Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

“Kan een vrouw ook te snel klaarkomen?”

12 mei 2018,

geschreven door

Beste Talitha, ik ben 25 jaar en heb nu een relatie van 2 jaar met mijn lieve vriend. Ons seksleven is niet echt top. En dat heeft met mij te maken: ik kom te snel klaar. Zodra ik ben gekomen, heb ik geen zin meer om verder seks te hebben. Voor mijn vriend duurt de seks dus veel te kort… Zijn er meer vrouwen die te snel klaarkomen? En wat kan ik doen?

– Marije

Beste Marije,

Wat vervelend om te horen dat jullie niet helemaal tevreden zijn over jullie seksleven. En hoewel veel vrouwen moeite hebben met het komen tot een orgasme, komt het omgekeerde ook zeker voor: vrouwen die te snel klaarkomen.

Vrouwen die te snel klaarkomen

Vroegtijdig klaarkomen is een seksueel probleem dat typisch mannelijk lijkt te zijn. Moeite met klaarkomen is juist wereldwijd nog één van de meest gehoorde problemen is onder vrouwen. Toch kunnen vrouwen óók last hebben van te snel klaarkomen.

Onderzoek wijst uit dat 40% van de vrouwen wel eens te vroeg is klaargekomen. 4% lijkt hier chronisch last van te hebben.

Veel dames die vroegtijdig klaarkomen, geven aan dat de seksuele opwinding daarna gauw afneemt. Daardoor beleven ze vaak geen plezier meer aan de seks.

Gevoelens van schuld

Dit zorgt voor een tweestrijd in het hoofd van de vrouw: ga ik – tegen mijn zin in – door omdat mijn partner nog niet voldoende is bevredigd? Of stoppen we, terwijl mijn partner nog niet is klaargekomen?

Vaak eindigt de seks dan toch na het hoogtepunt van de vrouw. Dit resulteert in allerlei negatieve emoties, waaronder schuld en schaamte bij de vrouw en een onbevredigend gevoel bij de partner.

vrouwen vroeg orgasme

Orgasme uitstellen: dit kan je doen

De soort stimulatie

De meeste vrouwen komen dikwijls klaar door voldoende stimulatie van de clitoris. Enkel vaginale stimulatie is vaak niet voldoende om tot een hoogtepunt te komen. Ga daarom na welke soort stimulatie voor jou het meest gevoelig is, waardoor een orgasme onvermijdelijk is. Kom je vooral klaar wanneer de clitoris wordt gestimuleerd? Probeer dan standjes waarbij de clitoris minder wordt aangeraakt, zoals doggy style.

Indien je juist van een diepe, vaginale penetratie gemakkelijk klaarkomt, is minder diepe stimulatie mogelijk de oplossing. Experimenteer met posities waarbij jouw meest gevoelige plekje niet direct gestimuleerd wordt.

‘Point of no return’

Om een orgasme uit te kunnen stellen, is het belangrijk om te herkennen wanneer het orgasme komt. De seksuele spanning wordt namelijk opgebouwd tot een punt waarop het orgasme onvermijdelijk is: de ‘point of no return’. Vanaf dit punt heb je geen controle meer over je orgasme en kan je het ook niet meer tegenhouden.

Wist je dat… het meerdere keren uitstellen van het orgasme uiteindelijk kan leiden tot een zeer krachtig orgasme op het gewenste moment?

Om meer controle te krijgen over het orgasme, is het belangrijk om de weg naar dit punt te herkennen en het voor te zijn. Zo kan je de stimulatie tijdelijk onderbreken, waardoor de opbouw naar dit punt wordt stilgelegd en het orgasme wordt uitgesteld.

Tip! Met masturbatie kan je experimenteren en ontdekken wat voor soort stimulatie voor jou wel of niet werkt en leer jij jouw point of no return te herkennen.

Trainen van de bekkenbodemspieren

Om nog meer controle te krijgen over het orgasme, zijn goed getrainde bekkenbodemspieren van essentieel belang. Dit is een laag spieren die zich onderin de buik bevindt. Ze zorgen er onder andere voor dat de plasbuis en anus worden afgesloten. Simpel gezegd: het zijn de spieren die je gebruikt om urine en ontlasting op te houden!

Ze spelen ook een belangrijke rol bij het orgasme. Tijdens het hoogtepunt spannen de bekkenbodemspieren krachtig samen. Door middel van oefeningen kan je controle krijgen over deze spieren. Je kan ze krachtiger maken, maar ook juist leren om ze te ontspannen. Daardoor kan het orgasme worden uitgesteld.

Tip! vrouwen kunnen hun bekkenbodemspieren goed trainen met behulp van vaginale balletjes.

Meerdere keren klaarkomen

De seks hoeft niet per sé te eindigen na het orgasme van de vrouw. Vrouwen hebben namelijk de mogelijkheid om seksueel opgewonden te blijven, zelfs ná het hoogtepunt. Het is hierbij belangrijk om jezelf open te blijven stellen voor opwinding en de seksuele energie. Zo houd je de seks ook na het orgasme spannend en opwindend. Uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat je meerdere orgasmes ervaart. Bijkomend voordeel: de seks zal langer duren, waardoor ook jouw partner langer bevredigd wordt.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

4 reacties

  1. Mijn man en ik hebben sinds kort elkaar weer gevonden, lang verhaal kort beide hadden we mega spannende ideen maar durfde dat niet te delen. nu we open zijn proberen we meer en meer wat ontzettend opwindend is. hierdoor bleek dat ik als vrouw meerdere orgasmes kon hebben. dus 50+ en top sex. Graag zouden we graag een trio dien iemand hier ervaring mee? liegst met een vrouw…

  2. Ik kom ook heel makkelijk klaar. Als de eerste zo snel komt, is ie totaal niet heftig. Gewoon blijven door vrijen, dan blijf je geil en dan proberen steeds optijd te stoppen, zodat je het opbouwd en als je dat aantal x doet en dan klaarkomt, gaat het plafond eraf. En ook al denk je dat het te gevoelig is daar beneden, je vriend gewoon laten doorgaan, zonder een pauze, in mijn geval krijg ik dan orgasme in orgasme. Je ligt nog na te kronkelen van de vorige en komt alweer klaar en weer en weer tot je smeekt dat ie stoppen moet! Ik maar ook mijn vriend vinden het juist geweldig dat het zo makkelijk gaat. Heb soms zulke tril benen daarna, dat ik amper normaal kan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, sinds kort heb ik een lieve vriend. Alles klopt in onze relatie, behalve in de slaapkamer. Hij heeft vóór mij maar weinig ervaring opgedaan in de slaapkamer. Waar het dus eigenlijk op neerkomt: hij is nog niet zo goed in bed. Ik vind…
4.497 keer bekeken