NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

2.699 keer bekeken

De magie van de vibrator uitgelegd!

23 juli 2018,

geschreven door

De vibrator is voor menig vrouw (en man!) onmisbaar op het nachtkastje. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. De één ziet er maf uit, de ander heeft een luxe design. Maar wat is nou het geheim achter het succes van dit populaire seksspeeltje? In ieder geval niet het uiterlijk. Maar wat dan wel? Dat lees je hier!

Het ontstaat van de trilling

We beginnen even héél technisch! Vibrators hebben een motor met een as, die door middel van elektriciteit gaat draaien. Op zich gebeurt er dan nog niet zoveel, totdat je een gewichtje vestigt aan die as. In dit gewichtje zit een gat, dat buiten het centrum van het gewichtje zit (off center). De as van de motor wordt vervolgens door dit gat gestoken.

Als de as gaat draaien, gaat het gewichtje meebewegen. Doordat de as niet precies door het midden van dit gewichtje draait, gaat het gewichtje én de motor bewegen: zo ontstaat een trilling.

hoe werkt een vibrator

Hoe groter het gewichtje, hoe meer het off center gaat ten opzichte van de motor. En hoe sneller de as van de motor gaat draaien, hoe sterker de trillingen zullen zijn.

De frequentie van een vibrator

Dat vibrators dus trillen, is niet zo moeilijk te begrijpen. Maar de ene vibrator is de andere niet. En dat heeft alles te maken met de soort en het aantal trillingen per seconde. Oftewel: de frequentie van een vibrator.

De frequentie betekent het aantal trillingen per seconde. Hoe hoger de frequentie is, hoe intenser de trilling zal zijn.

Leg je het trillende object op de huid, dan geeft dat een bepaalde sensatie. Maar dat betekent niet dat alles dat trilt direct fijn is om als vibrerend seksspeeltje te gebruiken. Een telefoon op trilfunctie of een elektrische tandenborstel lijkt dan misschien wel een creatief alternatief, toch vibreren zij niet op dezelfde frequentie als een vibrator.

Hoe voelt een vibrator?

Hoe een vibrator op de huid aanvoelt, hangt van een aantal dingen af:

  • Het materiaal waar het van gemaakt is. Zo zal een siliconen laag om het speeltje de intensiteit wat dempen.
  • Lichaamsvet. Jazeker, ook het laagje vet onder onze huid kunnen de trillingen minder intens laten voelen!
  • Lichaamshaar werkt eveneens wat isolerend.
  • De dikte van de huid.

Mannen geven sneller de voorkeur aan een speeltje met een hoge intensiteit, doordat hun penis is voorzien van een echte, dikkere huidlaag. Bij de vagina is dit niet het geval, waardoor vrouwen eerder kiezen voor een speeltje dat minder krachtig vibreert.

Ben jij een vibrator-liefhebber? Hoe heb jij de trillingen het liefst ;)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Daten kan heel romantisch zijn. Af en toe is het spannend… maar soms is het een regelrechte nachtmerrie! Drie lezers hebben hun meest griezelige date verhalen ingestuurd en laat ons je verzekeren: als je deze leest word je spontaan happy single. W…
2.927 keer bekeken
2.291 keer bekeken

Geschreven door

De clitoris stimuleren kan op veel manieren en hier heb je ook enorm veel technieken voor. Of toys, maar af en toe zie je door de bomen het bos niet meer. Desondanks duiken er soms pareltjes van clitoris stimulators op. Zoals deze, de Her Ultimate To…
2.291 keer bekeken