Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

2.305 keer bekeken

Wat is ASMR? Dit is wat je moet weten over het ‘braingasm’

20 september 2020,

geschreven door

Waar vroeger het internet werd gedomineerd door kattenfilmpjes en fail-compilaties, is er de laatste tijd een nieuwe trend op YouTube waarneembaar: ASMR. Inmiddels hebben miljoenen mensen filmpjes bekeken waarbij iemand in een microfoon fluistert of zachtjes met vingertoppen op een tafel tikt. De video’s kunnen enorm ontspannend zijn om naar te luisteren en je zelfs in een soort van trance brengen. In dit artikel vertellen we je meer over deze nieuwe internetsensatie!

Wat is ASMR?

ASMR staat voor Autonomous sensory meridian response. ASMR is een term die wordt gebruikt om een sensatiegevoel te beschrijven dat door sommige mensen ook wordt ervaren als reactie op visuele en auditieve prikkels, bijvoorbeeld wanneer ze naar een schilderij kijken of iemand zien tekenen. Ook wordt het gevoel vergeleken met lichte aanrakingen, zoals wanneer iemand met zijn vingers door je haar gaat.

ASMR veroorzaakt meestal een tintelend gevoel dat begint bij je achterhoofd en zich zelfs kan verspreiden naar de rug en armen. Het is een aangenaam en ontspannend gevoel en kan je zelfs in een soort ’trance’ brengen. Sommige mensen krijgen dit bijvoorbeeld ook wanneer ze naar een video van kunstschilder Bob Ross kijken. Deze sensatie wordt ook wel een ‘braingasm’ genoemd en kan helpen bij het verminderen van stress en verdriet.

“Veelvoorkomende triggers zijn fluisteren, blazen, knisperen en tikkende geluiden.”

In de ASMR video’s die je vindt op YouTube, worden je hersenen blootgesteld aan verschillende prikkelende geluiden die ASMR kunnen veroorzaken. Veelvoorkomende triggers zijn fluisteren, blazen, knisperen en tikkende geluiden. Iedereen heeft zo zijn eigen triggers die hem of haar doen laten ontspannen. Ook zijn er mensen die helemaal niet gevoelig zijn ASMR. Zij ervaren geen tintelend gevoel, maar kunnen de prikkels wel als ontspannend ervaren.

Tip! De beste manier om de video’s te bekijken is overigens met een headphone, mocht je willen kijken of ASMR iets voor jou is!

ASMR voor opwinding

ASMR kan ook wonderen doen voor je seksleven. Het is ideaal om stress te verminderen en je lichaam klaar te stomen voor een heerlijke vrijpartij. Vergelijk het met een ontspannende massage voorafgaand aan de seks. Zwaar ademen, lichtjes met de nagels over het lichaam van je partner bewegen of in het oor van je partner ademen, zijn enkele voorbeelden van auditieve prikkels. En wanneer mensen meer ontspannen zijn, verbetert dit vaak de seks of intimiteit.

“Vergelijk het met een ontspannende massage voorafgaand aan de seks.”

Ook op sites zoals Pornhub heeft ASMR inmiddels een eigen categorie gekregen. Zo zijn er meer dan honderden filmpjes te vinden waarbij schaars geklede (of poedelnaakte) vrouwen je laten ontspannen door in een microfoon te fluisteren of geluiden te maken met hun lippen of speeksel. Ook zijn er video’s waarbij het geluid van orale seks wordt versterkt of waarbij het net lijkt alsof er aan je oorlel gelikt wordt. Soms wordt er gebruik gemaakt van een 3D microfoon om het geluid nog beter op te vangen en de ervaring te versterken.

Wat je zelf kunt doen in de slaapkamer

Onthoud dat iedereen andere prikkels nodig heeft en dat het bij sommige mensen eerder voor hilariteit zorgt dan voor opwinding en ontspanning. Het is daarom aan te raden om eerst met je partner te praten over wat voor jullie beiden zou kunnen werken. Misschien merk je dat jullie allebei van fluisteren houden, of is er iets totaal anders wat jullie opwindt.

Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal dingen op een rijtje gezet die je samen met je partner kunt uitproberen:

  • Fluister je fantasieën in het oor van je geliefde. Fluister, terwijl jullie samen in bed liggen, om de beurt je heetste fantasieën in elkaars oor. Ook als je niet bij elkaar bent, kun je elkaar bijvoorbeeld een fantasie naar je partner appen, zodat er alvast een gevoel van opwinding ontstaat en je partner niet kan wachten om jou weer te zien.
  • Focus je op geluid tijdens orale seks. Bij orale seks wordt er een hoop geluid gemaakt. Probeer je eens te focussen op de geluiden die je partner maakt, wanneer hij of zij bij jou naar beneden gaat. Dit kan heel opwindend zijn!
  • Streel over de huid van je partner. Je kan je vingernagels of vingertoppen gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een strokenzweepje of een (likbare) bodypaint.
  • Kreun erop los. Kreunen is niet alleen een manier om je partner te laten weten dat hij of zij goed bezig is daar beneden, maar het kan ook jullie opwinding versterken.

Ben jij gevoelig voor ASMR? Deel het met ons in een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

40.604 keer bekeken

Geschreven door

De BDSM-wereld is groot en breed. Dat betekent een enorm scala aan producten die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden. Om jou een beetje wegwijs te maken, bespreek ik een aantal producten. Zoals ik zei: het zijn er veel. Vandaar dat i…
40.604 keer bekeken