Kinky seks voor een beter seksleven

6 oktober 2023 door BettyBoop

Ook al wordt er steeds meer over gesproken sinds de Fifty Shades hype, rust er op kinky seks nog steeds een taboe. Zo denkt menigeen nog dat er iets ‘mis’ zou moeten zijn met kinks en fetisjen, of met mensen die aan BDSM doen. Niets is minder waar! Kink kan juist ontzettend gezond zijn en je seksleven een ware boost geven.

Misvattingen over kinky seks en BDSM

De BDSM-wereld is bijzonder breed en bestaat uit tal verschillende fetisjen, seksuele voorkeuren en kinks. Van bondage tot de wens iemand te willen pijnigen, van domineren tot onderdanig zijn en van vernederen tot liefdevolle aftercare na een BDSM-spel.

Veel mensen hebben geen duidelijk beeld bij wat BDSM of kinky seks inhoudt. Wellicht omdat het afwijkt van wat in onze maatschappij de ‘norm’ zou moeten zijn.

“Als iets vaag blijft en mensen er weinig kennis over hebben, is het makkelijk om misvattingen te vormen.”

Maar wat is dan die norm? Is dat heteroseksuele seks tussen één man en één vrouw, waarbij de man met zijn penis de vagina van de vrouw penetreert? Valt orale en anale seks dan buiten de norm? Of wat dacht je van homoseksuele seks of trio’s en orgies?

Als iets vaag blijft en mensen er weinig kennis over hebben, is het makkelijk om misvattingen te vormen. Zo ook over kink. Nog steeds denken mensen dat er iets mis moet zijn als iemand de voorkeur heeft om vastgebonden te worden tijdens een erotisch spel. Toch is kinky seks bij uitstek een vorm van ver ontwikkelde seksualiteit.

4 voordelen van kinky seks

Bij kinks staat wederzijdse toestemming, communicatie en het bespreekbaar maken van grenzen centraal. Om dit te kunnen is goede kennis van jouw eigen seksualiteit en je seksuele voorkeuren belangrijk.

Door te ontdekken wat jouw kinks zijn, leer je bewust te kijken naar je eigen seksuele lichaam. Wat vind je wel lekker en wat niet? Wat zijn je wensen en je grenzen? Waar ‘vanille’ seks nog lang niet altijd voorzien is van goede communicatie tussen de partners, is dat bij kinky seks essentieel.

Wist je dat… kinky seks kan bijdragen aan sekspositiviteit? Seks beleven op een manier zonder schaamte en onzekerheid.

1. Communicatie

Om verantwoord aan BDSM te kunnen doen, is communicatie essentieel. Hierbij geldt dat wederzijdse toestemming nodig is. Iemand die gepijnigd wordt tijdens het spel, geeft daar dus toestemming voor. De onderdanige weet daarbij wat zijn of haar grenzen zijn en kan deze ook nadrukkelijk bespreken met zijn of haar Dominante partner.

Grenzen worden dikwijls aangegeven met een stopteken of stopwoord. Ook leer je door middel van het BDSM-spel wat de lichamelijke signalen zijn als een grens bereikt wordt. Kinky seks kan op deze manier dus een geweldige weg zijn naar een gebalanceerd seksleven, waarbij beide partners volledig tot hun recht komen.

2. Verhoogd zelfvertrouwen

Veel vrouwen (maar ook mannen) voelen zich onzeker in de slaapkamer. Bijvoorbeeld over hun lichaam of delen daarvan. Deze onzekerheid kan resulteren in een ‘gesloten’ seksleven, waarbij weinig ruimte is om je open te stellen en er weinig wordt geëxperimenteerd met nieuwe ervaringen in de slaapkamer.

Kinksters zullen in veel grotere mate bewust zijn van hun seksuele wensen en daarmee ook van hun lichaam. Door te ontdekken wat je op kinky gebied interessant vindt, leer je je lichaam te omarmen. Dit wordt versterkt doordat je het BDSM-spel samen met je partner beleeft.

“Mensen die aan kink doen zullen meer bewust zijn van hun lichaam, waardoor ze er zekerder over kunnen worden.”

Bekijk ook:

3. Wederzijds vertrouwen

Verantwoord aan kinky seks doen kan enkel wanneer jij en je partner duidelijke afspraken maken over wat wel en niet kan. Om vervolgens tot het spel over te gaan, is wederzijds vertrouwen onmisbaar. Het vertrouwen in elkaar dat je nooit over elkaars grenzen zal gaan en dat grenzen worden gerespecteerd indien deze worden bereikt.

Dit zorgt voor een nauwere band tussen jou en je partner. Uiteindelijk zorgt dat niet alleen voor een beter seksleven, maar ook tot een diepere connectie en betere relatie in het algemeen.

4. Verlagen van stress en spanning

Voor sommigen kan kinky seks een manier zijn om tijdelijk aan de werkelijkheid te ontsnappen. Bijvoorbeeld als je in het dagelijks leven een baan hebt met veel verantwoordelijkheden. Je ervaart een hoge werkdruk en voelt je op den duur gespannen.

Door je tijdens een kinky rollenspel over te geven aan je partner en de controle letterlijk uit handen te geven, kan je voor jezelf een manier vinden om te ontspannen. Daarbij helpt het ook dat kinky seks voor velen uiteindelijk ook om genot en plezier gaat.

Zou jij graag een vleugje kink willen toevoegen in de slaapkamer?

Reageer

Gerelateerde berichten

5 reacties op Kinky seks voor een beter seksleven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid