Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

4.492 keer bekeken

How to… een sm zweep of paddle gebruiken

23 juni 2020,

geschreven door

Daar waar spanken vooral een seksuele handeling in de BDSM-wereld was, is dat anno nu allang niet meer het geval. Af en toe een spannende tik uitdelen, gebeurt bij heel veel koppels. Nu kan je je hand ervoor gebruiken, maar er zijn ook speciale paddles en zwepen voor te krijgen. Wij leggen je in deze blog uit hoe je deze accessoires gebruikt.

FYI, spanken is een erotische handeling waarbij je een goede tik uitdeelt op de billen van je sekspartner. Het is dus gewoon een spannend woord voor billenkoek!

How to.. paddle gebruiken

We beginnen met de paddle. Een paddle is een slaginstrument, dat voornamelijk wordt gebruikt om mee op de billen te slaan. Paddles hebben een plat en breed oppervlak. Hierdoor wordt de pijn verdeeld over een groter oppervlak en minder fel gevoeld. Paddles kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Rubber en siliconen paddles zijn doorgaans flexibel en voelen zachter aan. Deze zijn daarom perfect voor de beginnende spanker. Ook zijn er grote en kleine paddles, paddles met tekst, met noppen en zonder noppen.

Na een aantal tikjes verschijnt er een rode gloed op de geslagen plek. Deze rode gloed zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor de geslagen plek extra gevoelig wordt. Sla nooit te lang op één plek, maar wissel af tussen beide billen. De paddles zijn het best te gebruiken op de billen of andere vlezige plekken van het lichaam. Sla nooit net boven de billen, de zijkant van de rug, op het hoofd of rond de hartstreek.

Bij spanken kan natuurlijk pijn voorkomen. Daarom is het belangrijk om vooraf afspraken te maken. Bedenk bijvoorbeeld een stopwoord en geef vooraf duidelijk je grens aan. Na afloop is het verstandig om een verkoelende gel op de gespankte plek te smeren, om zo nazeurende pijn te voorkomen.

How to.. zweep gebruiken

In tegenstelling tot de paddle, kan je de zweep op meerdere manieren en plekken gebruiken. Ook kietelen met een zweep is spannend en wordt vaak gebruikt tijdens het voorspel. Er zijn verschillende plekken van het lichaam waar zwepen lekker aanvoelen, denk bijvoorbeeld aan de borsten, billen, rug of de penis (uiteraard niet te hard). Bij een zweep is het echter wat moeilijk om te richten op de juiste plek, hand en oog coördinatie is hier zeker voor nodig. Oefen daarom eerst op iets anders dan op het lichaam (bijvoorbeeld je matras of de bank).

Probeer ook eens het tempo op te voeren. Wanneer je na een tijdje last krijgt van je onderrug betekent dit dat je te ver weg staat van je object/sub. Test goed wat de juiste afstand is voor jouw zweep, het is belangrijk om met een rechte rug te slaan. Let er op dat je jouw onderdaan nooit op de buik, nieren, hoofd en wervelkom raakt. Deze plekken moeten vermeden worden om blijvende schade aan deze plekken te voorkomen. Na veel slagen kan de huid plaatselijk ook erg warm worden. Wanneer zware zwepen gebruikt worden, kan het goed zijn de sub tussendoor af te koelen met water of een natte handdoek.

“Bij een zweep is het echter wat moeilijk om te richten op de juiste plek, hand en oog coördinatie is hier zeker voor nodig.”

Soorten zwepen

Er zijn vele soorten zwepen online beschikbaar, dus de juiste zweep vinden kan nog wel even een leuke zoektocht zijn. Wij hebben ze daarom voor je onderverdeeld in verschillende categorieën. De standaard zwepen zijn zoals je verwacht, en zijn gemaakt van harde of zachte materialen. Voor beginners wordt laatstgenoemde sterk aangeraden! 

Flogger/strokenzweep

Een flogger, ook wel een strokenzweep genoemd, heeft meerdere stroken aan het uiteinde van het handvat bevestigd. Een flogger geeft de gebruiker nieuwe mogelijkheden ten opzichte van een crop zweepje. De Dominant kan er voor kiezen om de onderdanige zachtjes te strelen, door de stroken zachtjes langs het lichaam te bewegen. Je vindt floggers in verschillende afmetingen. Wil je hard kunnen slaan dan is het aan te raden een model te kiezen met een lang handvat. Hoe meer strokenhoe groter het oppervlakte is wat geraakt wordt. Een strokenzweep met weinig stroken zal feller aanvoelen dan een flogger met veel stroken. Ook de lengte van de stroken kan verschillen. Hoe langer deze zijn, des te sneller en heviger de zweep neerkomt. Een flogger laat tevens meer strepen achter op het lichaam. Voor sommige stellen kan dit meespelen bij het aanschaffen van hun eerstvolgende zweep.

Crops en single tails

Een crop heeft hetzelfde uiterlijk als een paardrijzweepje en heeft aan het uiteinde 1 platte strook. Een crop zweepje wordt hierom ook wel een single tail zweep genoemd. De kracht van dit instrument wordt onder andere bepaald door de lengte van het handvat en het materiaal van de strook. De meeste van deze type zweepjes zijn gemaakt van leer geven een harde ‘pets’. De grootte van het oppervlak van de strook bepaalt hoe de energie verdeeld wordt wanneer de zweep neerkomt. Bij een brede strook zal de pijn verdeeld worden over een groter gebied, waardoor het minder fel en indringend aanvoelt. De stroken van crops hebben uiteenlopende vormen aan het uiteinde van het handvat waarmee je een bepaalde afdruk achterlaat op je partner.

Zwepen met dildo

Wanneer je een extra dimensie wilt toevoegen aan je zweepsessie bieden de zwepen met dildo’s uit deze categorie wellicht uitkomst. Deze speeltjes hebben het uiterlijk van een flogger, maar hebben een handvat die ook intern ingebracht kan worden. De Dominant kan de sub eerst strelen en eventueel met beleid de billen of het geslacht tikken. Wanneer het daar beneden allemaal wat gevoelig is, kan hij de dildo bij hem of haar inbrengen.

Wat vind jij van spanking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

22.774 keer bekeken

Geschreven door

Val je op vrouwen en wil je weten hoe lesbische seks nou eigenlijk werkt? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe seks met een andere vrouw zou zijn? Misschien is lesbische seks nog een onbekend terrein voor jou en ben je op zoek naar weetjes en tips. Dan …
22.774 keer bekeken