NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

Hoe introduceer ik een seksspeeltje in de slaapkamer?

23 maart 2022,

geschreven door

Seksspeeltjes: je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten, kleuren en modellen. De één nog mooier, eleganter en veelzijdiger dan de ander. Toch blijft het een onderwerp waar voor veel mensen nog wel wat schaamte omheen hangt. En dat is zonde wat mij betreft, want een seksspeeltje kan een heel fijne toevoeging zijn op je seksleven. Met jezelf en met je partner.

Schaam je er vooral niet voor

Als het over seksspeeltjes gaat, bestaat nog wel eens het idee dat je zoiets alleen gebruikt als je tekort komt in bed of als je geen partner hebt. Maar dat is echt een misverstand. Seksspeeltjes kunnen op allerlei manieren een toevoeging zijn. Experimenteren met een speeltje kan een hele goede manier zijn om je eigen lichaam te ontdekken en erachter te komen wat je lekker vindt. Maar ook met een partner kan het echt een verrijking zijn.

“Experimenteren met een speeltje kan een hele goede manier zijn om je eigen lichaam te ontdekken en erachter te komen wat je lekker vindt.”

Omarm de speelsheid

Speeltjes, toys, de woorden zeggen het al: het zijn perfecte middelen om een beetje lucht en speelsheid in de slaapkamer te brengen. Zeker als je met je partner een beetje in een sleur terecht bent gekomen, kan het introduceren van een speeltje de boel weer een beetje opschudden en voor extra spanning en excitement zorgen. En ook als je af en toe wat meer moeite hebt om opgewonden te raken of de opwinding te behouden, dan kan zo’n speeltje uitkomst bieden. Niet alleen omdat het extra stimulatie biedt, maar ook omdat het wat afleiding en luchtigheid kan geven, waardoor je wat minder in je hoofd komt te zitten. Merk je dat jullie er een beetje lacherig door worden? Helemaal niet erg. Seks mag best licht en speels zijn, dus ga daar lekker in mee.

sekskoppel

Introduceer het op een neutrale manier

Weet je niet zo goed hoe je een seksspeeltje in het seksleven met je partner moet introduceren? Zorg vooral dat je het niet te zwaar maakt. Begin er gewoon eens over op een neutraal moment. Houd het luchtig en zeg iets als: “Het lijkt mij leuk om eens een seksspeeltje te gebruiken, hoe sta jij daar tegenover?” Zorg daarbij ook dat je duidelijk aangeeft dat je dat niet voorstelt omdat je partner tekort zou schieten of omdat je niet aan je trekken komt in bed. Zo voorkom je dat je partner dat zelf gaat invullen en het misschien op zichzelf betrekt. Laat weten dat het jou gewoon iets leuks lijkt om een keer uit te proberen. Heeft je partner er ook wel oren naar? Dan is het een heel goed begin om je samen te oriënteren op wat je dan zou willen proberen.

“Zorg dat je duidelijk aangeeft dat je het niet voorstelt omdat je partner tekort zou schieten of omdat je niet aan je trekken komt in bed.”

Kijk online welk speeltje bij jullie past

De tijd dat je de drempel over moest om in een winkel naar speeltjes te gaan kijken is voorbij. Want tegenwoordig kun je gewoon op je gemak online allerlei speeltjes bekijken en zo rustig uitvinden wat je aantrekkelijk vindt en wat niet. Op de site van EasyToys vind je bijvoorbeeld niet alleen seksspeeltjes in allerlei soorten en maten, maar ook talloze recensies van gebruikers, waardoor je je heel goed kunt oriënteren. Ook kun je daar gemakkelijk glijmiddel bestellen en – ook heel belangrijk – een goede toycleaner om je speeltje schoon en fris te houden.

Kijk naar wat jou fijn lijkt en waar je nieuwsgierig naar bent. Wil je beginnen met alleen uitwendige stimulatie, dan is een Womanizer misschien geschikt voor jou. Vind je juist inwendige stimulatie prettig, dan kun je bijvoorbeeld  aan een vibrator of dildo denken. Kunnen jij en je partner wel wat spanning en variatie gebruiken? Dan is de I Love You gift set van Loveboxxx misschien een leuk idee. Hierin vind je 7 verschillende toys en accessoires waarmee jullie je seksleven een boost kunnen geven. Vergeet vooral ook niet op EasyToys TV te kijken, want daar vind je tal van mooie productvideo’s met instructies, uitleg en tips. Ook fijn: via EasyToys kun je ieder speeltje gemakkelijk en discreet bestellen.

Leg er geen druk op

Zijn jullie klaar om het een keer te proberen? Leg er dan niet teveel druk op. Zeg tegen elkaar: we gaan het gewoon een keertje proberen en voor hetzelfde geld wordt het een fiasco of moeten we nog heel erg zoeken naar de juiste manier. Dat is allemaal oké. Zie het vooral niet als iets heel gewichtigs of als een oplossing voor een probleem, maar gewoon als een manier om samen een beetje lol te beleven. Probeer dingen uit, experimenteer samen en ga stapje voor stapje voelen wat je prettig vindt en hoe jullie er het liefst mee omgaan. Wees eerlijk naar elkaar en spreek eventuele twijfels en onzekerheden zo open mogelijk uit. Zo zorg je dat de speeltjes niet tussen jullie in komt te staan, maar echt een bron van plezier, genot en opwinding wordt voor jullie samen.

Succes!

Hulp nodig?

Zou je graag meer willen experimenteren in bed, maar vind je het lastig om dat soort dingen aan te kaarten bij je partner? Wees gerust, praten met een seksuoloog kan vaak al heel fijn zijn. Aarzel vooral niet om contact op te nemen met mij of met één van mijn collega’s. We helpen je graag.

Liefs, Eveline Stallaart, seksuoloog en psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

7.030 keer bekeken

Geschreven door

De wereld der seksspeeltjes is zo groot, dat je bij het zoeken van de juiste toy soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Iedereen beleeft seks op een unieke manier en onze voorkeuren in de slaapkamer kunnen per persoon verschillen. Om het ulti…
7.030 keer bekeken
7.843 keer bekeken

Geschreven door

Sperma: het is per man verschillend. Het kan dik of dun zijn en de kleur kan variëren van glazig tot melkwit of zelfs lichtgrijs. Soms is het veel, de andere keer is het weinig. Wat is nou eigenlijk normaal? En moet jij je zorgen maken als je zaad…
7.843 keer bekeken