NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

5.910 keer bekeken

Alle spannende sekstrends van 2023 op een rijtje

31 december 2022,

geschreven door

Alles is altijd in beweging en ontwikkeling. Mode, interieur, haarstijlen etc.: het is allemaal onderhevig aan trends. Ook op seksueel vlak staan we niet stil en zien we jaarlijks heuse trends voorbij komen. Zo speelt technologie steeds vaker een rol, ook in de slaapkamer. Ben jij benieuwd naar wat komend jaar voor jou in petto heeft op het gebied van seks, daten en relaties? Check dan dit blog waarin alle spannende sekstrends van 2023 zijn uitgelicht.

Sekstrends van komend jaar, hoe spannend wordt 2023?

Al langere tijd zien we een beweging waarin men streeft naar meer openheid als het gaat om seks en alles wat daarmee te maken heeft. We willen taboes doorbreken, seks normaliseren. Die gedachten lijkt ook centraal te staan in het komende jaar. Welke sekstrends van 2023 komen we dan allemaal tegen?

“Minder taboe, innovatieve smart sex, herontdekking van anale seks, sexploration, ASMR en een balans tussen wensen, grenzen, werk en privé: dit is wat jou in 2023 staat te wachten.”

1. Minder taboe, meer openheid

Er is steeds minder ruimte voor taboes. Het gesprek over seks wordt normaler en meer open. Ook lijken we steeds meer gewend te zijn aan het idee dat vrijwel iedereen een seksueel wezen is met bepaalde behoeften. Dit wordt ook in de maatschappij meer zichtbaar. Het is normaler geworden dat seksspeeltjes in de schappen liggen van reguliere winkels. Denk aan drogisterijen, de HEMA, etc. Ook het bespreken van seksuele wensen, voorkeuren, grenzen of ongemakken treedt naar buiten. Onder andere door internet, sociale media en programma’s op tv wordt het makkelijker om over seksualiteit te praten.

2. Smart Sex

Ook de technologie staat niet stil en het is niet verrassend dat de industrie rondom seksualiteit hierop inspeelt. Niet alleen lijkt er steeds meer nieuwsgierigheid te zijn naar seks met een robot, al een tijd zien we een opmars van slimme seksspeeltjes: toys die via bluetooth aan je telefoon gekoppeld worden en bestuurbaar zijn met een app. Ook kan je verschillende smart sextoys laten reageren op het ritme van de muziek in je slaapkamer of aan elkaar koppelen, zodat jij en je partner overal ter wereld, hoever jullie ook van elkaar vandaan zijn, seksueel plezier kunnen beleven.

3. Aandacht voor anale seks

Anale seks raakt daarnaast steeds meer uit de taboe en wint echt (weer) aan terrein. Hoewel anale seks voor zowel vrouwen als mannen – ongeacht hun geaardheid – een fijne ervaring kan zijn, werd anale seks vaak nog geassocieerd met iets dat vies, pijnlijk of enkel voor homoseksuele mannen zou zijn. Niet is minder waar! Anale seks wordt helemaal herontdekt, waarbij ook zeker volop aandacht is voor de prostaat, de mannelijke holy grail. Deze is via de anus eenvoudig te bereiken. Doordat de prostaat in een gevoelig gebied ligt vol zenuwuiteinden die onder andere de erectie en het orgasme reguleren, kan anale seks en prostaatstimulatie leiden tot een ongekend hoogtepunt voor mannen. Uiteraard kunnen ook dames hun seksleven verrijken met het experimenteren van anale stimulatie en anale seks.

4. Sexploration seks

Doordat de nieuwsgierigheid en openheid naar seks meer toeneemt, staan we over het algemeen ook steeds meer open voor het opdoen van nieuwe ervaringen op seksueel vlak. We benaderen seks, daten en relaties op een meer verkennende manier, waarbij allerlei vormen van daten en relaties meer genormaliseerd worden. Van niet-monogame relaties tot aseksuele romantische verbintenissen: alles wordt meer bespreekbaar. Ook ontstaat er meer flexibiliteit als het gaat om met wie we willen daten en waar onze love interest zich bevinden. Na tijden van lockdown en sociaal isolement, staan we weer meer open voor verbinding. We stappen af van een bepaald vast type en vinden het steeds minder erg om te moeten reizen voor de liefde.

“We benaderen seks, daten en relaties op een meer verkennende manier, waarbij allerlei vormen van daten en relaties meer genormaliseerd worden.”

5. ASMR in de slaapkamer

Autonomous Sensory Meridian Response, oftewel ASMR,  is een term die wordt gebruikt om een sensatiegevoel te beschrijven dat door sommige mensen wordt ervaren als reactie op visuele en auditieve prikkels. Het tintelende gevoel begint vaak bij het achterhoofd en kan zich als een warme deken verspreiden tot de rug en de armen. ASMR kom je al veel tegen op YouTube waar veel auditieve prikkels, zoals knisper-, knetter-, fluister- of blaasgeluiden, triggers zijn. Maar ook visuele prikkels als het zien van video’s met gemaakte tekeningen of schilderen kunnen ASMR oproepen. Kortom, het gaat om het oproepen van een dergelijke zintuiglijke opwinding. En juist díe opwinding begint de weg naar de slaapkamer te vinden. Door het toevoegen van subtiele zintuiglijke prikkels verrijk je jouw seksleven mogelijk op een nieuw, sensationeel gebied. Hierbij ligt de focus minder op penetratie en het bereiken van een orgasme. Het gaat meer om al het genot eromheen, waarbij de zintuiglijke opwinding centraal staat.

6. Verrijken van seksuele kennis en seksuele bewustwording

De openheid naar seks wakkert een natuurlijke honger naar seksuele kennis aan. We hebben steeds meer behoefte aan hoe liefde, seks en intimiteit precies voor ons werken en worden daardoor ook meer bewust van ons seksuele zijn. Er ontstaat meer ruimte voor specifieke wensen en bovenal grenzen als het gaan om seks, daten en intiem zijn. Deze sekstrend sijpelt door in onze relaties, waarbij we meer waarde gaan hechten aan een goede balans tussen werk en privé. De focus ligt wat minder op het nastreven van een succesvolle carrière, en meer op een vruchtbaar gezins-, privé- of liefdesleven. In een maatschappij waarin veel druk wordt gelegd om te moeten functioneren volgens een bepaald stramien, lijken dus steeds meer mensen juist behoefte te hebben aan rust, ruimte en verbinding.

Naar welke sekstrends van 2023 kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.988 keer bekeken

Geschreven door

Heb je dit jaar niet zoveel zin in een suf paasontbijt, paaseieren zoeken met je nichtje en gezellig doen bij je schoonouders aan de keukentafel? Daar kunnen we ons best iets bij voorstellen en daarom hebben wij een sexy paasmenu voor je samengesteld…
1.988 keer bekeken