Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Is ‘voor het zingen de kerk uit’ betrouwbaar?”

17 juli 2021,

geschreven door

Beste Talitha, sinds kort heb ik een vriendin. Zij is alleen niet aan de pil en condooms vinden we helemaal niks. Als we seks hebben, doen we ‘voor het zingen de kerk uit’. Is dat een betrouwbare methode? Of kan mijn vriendin dan alsnog zwanger worden?

– Manuel, 18 jaar

Beste Manuel,

Ja, jouw vriendin kan inderdaad zwanger worden als de penis uit de vagina wordt teruggetrokken, voordat je klaarkomt. Er zijn veel koppels die aan ‘voor het zingen de kerk uit’ doen, maar dit is geen betrouwbare methode om een zwangerschap te voorkomen. Ook bestaat er de kans om een soa op te lopen. Ik zal je wat meer hierover vertellen.

Voor het zingen de kerk uit

De officiële term voor ‘voor het zingen de kerk uit’ luidt coitus interruptus en betekent letterlijk: onderbroken geslachtsgemeenschap. Het is een manier van anticonceptie waarbij de man de penis terugtrekt vóór het orgasme. Ejaculatie vindt dus buiten de vagina plaats. Veel mensen denken dat dat voldoende is om een zwangerschap te voorkomen, doordat er geen sperma in het lichaam van de vrouw terecht komt.

Feit: van alle stellen die aan ‘voor het zingen de kerk uit’ doen, raakt in 25% van de gevallen de vrouw zwanger.

Onbetrouwbaar als anticonceptie

Niets is minder waar. Hoewel het nog altijd beter is dan helemaal geen anticonceptiemethode gebruiken, is coïtus interruptus geen betrouwbare manier. Dat komt doordat het orgasme soms erg onverwachts kan komen. Als hij eenmaal komt, kan dit niet worden tegengehouden. Dit heet de ‘point of no return‘. Vanuit het mannelijk instinct is het daarbij heel lastig om op dat moment de penis op tijd terug te trekken.

“Het is heel lastig om aan te voelen wanneer het orgasme komt. Vaak is het al te laat om te voorkomen dat de eerste beetjes sperma vrijkomen in de vagina.”

Voorvocht

Er bestaat nog veel verwarring over het feit of voorvocht nou wel of geen actieve zaadcellen bevat. Puur voorvocht bestaat van nature uit enkel prostaatvocht. Toch is het mogelijk dat er actieve zaadjes in het voorvocht zitten. Deze levende spermacellen zijn dan achtergebleven in de urinebuis bij een vorige ejaculatie. Wanneer de man opgewonden is en voorvocht via de plasbuis naar buiten komt, kunnen deze zaadjes mee naar buiten komen. Hoewel het niet veel levende zwemmers zijn, bestaat er een kleine kans dat dat leidt tot een zwangerschap.

Zijn jullie van plan om in korte tijd meerdere keren seks te hebben? Ga dan na iedere ejaculatie naar de wc om te plassen. Urine is namelijk dodelijk voor eventueel achterblijvend sperma.

Kans op een soa

‘Voor het zingen de kerk uit’ beschermt jou en je partner niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Zijn jullie beiden nog niet getest? Dan kunnen jullie het best een condoom gebruiken om eventuele infecties te voorkomen.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

  1. Hallo mijn man kan niet meer gemakkelijk klaar komen dat komt omdat hij tien jaar een zieke vrouw had en daardoor zelf redzaam geweest is hij heeft met veel kracht klaargekomen en nu lukt het niet meer op de normale manier dit wil zeggen hoj kan niet in mij klaarkomen alleen ondet grote druk kan dit nog verholpen worden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, al enige tijd heb ik last van vaginale droogte. Eerst dacht ik dat dit kwam doordat ik misschien niet genoeg opgewonden raakte van mijn partner, maar ook als ik echt zin heb in seks, blijft mijn vagina droog. We gebruiken vaak glijmidd…
2.084 keer bekeken