Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

10.860 keer bekeken

How to… veilig seksspeeltjes gebruiken

24 maart 2019,

geschreven door

Seksspeeltjes zijn ervoor gemaakt om te genieten van seks, zowel samen als solo. Wij van EasyToys moedigen het gebruik van seksspeeltjes juist aan voor een beter seksleven, fijnere relatie en een ultiem orgasme. Op een veilige manier. Helaas komt het nog regelmatig voor dat er ongelukken gebeuren met veilige en goede seksspeeltjes. In dit artikel lees je alle tips om op een verantwoorde manier te genieten.

“EasyToys moedigt het gebruik van seksspeeltjes aan voor een beter seksleven en het ultieme genot, op een veilige manier.”

Tips voor het veilig gebruiken van seksspeeltjes

1. Weet wat je wil

Om te beginnen met seksspeeltjes of om je collectie uit te breiden moet je weten wat je wil. Denk hier dus altijd eerst heel goed over na! Het is niet gezegd dat alle seksspeeltjes meerdere doeleinden of functies hebben. Zo kun je niet elke vibrator zowel vaginaal als anaal inbrengen, hier zit veel verschil in qua vorm en materiaal. Als je van tevoren al goed nadenkt over de onderstaande zaken voorkom je in eerste instantie de meeste ongelukken en ongemakken!

2. Lees de productinformatie

Op ons magazine kun je al veel informatie vinden over seksspeeltjes, maar in onze webshop natuurlijk nog veel meer. Daar kun je per product precies zien wat het is, waarvoor je het kunt gebruiken en van welk materiaal het gemaakt is. Lees dit altijd aandachtig door! Op deze manier ben je altijd op de hoogte en weet je wat je kunt verwachten! Daarnaast is onze klantenservice ook altijd bereikbaar om je van extra informatie te voorzien.

Tip! Gebruik een rolmaat om van te voren te kijken of de afmeting van een seksspeeltje niet te groot voor je is!

3. Luister naar je lijf

Je lijf is de maatstaaf waarnaar je goed moet luisteren, we zeggen het natuurlijk niet voor niets! Het is belangrijk om je grens te weten en om te stoppen voordat deze is bereikt. Bij enige vorm van pijn of prikkeling MOET je stoppen! Het kan zijn dat je seksspeeltje te groot is of dat je niet ontspannen genoeg bent. Om vervelende situaties te voorkomen is het aangeraden om altijd met een klein seksspeeltje te beginnen. Gedurende een langere periode kun je dit opbouwen naar een groter formaat, maar wees geduldig!

Niet alles kan in één keer naar binnen. En ga ook nooit te diep met een seksspeeltje, dan is de kans kleiner dat je intern iets beschadigt. Denk hier ook aan bij bijvoorbeeld het gebruik van een dilator. Gebruik je een dilator die te dun is, is er een kans dat je de plasbuis perforeert. Dit geldt ook voor BDSM-speeltjes: weet wanneer je moet stoppen. Weet waarmee je bezig bent en gebruik alleen de extremen als jouw kennis voldoende is.

4. Seksspeeltjes inbrengen

De meeste ongemakken kom je tegen bij het inbrengen van seksspeeltjes. Dit kan soms moeizaam gaan of ruw aanvoelen. Het gebruik van glijmiddel is daarom vaak een belangrijk onderdeel van fijne seks. Glijmiddel voorkomt ruwe wrijving bij penetratie en zorgt ervoor dat er geen wondjes ontstaan. Overigens is het goed om te weten welk glijmiddel je moet gebruiken bij welk seksspeeltje en op de plek waar je het speeltje inbrengt. Zo kan je het best glijmiddel op waterbasis  of anaal glijmiddel gebruiken in combinatie met (anale) seksspeeltjes.

Tip! Zorg dat je bij anale stimulatie een seksspeeltje kiest met een ring, platte onderkant of handvat. Dit voorkomt dat hij naar binnen schiet en kwijtraakt!

Wil je alles weten over onze producten en meer?

Bekijk ons op YouTube  

Verschillende materialen

Seksspeeltjes zijn er in verschillende soorten en maten, maar ook qua materiaal verschillen ze van elkaar. Zo heb je seksspeeltjes die bijvoorbeeld van siliconen, glas, metaal en plastic zijn gemaakt. Dit is nog maar een kleine greep uit het assortiment wat betreft materialen. De meeste materialen zijn veilig voor je gezondheid, maar let wel even op bij seksspeeltjes die weekmakers bevatten!

Veilige materialen:

  • 100% medisch siliconen
  • Glas
  • Metaal
  • ABS

Wat zijn weekmakers?

