Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Hoe geniet ik weer van seks met een nieuwe partner?”

15 juni 2019,

geschreven door

Beste Talitha, na 30 jaar huwelijk ben ik sinds een tijd gescheiden van mijn ex-man. Ik ben inmiddels weer enige tijd alleen, maar tegelijkertijd beangstigt het gevoel me om me weer seksueel open te stellen een nieuwe liefde gevonden, waarmee ik graag mijn leven wil delen. We hebben het fijn samen, maar in de slaapkamer gaat het moeizaam. Ik vind het lastig om me open te stellen voor mijn nieuwe partner, ik ben immers de seks met mijn ex-man gewend. Hoe kan ik een goed seksleven krijgen met mijn nieuwe partner?”

– Maria

Beste Maria,

Wat goed en fijn was in jouw vorige huwelijk, is niet vanzelfsprekend de juiste formule voor een goed seksleven met een potentiële nieuwe vriend. Het is dan ook helemaal niet gek dat dat even zoeken en wennen zal zijn. Het kost nou eenmaal tijd en energie om jezelf en een nieuw seksleven opnieuw te leren kennen.

Een fijn seksleven met een nieuwe partner

Om te kunnen genieten van seks met een nieuwe partner, is het eerst belangrijk dat jij je comfortabel en zeker voelt om wie jij – je seksuele ‘jij’ – bent. Jarenlang ben je gewend geweest aan een bepaalde manier van seks hebben. De seks met je vorige man bepaalde dus voor een groot deel wie jij op seksueel vlak was. Dat is nu natuurlijk anders, dus dat vraagt om herontdekking.

Tip! Verwacht niet dat de seks met een nieuwe partner hetzelfde moet of zal zijn dan hoe je het gewend bent. Een nieuwe partner betekent ook een nieuw seksleven.

Jezelf seksueel ontdekken door middel van masturbatie

Het is de moeite waard om jezelf opnieuw te leren kennen door tijd en energie te steken in zelfbevrediging. Door middel van masturbatie ontdek je bij jezelf wat jij lekker vindt en ga je je comfortabel voelen bij jouw naakte lijf en aanraking. Bovenal zorg je ervoor dat ‘seks’ los komt te staan van het seksleven dat je had met je ex-man. Want zolang jij seks nog associeert met je vorige relatie, is het inderdaad lastig om volledig te genieten van de seks met een nieuwe liefde.

Experimenteer met je nieuwe vriend

Eenmaal een nieuwe partner gevonden, betekent ook dat je een nieuw seksleven weer moet opbouwen. Wat je gewend was in je vorige relatie, hoeft niet dezelfde succesformule te zijn in je nieuwe relatie. Wat je toen fijn vond, kan nu anders zijn. Wat jouw ex-man fijn vond in bed, hoeft niet te gelden voor je nieuwe lief. Ontdek het dus samen en benader jullie seksleven alsof jullie het (weer) voor de eerste keer doen. Het zal voor hem vast ook nieuw en wennen zijn. Leer dus van elkaar wat jullie lekker vinden in bed. Probeer verschillende seksposities uit en heel belangrijk: bespreek wat jullie wensen en grenzen zijn.

Tip! Het spelen van een erotisch spel, zoals Ultiem Verlangen, kan jullie helpen elkaar seksueel te leren kennen.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, lange tijd was ik vrijgezel. Ik heb altijd al veel aan masturbatie gedaan, waarbij ik makkelijk tot een orgasme kon komen. Nu heb ik een vriendin en merk ik dat ik een probleem heb: ik kan niet klaarkomen tijdens de seks met haar. Het …
3.933 keer bekeken