Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

5.397 keer bekeken

Feit! Mensen die aan BDSM doen zijn mega healthy!

25 juni 2023,

geschreven door

Bondage, SM en rollenspellen met machtverhoudingen: voor de één een ware leefstijl, voor de andere maar een vreemde seksuele voorkeur. Mensen die niets met BDSM hebben – ‘vanilla mensen’ – denken vaak dat een BDSM’er een beetje ‘raar’ is. Niets is minder waar! Integendeel zelfs 😉

Mensen die aan BDSM doen zijn gezonder dan ‘vanilla mensen’

Onlangs is nieuw onderzoek gedaan naar de mentale gesteldheid van grote populatie kinksters, vergeleken met niet-kinksters. Hoewel veel mensen dus denken dat er iets mis moet zijn als je ervan houdt om iemand te pijnigen of gepijnigd te worden, is dit absoluut niet waar!

De studie toont aan dat BDSM’ers niet anders zijn dan ‘vanilla mensen’. Als er al verschillen waren, bleek dat de kinksters beter uit de test kwamen dan niet-BDSM’ers.

Eigenschappen van mensen die aan kinky sex doen

Het onderzoek heeft op verschillende vlakken gekeken naar psychologische eigenschappen van kinksters en niet-kinksters.

  • BDSM’ers zijn meer extrovert dan niet-kinksters
  • Kinksters staan meer open voor nieuwe ervaringen
  • Ze lijken minder neurotisch te zijn dan ‘vanilla mensen’
  • Ook scoren ze lager op ‘depressie’ en ‘angst’
  • Ze lijken minder paranoïde te zijn en hebben minder angst voor afwijzing

Een mooi lijstje dus! En wist je dat een Dominante kinkster de allerhoogste scores heeft? Een sub scoort minder hoog, maar gemiddeld gezien nog altijd hoger dan een niet-kinkster.

Feit: mensen die aan kinky seks doen zijn meer tevreden in hun relatie dan niet-kinksters!

Waarom zijn ze dan psychologisch gezonder?

De onderzoekers zijn hier niet helemaal over uit. Waarschijnlijk zijn is een kinkster meer bewust van zijn of haar seksuele wensen en behoeften. Dit zou ertoe kunnen leiden dat ze minder frustratie in bed ervaren dan ‘vanilla mensen’.

Wanneer iemand er eenmaal voor kiest om toe te geven aan de ‘ongewone’ seksuele voorkeuren, kan dat ook heel bevrijdend zijn. Bedenk maar eens dat er genoeg mensen zijn die eigenlijk helemaal niet weten waar ze van houden in bed. Hier hebben kinksters dan zeker geen last van 🙂 Het draagt daarom ook positief bij aan iemands welzijn.

Bekijk ook: Marith Iedema duikt in de wereld van BDSM

Hoe ervaar jij bovenstaande als kinkster of vanilla? Wij zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

6.693 keer bekeken

Geschreven door

Flamoesje, vajayjay, kut, vagina: het vrouwelijke geslachtsdeel mag zich gelukkig prijzen met heel wat verschillende benamingen. De kans is groot dat je van veel vagina namen niet eens weet dat ze bestaan. Daarom hebben wij de grappigste even voor je…
6.693 keer bekeken