bent. Twee partners die een disbalans ervaren in hun sexdrive: dat …
3.189 keer bekeken