door seksuoloog Talitha

BDSM spel verder uitbreiden? De beste tips!

12 mei 2023

Beste Talitha, wij zijn enige tijd geleden begonnen met het experimenteren van kinky seks. Inmiddels hebben we verschillende keren gedaan aan bondage en het smaakt naar meer. We weten echter niet hoe we ons BDSM spel verder moeten uitbreiden en vernieuwen. Hoe pakken we dit het beste aan?

– Joris en Puck

Beste Joris en Puck,

De wereld van de BDSM is bijzonder groot en bestaat uit diverse stromingen, stijlen, vormen en rollenspellen. Als jullie eenmaal de wereld zijn ingestapt en behoefte hebben aan meer variatie, kan het inderdaad een beste zoektocht zijn naar wat jullie al dan niet kunnen doen.

Waar bestaat BDSM allemaal uit?

BDSM is een afkorting die staat voor bondage en discipline (BD), Dominantie en submissie (DS) en sadomasochisme (SM). Het is eigenlijk een verzamelnaam voor alles dat te maken heeft met seksuele opwinding door het beperken van iemands bewegingsvrijheid of vastbinden (bondage), straffen en onderdanig zijn (Dominantie en submissie) en iemand pijnigen of gepijnigd worden (SM). Ook komt het element vernederen en vernederd worden vaak voor tijdens het BDSM spel.

BDSM bestaat uit ontzettend veel verschillende thema’s, stromingen, rollen en stijlen. Iemand die de voorkeur voor bondage heeft, hoeft dan ook niet altijd van SM-spellen te houden. Om de wereld van BDSM verder te ontdekken, is het dus ook een kwestie van uitzoeken waar jullie wensen en grenzen liggen.

Experimenteren met kinky seks

Bij BDSM is het van belang dat jullie weten wat jullie doen. Dat wil zeggen dat jullie het BDSM spel verantwoordelijk spelen, zodat jullie er beiden achterstaan. Voor sommige vormen van BDSM is grondige voorkennis een vereiste, anders kan het onbedoeld leiden tot fysieke óf mentale schade.

Let op! Bewaak tijdens het BDSM spel altijd elkaars grenzen. Een harde grens kan tijdens het spel worden aangeduid met een stopwoord of -teken.

Bespreek daarom goed samen waar jullie interesse naar uitgaat. Willen jullie verder in de bondage? Of lijkt het jullie ook spannend om te experimenteren met SM? En hoe zouden jullie het BDSM spel verder willen invullen qua rolverdeling?

Het BDSM spel verder uitbreiden

Alleen al in de wereld van enkel bondage valt veel te ontdekken. Waar jullie eerst wellicht begonnen zijn met wat bindwerk van de polsen, kunnen jullie het uitbreiden met bondage van meerdere lichaamsdelen. Jullie kunnen uitwijken naar bondagetouwen, BDSM collars of hogties. Met een hogtie kunnen de polsen en enkels achter de rug aan elkaar worden vastgebonden.

Indien jullie geïnteresseerd zijn in pijnigen of gepijnigd worden, kunnen speeltjes die passen binnen de wereld van SM worden gebruikt. Denk hierbij aan attributen voor spanking, zoals een paddle. Ook zweepjes en tepelklemmen zijn makkelijke hulpmiddelen om in de slaapkamer toe te voegen. Voor meer tease and please-werk kunnen jullie uitwijken naar oogmaskers en kietelaars.

BDSM spel spelen?

Ben je op zoek naar nog meer spannende ideeën, dan hebben we nog een tip voor je! Overweeg eens om één van de volgende BDSM spellen uit te proberen! Deze erotische spellen zijn namelijk gemaakt om jullie kinky verlangens verder te verkennen 😉

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

Een reactie op BDSM spel verder uitbreiden? De beste tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid