Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

5.375 keer bekeken

Zijn Blue Balls écht een ding?

16 juli 2020,

geschreven door

Blauwe ballen oftewel Blue Balls. Je hebt er vast wel eens van gehoord: Het fenomeen waarbij een man (extreme) pijn in zijn ballen ervaart omdat hij wél een erectie heeft, maar niet tot een zaadlozing kan komen. Sommige mannen doen alsof de wereld vergaat en geven hun partner de schuld van zijn Blue Balls. Maar zijn Blue Balls wel echt een ding?

Alle ballen verzamelen

Oké, er zijn dus mannen die zeggen dat ze pijn in hun ballen krijgen als de seks niet wordt afgemaakt. Dus jij bent bijvoorbeeld met een man aan het zoenen, beetje voelen, je kent het wel. Je bent hem lekker aan het opgeilen, maar dan -om welke reden dan ook- heb jij geen zin meer en je laat hem achter met zijn kneiterharde erectie en zijn goed gevulde ballen. Wel een beetje zielig, toch? Dus verzinnen de mannen dan dat ze pijn hebben om jou een schuldgevoel aan te praten zodat je toch nog even door wil gaan of bestaat er echt zoiets als blauwe ballen?

Blue Balls, feit of fabel?

Het verlossende antwoord is hier. Blue Balls zijn… een feit! Door de verhoogde bloeddruk in de penis en ballen tijdens een erectie zwellen deze op. Als deze erectie lang aanhoudt en er komt geen zaadlozing, dan kan dit zorgen voor druk op de genitaliën van de man. Professor urologie Darius Paduch M.D. zegt dat dit kan zorgen voor lichte pijn (vergelijkbaar met ongesteldheidskramp). Deze kan minuten, of in uitzonderlijke gevallen zelfs uren duren. Dus ja, het uitblijven van een zaadlozing kán zorgen voor milde pijn. Maar als je als man creperend op de grond ligt omdat je lover even geen zin had om de boel af te maken, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Over hand gesproken… als het zo vervelend voelt, kan de man het werkje natuurlijk ook altijd even zelf afmaken.

“Blue Balls zijn een feit! Als deze erectie lang aanhoudt en er komt geen zaadlozing, dan kan dit zorgen voor druk op de genitaliën van de man.”

Waarom blauw?

Door het extra bloed, dat in de penis en ballen stroomt tijdens een erectie, kunnen de bloedvaten opzwellen. Deze bloedvaten zijn blauw. Daardoor kunnen de ballen een klein beetje blauw lijken. Al is dit niet helemaal 100% bewezen en slechts in enkele gevallen aangetoond. Het zou ook kunnen zijn dat we de ballen blauw noemen omdat het aanvoelt alsof de twee knapen bont en blauw zijn.

“Door opgezwollen blauwe bloedvaten kan de balzak een klein beetje blauw lijken.”

Heb jij wel eens Blue Balls gehad?

3 reacties

 1. Al twee jaar mijn vriendin, vraagt zij mij, als 17 jarige ‘maagd’, mee met haar ouders op vakantie. Die twee weken in haar bijzijn, liet mijn penis zich nauwelijks temmen en tijdens een urenlange bustocht naast haar
  fraaie dijen, met dunne blouse inkijk
  voelde ik een constante pijn in mijn ballen alsof zij letterlijk klem zaten.
  Het was een nogal heftige, maar ook
  unieke -, want eenmalige, ervaring, waarvan ik nu weet hoe die heet.

 2. Duidelijk geschreven door een vrouw. Hetzelfde dat vrouwen zeggen dat er een man flue is. Hetzelfde dat wij niks over menstruatie pijn of het bevallen van een kind kunnen hebben, ongeacht of we een niersteen / nierstenen hebben gehad en moeders aangeven dat een niersteen pijn, vele malen erger is dan het bevallen van een kind, verschilt deze pijn per menstruatie / zwangerschap. Dit is hetzelfde met vrouwen, nee je hebt geen testikels tenzij je misschien in transitie bent, dus je kunt er geen zinnig woord over zeggen. Behalve zoals altijd, dat de algemene mening over mannen en ziek zijn / pijn hebben dat ze zich aanstellen, want hey mannen kunnen nooit zoveel pijn verdragen als een vrouw. Wat een onzin zeg.

  1. Hi L1p22,
   Heb je het hele artikel wel gelezen? Er staat namelijk dat Blue Balls een gevoel is wat écht bestaat. Wanneer een man stelt dat de pijn écht ondraaglijk is, dan is er hoogstwaarschijnlijk wat anders aan de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.566 keer bekeken

Geschreven door

Feministen staan voor gelijkheid op alle vlakken in onze maatschappij. Denk hierbij aan politieke en economische gelijkenis, maar hoe zit dit eigenlijk in de slaapkamer? Je zou denken dat een doorgewinterde feminist heel dominant is in in de slaapkam…
1.566 keer bekeken
772 keer bekeken

Geschreven door

Dildo’s hoeven er al lang niet meer uit te zien als een realistische piemel. Tegenwoordig kun je in elk mogelijke vorm of kleur wel een dildo krijgen. Sterker nog, er bestaat zelfs een dildo die je zelf in een specifieke vorm kan kneden. Dat vond ook…
772 keer bekeken