Weekmakers zijn materialen die gebruikt worden om speeltjes buigzaam en flexibel te maken. Er zijn veilige en niet-veilige weekmakers, Koop je een product bij EasyToys, dan kun je erop vertrouwen dat deze veilige weekmakers bevatten. Helaas zijn er ook bedrijven die niet veilige weekmakers gebruiken en deze op de markt brengen. Let goed op als je producten buiten Europa besteld. Deze voldoen niet altijd aan de Europese normen en kunnen mogelijk onveilig zijn. Let in het bijzonder op het materiaal ftalaten, deze zijn bij wet verboden omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

“Let goed op als je producten buiten Europa besteld. Deze voldoen niet altijd aan de Europese normen en kunnen mogelijk onveilig zijn.”

Onveilige weekmakers kunnen een allergische reactie veroorzaken, maar het kan ook andere gevolgen hebben voor je gezondheid. Dit kan variëren van nier- en leverschade, tumorvorming, hart- en longproblemen of problemen met je voortplantingsorganen. Het heeft echter niet direct invloed op je gezondheid. Alleen bij veelvuldig gebruik kunnen er complicaties optreden. Let dus altijd goed op bij het aanschaffen van seksspeeltjes en onderhoud ze ook goed!

Design seksspeeltjes

Vrijwel alle seksspeeltjes hebben een anatomische vorm, zodat het dan perfect te gebruiken is bij de intieme delen. Meestal zijn de seksspeeltjes ook redelijk flexibel waardoor je geen weerstand voelt. Mede hierdoor is een seksspeeltje ook weer gemakkelijk uit te nemen! Vergeet ook niet om je speeltje altijd goed vast te houden of te zorgen dat ‘ie niet naar binnen glijdt.

Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij je het speeltje niet hoeft vast te houden, zoals vibrerende eitjes en buttplugs. Medische complicaties, ongelukken en ongemakken kun je al simpelweg voorkomen door op te letten en te beginnen bij jezelf. Oftewel; houd de boel in de gaten en houd het stevig vast!

Medische ingrepen

Bij verkeerd gebruik van seksspeeltjes is er een kans aanwezig dat er een medische ingreep nodig is. Bijvoorbeeld als een seksspeeltje anaal of vaginaal vast zit. Het kan gebeuren met de meest doorsnee seksspeeltjes en dat ligt vaak niet aan het speeltje zelf, maar aan de gebruiker van het speeltje. Artsen uiten daarom al tijden hun zorgen over het verkeerd gebruiken van seksspeeltjes. Weet wat je aan kunt qua seksspeeltjes en ga er verantwoord mee om, luidt hun advies.

Artsen met zorgen

De zorgen kun je ook niet ontkrachten of als onwaar verklaren, want het komt vaker voor dan je denkt. Soms wachten mensen ook nog eens dagen of weken voordat ze naar een arts gaan om een seksspeeltje weg te laten halen. Als een speeltje te lang op een plek zit waar het niet hoort, kan dat nog meer schade met zich meebrengen. Zodra mensen tijdig hulp zoeken kan het seksspeeltje vaak nog vrij eenvoudig worden verwijderd. Je hoeft je overigens niet te schamen, de arts doet gewoon zijn of haar werk!

“Zodra mensen tijdig hulp zoeken kan een seksspeeltje nog vrij eenvoudig worden verwijderd, maar sommige mensen wachten soms dagen of weken!”

Onderhoud en reiniging van seksspeeltjes

Je wil natuurlijk dat je seksspeeltje zo lang mogelijk meegaat. Maak daarom altijd direct na gebruik jouw seksspeeltje schoon. Doe je dit niet, kan het materiaal beschadigd raken en dat zorgt weer voor een vergrote kans op infecties. Let vooral op bij producten van jelly, cyberskin of rubber; deze bevatten vaak kleine openingen in het materiaal waar bacteriën zich kunnen nestelen. Gebruik daarom ook altijd een toycleaner of antibacteriële zeep om je speeltje in topconditie te houden!

Wil je nog meer weten over je seksspeeltje(s)?

Op onze klantenservice pagina kun je contact opnemen met onze professionals en zij kunnen je alles vertellen over jouw seksspeeltjes. Daarnaast kun je in onze webshop per categorie, onderaan de pagina, alle informatie vinden over seksspeeltjes.

Ga naar onze klantenservice pagina of bel ons 0598 690 453

Heb jij nog vragen over het veilig gebruiken van seksspeeltjes? Stel ze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Iedereen wordt ouder en ervaart de gevolgen van dien. Maar dat we geen seks meer willen zodra we een bepaalde leeftijd bereiken, is een grote misvatting. Hoe zorgen we ervoor dat we van ons seksleven kunnen blijven genieten? Het antwoord is healthy a…
1.196 keer bekeken