Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

“Hoe kom ik erachter of zij haar orgasme faket?”

19 februari 2022,

geschreven door

“Beste Talitha, sinds een paar maanden heb ik een vriendin. Ze lijkt er wel van te genieten van onze seks, maar ik weet niet zeker of ze wel echt klaarkomt. Om het recht voor zijn raap te vragen vind ik ook weer zoiets… Hoe kom ik erachter of ze haar orgasme faket?

Jordy, 20 jaar

Beste  Jordy,

Het vrouwelijk orgasme kan een mysterie zijn. Begrijpelijk dat je niet zeker weet of je vriendin echt klaarkomt of faket! Het vrouwelijk orgasme is namelijk over het algemeen niet zo opvallend als het klaarkomen bij de man.

Wat gebeurt er tijdens een orgasme?

Het orgasme, wat is het eigenlijk? Natuurlijk kennen we allemaal de “Oh ja’s!” en het gekreun uit de pornoscene, maar het kan er ook heel anders uitzien. Zo zijn er een aantal lichamelijke waarnemingen die optreden tijdens het orgasme waar je op kan letten:

 • De ‘seksblos’: Sommige vrouwen krijgen een rode gloed over hun lijf als ze meer opgewonden raken. Het begint met rode vlekken vanaf de buik naar de borsten, hals en gezicht. Dit kan tijdens de climax erg aanwezig zijn over het hele lichaam. Na het orgasme verdwijnt deze seksblos.
 • Ademhaling en hartslag: Dit is een bekende. Als we erg opgewonden zijn, gaan we sneller ademhalen en zal ons hart ook sneller slaan.
 • Samentrekking van spieren: Tijdens het orgasme is er vaak sprake van spiersamentrekkingen. De vrouw heeft hier dan geen controle over. De vagina trekt dan 5 tot 12 keer samen, net als de anus, de baarmoeder en verschillende spiergroepen van het lichaam. Sommige vrouwen hebben bijvoorbeeld bij hun climax gespannen tenen en gespreide vingers!
 • Pupillen: Wil je echt graag weten of ze faket of niet, kijk dan goed en recht in haar ogen. Tijdens haar hoogtepunt zullen haar pupillen namelijk even vergroten, als gevolg van een adrenalinekick. Niet alleen een handige check, maar ook een intiem idee om in elkaars ogen te kijken!

Houd er alleen wel rekening mee dat deze lichamelijke tekenen niet allemaal, altijd en bij iedereen even duidelijk te merken zijn. Soms kan een hoogtepunt al worden ervaren als een piek van opwinding, gevolgd door een gevoel van ontspanning. In sommige gevallen is het zelfs zo dat de vrouw het zelf lichamelijk ook niet heeft gemerkt dat ze is klaargekomen.

Als ze niet klaarkomt

Er bestaat natuurlijk een kans dat haar orgasme uitblijft en dat ze inderdaad faket. Dit kan verschillende redenen hebben. Denk hierbij aan:

 • Pijn bij het vrijen
 • De verkeerde manier van stimulatie
 • Onzekere gevoelens
 • Afleidende gedachten

Lang niet iedere vrouw komt (makkelijk) tot een hoogtepunt! Volgens onderzoek komt één derde van de vrouwen klaar tijdens seks. 10% van alle vrouwen heeft zelfs nog nooit een orgasme beleefd. Maar soms is de vraag niet hóe ze dan wel kan klaarkomen, maar of het wel zo noodzakelijk is dát ze klaarkomt. Haal de druk op te moeten klaarkomen eraf en er zal veel meer ruimte overblijven voor het daadwerkelijke plezier.

Praat er samen over

Naast alle kenmerken van een orgasme en tips, blijft het vooral belangrijk om te communiceren met elkaar. Bedenk goed voor jezelf wat het hebben van een orgasme voor jou betekent en hoe belangrijk het is dat ze klaarkomt. Probeer dit in je relatie te bespreken. Misschien durft jouw vriendin het niet goed aan te geven. Mogelijk faket ze haar climax dan om jou het gevoel te geven dat het een fijne sekspartij is geweest. Probeer daarom open en eerlijk naar elkaar te zijn. Vraag aan haar wat ze prettig vindt in bed en check tijdens de seks af en toe of ze het fijn vindt wat je doet. Wie weet komen jullie tot hele nieuwe, spannende en intieme inzichten!

“Goede seks is niet per definitie seks met een orgasme. Haal de druk dus af van te moeten klaarkomen, dan blijft er meer over voor het genot!”

Tot slot…

Seks heeft voor iedereen weer een andere betekenis en goede seks is niet per definitie seks met een orgasme. Vrouwen kunnen ook intens genieten van een vrijpartij zonder dat ze klaarkomen. Belangrijk is dat jullie het beiden beleven op een manier die voor jullie prettig is.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

5 reacties

 1. Ik heb een vraag over het klaarlikken en als ze dan komt krijg ik een mond vol dikke sap in mijn mond en slik ik het door, zij vindt dit heel prettig als ik dat doe en geeft ze mij soms nog een extra golf, mijn vraag is of het doorslikken van kutsappen geen nare gevolgen zal hebben voor mijn maag

 2. Mijn bf denkt soms wel eens dat ik fake volgens mij. Hij vraagt dan van: ja ben je gekomen? en dan zeg ik ja schatje en dan vraagt hij wel eens: ja echt waar? waarom is dat toch zo belangrijk om te weten

  1. Hoi meisje,
   Dat is een goede vraag 🙂 Heb je die vraag ook wel eens aan hem gesteld? Het kan zijn dat het voor hem erg belangrijk is dat jij klaargekomen bent, terwijl het voor jou misschien minder belangrijk is. Probeer het eens met hem over te hebben. We blijven het herhalen: communicatie is een van de belangrijkste aspecten binnen een relatie. Ook in de slaapkamer 🙂

 3. Ik denkd at mijn vriendin ook faked dat ze klaarkomt. Maar ik begrijp niet waarom ze dat zou doen, weet jij misschien waarom ze dat misschien zou doen? Natuurlijk wil ik gewoon dat het voor haar ook fijn is!

  1. Hoi Vera, ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt om te begrijpen waarom je vriendin haar orgasme faket. Je geeft aan dat je het ‘denkt’. Hoe komt het dat je dat denkt? Heb je het al eens voorzichtig met haar hier over gehad? Ik kan natuurlijk niet voor jouw vriendin invullen wat de reden is van haar faken. Als ze faket, wil dat niet per se zeggen dat het voor haar niet fijn is hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Slaag je er tijdens soloseks wel in om klaar te komen, maar lukt het je met je partner niet om een orgasme te beleven? Weet dan dat je niet de enige bent. Ik kom dit in mijn praktijk regelmatig tegen, vooral bij vrouwen. En als je erover nadenkt…
3.703 keer bekeken