Vroeg toegang tot onze Black Friday deals? Log in en ontvang 15% EXTRA korting!  🔥

4.916 keer bekeken

Is mijn penis normaal? 5 veel voorkomende penis problemen

29 oktober 2020,

geschreven door

Ervaar jij wel eens een probleem met je penis? Weet dat je niet alleen staat. Een hoop mannen ervaren wel eens complicaties met hun geslachtsdeel. Als de klachten langere tijd blijven bestaan, kan dit het seksleven op een negatieve manier beïnvloeden. Meestal is het probleem gelukkig onschuldiger dan het op het eerste gezicht lijkt en voor de meeste lichamelijke klachten zijn verschillende oplossingen voorhanden. 

Niet kunnen klaarkomen

Niet kunnen klaarkomen tijdens penetratie is niet alleen een probleem wat onder vrouwen voorkomt. Juist omdat het een minder bekend probleem is bij mannen, kan het veel schaamte en onzekerheid met zich meebrengen. Vaak heeft het niet eens met opwinding te maken. De man heeft vaak geen probleem met in stand houden van een erectie, maar een orgasme blijft uit. Aan dit probleem kunnen zowel fysieke als lichamelijke oorzaken ten grondslag liggen. Lichamelijke klachten zoals vermoeidheid of stress kunnen bijvoorbeeld invloed hebben op jouw seksuele prestaties. Wanneer het probleem zich vaker voordoet, kunnen onzekerheid en schaamte de druk dusdanig opvoeren, dat het misschien juist niet lukt om tot een orgasme te komen.

“Juist omdat het een minder bekend probleem is bij mannen, kan het veel schaamte en onzekerheid met zich meebrengen.”

Daarnaast kan het voorkomen dat je tijdens de seks te weinig wrijving ervaart, waardoor een hoogtepunt uitblijft. Het kan helpen om samen met je partner zo nu en dan een ander seksstandje uit te proberen. Misschien lukt het jou wel om klaar te komen bij een standje waarbij je diep kunt penetreren of waarbij de vagina van je partner strakker aanvoelt.

Vroegtijdig klaarkomen

Vroeg klaarkomen is een ander veel voorkomend probleem onder mannen. Elke man is wel eens eerder klaargekomen dan gewenst. Wanneer het probleem zich vaker dan wenselijk voordoet, kan het een hoop schaamte en stress teweeg brengen. Ook voor de partner kan het vervelend zijn wanneer de seks vroegtijdig wordt beëindigd.

Net als bij te snel klaarkomen, heeft ook dit probleem een lichamelijke of psychische oorzaak. Stress en faalangst kunnen bijvoorbeeld ten grondslag liggen aan het te snel klaarkomen, maar een overactieve bekkenbodem kan evengoed een van de oorzaken zijn. Met behulp van een aantal eenvoudige oefeneningen is het mogelijk om de bekkenbodem te versterken. Sterkere bekkenbodemspieren geven je meer controle over deze spiergroep en maken het makkelijker om het orgasme uit te stellen.

Geen erectie

Lukt het niet om een erectie te krijgen of deze in stand te houden? Ook erectieproblemen komen helaas veel voor onder mannen. Vaak heeft dit een psychologische oorzaak. Stress, faalangst of een negatief zelfbeeld zijn niet bevorderlijk voor het in stand houden van een erectie. Heb je in de ochtend wel een erectie of heb je tijdens het masturberen verder nergens last van? Dan is het bijna zeker dat de oorzaak psychisch van aard is. Een gesprek met de huisart of seksuoloog kan in dat geval uitkomst bieden.

“Stress, faalangst of een negatief zelfbeeld zijn niet bevorderlijk voor het in stand houden van een erectie.”

Daarnaast zijn er ook een aantal hulpmiddelen die je kunt gebruiken. Een penispomp kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij het verkrijgen van een erectie. Een penisring houdt het bloed in de zwellichamen vast en zorgt vervolgens voor een langdurige en stevige erectie. Deze twee hulpmiddelen kan je overigens ook uitstekend samen gebruiken. Breng altijd eerst de cockring aan, alvorens je de penispomp gebruikt.

Jeuk?

Af en toe even aan je zaakje krabben is heel normaal. Het moet echter geen gewoonte worden. Ben je de laatste tijd een beetje laks geweest met je hygiëne? Gebruik je een nieuwe zeep of douche gel? Of heb je misschien onveilige seks gehad? Dan kunnen dit mogelijke oorzaken zijn van de jeuk of irritatie rondom je geslachtsdeel.

Het gebied rondom de penis kan daarnaast wat geïrriteerd zijn door overtollig zweet in combinatie met strakzittend ondergoed. Wrijving, een schimmelinfectie of in het ergste geval een soa zijn andere mogelijke veroorzakers van jeuk. Niet erg aangenaam, maar zeker niet onbehandelbaar. Vermoed je een soa? Neem dan contact op met de huisarts of GGD.

Een kromming in de penis

Bij geen enkele man is de penis volledig recht in erectie. Door een beschadiging in het littekenweefsel van de penis, kan deze dusdanig krom gaan staan dat het problematisch kan zijn voor je seksleven. Dit heet de ziekte van Peyroni. Niet elke man ervaart hinder van de ziekte. Wanneer de kromstand van je penis wel voor problemen zorgt, is het aan te raden om contact met je huisarts of een specialist op te nemen. Soms kan de penis worden behandel met ontstekingsremmers en verzachtende medicatie. In andere gevallen is een operatie nodig om de penis weer volledig recht te krijgen.

“Wanneer de kromstand van je penis wel voor problemen zorgt, is het aan te raden om contact met je huisarts of een specialist op te nemen.”

Herken jij één van bovenstaande problemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

725 keer bekeken

Geschreven door

Welkom bij een nieuwe Fetish Friday! Elke vrijdag zetten wij een fetisj in de spotlight, want in iedereen schuilt toch wel een beetje een fetisjist. Deze week bespreken we de fetisj kleptolagnia! Ben je benieuwd wat dat inhoudt? Lees dan snel verder!…
725 keer bekeken