Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

3.572 keer bekeken

Waarom schamen (te) veel vrouwen zich voor masturbatie?

7 januari 2021,

geschreven door

Mannen die zich aftrekken? Dat is heel normaal. Er worden ontzettend veel grapjes over gemaakt en mannen zijn er heel open en eerlijk over, want ja masturberen? Natuurlijk doen mannen dat. Als het voor mannen zo normaal is, waarom heerst er dan nog zo’n taboe op masturberen voor vrouwen?

Het woord ‘masturberen’

Over de herkomst van het woord valt nog veel te speculeren, maar meerdere bronnen denken dat het woord afgeleid is van het Latijnse ‘Mas’ en ‘Turbare’. Waar Mas staat voor mannelijk/man en Turbare voor beweging of turbulentie/zorgen voor oproering. Als dit waar is dan zegt het woord zelf dus dat het iets voor mannen is. Dan is het dus niet zo vreemd dat toen mensen ervanuit gingen dat masturberen alleen voor mannen was. Het kan best zijn dat dit heel lang zo gebleven is.

Korte geschiedenisles

Pas rond 1970 werd masturberen genormaliseerd. Daarvoor werd het door Sigmund Freud zelfs neergezet al een onvolwassen, schadelijke daad waar veel schaamte bij hoort. Daarnaast werd het gezien als extreem egoïstisch want niemand anders dan jijzelf heeft baat bij masturberen. Vanaf 1971 kwamen er boeken als Our Bodies, ourselves; A Course by and for Woman en Liberating Masturbation: A Meditation on Self Love. Van deze boeken werden miljoenen verkocht. Masturberen veranderde van een egotistische, beschamende daad naar een manier om jezelf te ontdekken en een machtig middel voor zelfliefde.

“Masturberen veranderde van een egotistische, beschamende daad naar een manier om jezelf te ontdekken en een machtig middel voor zelfliefde.”

This is a man’s world

Het is heel fijn om te zien dat steeds meer en meer vrouwen open zijn over seks. Vraag de gemiddelde vriendinnengroep naar de Satisfyer Pro 2 en ze weten allemaal wat het is en meer dan helft van hen kan waarschijnlijk uit ervaring spreken en zeggen dat het een van de beste dingen ooit is. Dit is een overwinning! Maar we zijn er nog niet…Omdat er nog vaak zo’n taboe op heerst voor vrouwen is het voor hen vaak een vrij eenzame ontdekkingstocht. Gelukkig is er op onze website heel veel te lezen over verschillende masturbatie technieken en langzaam maar zeker wordt het steeds meer geaccepteerd.

We kunnen dus niet echt uitleggen waarom er vrouwen zijn die zich schamen voor het feit dat zij masturberen. Het is in ieder geval absoluut niet nodig. En er zitten zelfs heel veel voordelen aan masturberen! Misschien heeft het te maken met het vertekende beeld dat veel mensen hebben van vrouwen. Vrouwen zijn schoon en netjes. Ze poepen ook niet, toch?

“Vrouwen poepen ook niet, toch?”

Dat is natuurlijk ook onzin, maar een vrouw die doodnormaal vertelt dat ze even gaat poepen wordt met een scheef hoofd aangekeken. Terwijl een man die trots aankondigt dat hij ‘even gaat bouten’, ‘kakken’, ‘een bruine trui gaat breien’ of ‘een dammetje gaat bouwen’ geaccepteerd wordt in veel situaties (weliswaar met wat rollende ogen van de vrouwen in de ruimte).

Misschien past masturberen niet bij het stereotype beeld van ‘de vrouw’. De vrouw is netjes, verzorgd, kalm en berekenend. Ze is zachtaardig en staat altijd klaar voor haar familie. Jezelf beestachtig tot en hoogtepunt brengen valt wel een beetje buiten dit (belachelijk ouderwetse) beeld. En weet je wat? Wij vinden het geweldig!

Schaam jij je (nog) voor masturbatie?

1 reactie

  1. Dat mensen en vooral vrouwen zich niet te buiten zouden willen gaan aan masturbatie lijkt mij logisch omdat het geen liefde naar een ander is maar een op jezelf gerichte drang naar genot en zelfbevrediging.Wat dus niet de functie is van het menselijk lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.325 keer bekeken

Geschreven door

De een valt op slank de ander juist op een beetje houvast. Sommige mensen verdwalen het liefst in blauwe ogen terwijl anderen uren kunnen staren in bruine kijkers… Jij vindt krullen misschien wel extreem aantrekkelijk terwijl je beste vriend juist …
2.325 keer bekeken