Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Waarom seks de weg is naar ultieme verbinding!

26 december 2021,

geschreven door

Kerst is voor velen de tijd waarin we de verbinding met elkaar opzoeken. We willen niets liever dan bij iets of iemand horen. Naast het samenzijn met je dierbaren, kan Kerst ook het moment zijn om de balans in je relatie op te maken. Hoe staat het met jullie verbinding? Voel je een duidelijk ‘wij’ gevoel of leven jullie als losse eilandjes wat meer langs elkaar heen? Als je op zoek bent naar verbinding, is seks of intiem zijn een geweldige manier om dit te bewerkstelligen. Seks verbindt niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Benieuwd hoe dat zit en hoe je door middel van seks je meer verbonden kan voelen met je partner? Check dan dit blogartikel.

De magie van seks

Seks is een van dé kenmerken die een intieme relatie kan onderscheiden van een diepe (platonische) vriendschap. In een liefdesrelatie zitten betekent eigenlijk om altijd te blijven aan die exclusieve verbinding. Te weinig investeren in je relatie kan ervoor zorgen dat jullie onbewust als twee dierbare vrienden, als broer-en-zus of als beste maatjes in de relatie staan. Seks werkt dan vooral in zulke gevallen als iets magisch en zorgt voor meer verbinding.

Wist je dat… het stofje vasopressine, dat vrijkomt tijdens het vrijen, ervoor zorgt dat we territoriaal en bezitterig kunnen worden?

Dit gebeurt niet alleen lichamelijk, maar in ons brein gebeurt er ook van alles waardoor seks zo verbindend werkt. Tijdens het vrijen – en zeker bij het klaarkomen – komen stofjes als dopamine, vasopressine en oxytocine vrij. Van dopamine ga je je gelukkig voelen, oxytocine staat bekend als het knuffelhormoon. Door die enorme hoeveelheid oxytocine die vrijkomt, ga je je daadwerkelijk verbonden voelen met je partner. Je wil je hechten aan hem of haar, samen met je partner zijn. Seks draagt dus neurologisch gezien echt bij aan een betere bonding.

Van sleur naar meer intimiteit

Veel koppels krijgen op den duur onbedoeld te maken met sleur. Jullie weten alles van elkaar en niets is meer echt nieuw. Er is nog maar weinig om van elkaar te ontdekken, wat jullie relatie minder spannend dan voorheen kan maken. Ons brein is erop gericht om continu te streven naar nieuwe prikkels. Dat houdt onze interesse. Daarom is het zo belangrijk om in een langdurige relatie te blijven werken aan het leuk, interessant en spannend houden.

“Seksuele verbinding begint vaak bij het gesprek dat jullie voeren over seks, intimiteit en jullie fantasieën.”

Blijf ontdekken voor ultieme verbinding

Hoe houd je het dan spannend om die ultieme verbinding (weer) te vinden? Blijven ontdekken en experimenteren met nieuwe prikkels is hierbij een belangrijke sleutel. Dit kunnen jullie toepassen op diverse manieren, zoals:

  • Ontdek nieuwe plekken, landen of steden. Maak een leuke trip samen en ervaar hoe het is om hiervan een gezamenlijke herinnering te maken;
  • Plan romantische avonden en pak eens in de zoveel tijd goed uit met het doel die avond speciaal voor jullie te maken. Denk hierbij aan een uitgebreid diner, een relaxte (wellness) avond en voeg er een erotisch tintje aan toe door middel van een erotische massage of het spelen van een erotisch spel;
  • Experimenteer in de slaapkamer eens met vernieuwende stimulaties, technieken of standjes;
  • Ontdek de toegevoegde waarde van een seksspeeltje. Niet alleen zijn er speeltjes speciaal voor koppels, ook kan het erg spannend zijn elkaar te verwennen met het stimuleren van een toy speciaal voor hem of haar;
  • Ervaar intimiteit op andere manieren, bijvoorbeeld door een goed, diepgaand gesprek te voeren of iets te ondernemen wat jullie meer verbindt.

Het belang van goede communicatie

Goed met elkaar kunnen praten is van essentieel belang om in verbinding te blijven. Op intiem vlak betekent dit dat jullie ook open en eerlijk een gesprek kunnen voeren over jullie seksleven. Waar staan jullie? Hoe ervaren jullie het huidige seksleven? Maak de balans op en ontdek wat jullie wensen en grenzen zijn op dit vlak. Is jullie seksleven al optimaal of ontbreekt er wellicht nog iets aan? Seksuele verbinding begint vaak bij het gesprek dat jullie voeren over seks, intimiteit en jullie fantasieën.

Wat is jouw ultieme tip om de verbinding met je partner te behouden of terug te vinden? Laat het ons weten in een comment hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

44.785 keer bekeken

Geschreven door

De prostaat is een van de meest gevoelige plekken van het mannelijk lichaam. Met de juiste stimulatie kan het zelfs voor een intens orgasme zorgen. Helaas wordt de prostaat als erogene zone nog steeds vaak gekoppeld aan seks tussen homoseksuele manne…
44.785 keer bekeken