Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

2.181 keer bekeken

In 7 stappen je ex terugwinnen!

9 september 2020,

geschreven door

Een break-up kan ontzettend veel pijn doen en vaak kan je alleen nog maar troost vinden in een goed glas wijn en Ben & Jerry’s. Een ex is natuurlijk niet voor niets een ex, maar een liefde is ook niet voor niets ooit een liefde geweest. Wanneer er na een relatiebreuk nog sprake is van wederzijdse gevoelens en je graag weer samen wilt komen met je ex, zijn deze stappen een goede leidraad op weg naar jullie hereniging.

#1 Denk er goed over na

Een ex is niet voor niets een ex. We snappen dat het nu nog pijn doet, je voelt je alleen en bent bang om altijd alleen te blijven. Knoop in je oren dat dit gevoel ooit over gaat. Gooi alle verdriet, woede en frustratie er uit. Geef het de tijd en zet alles op een rijtje. Wil je jouw ex écht terug? Misschien denk je van wel, maar wellicht mis je het gewoon om een relatie te hebben. In deze periode is het ook van groot belang dat je goed voor jezelf zorgt. Drink voldoende, eet gezond en pak voldoende slaap.

#2 Geef je ex-partner de tijd

Net zoals je jezelf de tijd moet geven, moet je je ex-partner deze tijd ook gunnen. Je wilt er toch zeker van zijn dat jullie er allebei hetzelfde in staan? Wanneer jij elke dag smekend aan de telefoon hangt of je ex duizenden berichtjes stuurt, is de kans zeer groot dat hij of zij alleen maar op je afknapt. De tijd die je geeft is ook nog eens een mooie manier om erachter te komen of jullie elkaar missen. 😉

#3 Probeer je ex te begrijpen

Zijn jullie uit elkaar gegaan door een meningsverschil, verschillende toekomstbeelden of misschien wel een misstap? Probeer dan goed te begrijpen waarom dit voorval jullie relatie de das om heeft gedaan en bedenk of het wel écht zo’n dealbreaker is als dat je dacht dat het was. Ben jij (grotendeels) verantwoordelijk voor de breuk? Vergeef jezelf en bedenk wat je de volgende keer anders kan doen. Dit kan betrekking hebben op een (seksuele) sleur, jaloezie, ruzies of een slechte communicatie. Wat had jou ex graag anders gezien en ben je bereid om dit te veranderen?

“Vergeef jezelf en bedenk wat je de volgende keer anders kan doen.”

#4 Leef je eigen leven

Nu denk je misschien dat je je volledig moet focussen op het terugwinnen van je ex, maar het hebben van een eigen leven is heel belangrijk in dit gehele proces. Niets is zo aantrekkelijk als een man of vrouw die een gezond en sociaal eigen leven heeft. Dit betekent namelijk dat hij of zij niet afhankelijk van jou is en het maakt je daarom meteen iets meer onbereikbaar. Daarbij komt een leuk bonuspuntje: Wanneer je ex ziet dat jij een superleuk leven hebt, is de kans aanwezig dat hij FOMO (fear of missing out, red.) krijgt en graag weer deel uit wil maken van jouw leuke leventje.

#5 Neem weer contact op met je ex

Als het goed is ben je nu wel ongeveer over het ergste liefdesverdriet heen, weet je wat er anders moet en begrijp je welke verwachtingen je ex van jou heeft. Nu is het tijd om weer in contact te komen met je voormalige geliefde. Probeer dit op een zo casual mogelijk manier te doen en stuur bijvoorbeeld een appje met de vraag hoe het gaat. Wanneer je ex niet of op een negatieve manier reageert, laat er dan nog wat tijd over gaan en bedenk of je voor iemand wilt vechten die jou niet (meer) ziet staan.

#6 Je ex weer zien

Wanneer jullie weer contact hebben is het aan jou om een korte ontmoeting voor te stellen. Maak wel duidelijk dat dit zonder enige druk is en gewoon om een gezellige tijd te hebben samen en eventueel wat dingen te bespreken. Dit is het moment om open kaart te spelen en je ex duidelijk te maken dat je hem/haar respecteert. Laat een positieve indruk achter, je wilt tenslotte je ex graag weer zien!

“Dit is het moment om open kaart te spelen en je ex duidelijk te maken dat je hem/haar respecteert.”

#7 Win je ex terug!

Zit er een tweede afspraakje in? Let dan goed op de reacties en lichaamstaal van je ex. Die reacties geven als het goed is een duidelijk signaal of je gedrag het gewenste effect heeft. Stem je gedrag af op zijn of haar behoeften en probeer elke afspraak positiever te zijn dan die daarvoor. Raak je ex-lover subtiel aan en maak genoeg oogcontact. Als je ex over de problemen van jullie relatie wil praten, geef daar dan de ruimte voor maar probeer er niet te lang over door te praten. De eerste afspraken moeten echt in het teken staan van een fijn samenzijn. Na ongeveer de vijfde afspraak kunnen jullie langer en dieper ingaan op de problematiek in jullie relatie.


Ben jij wel eens teruggegaan naar je ex? Hoe heb je hem of haar terug gewonnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.489 keer bekeken

Geschreven door

Seks na de bevalling: het is een onderwerp waar weinig over wordt gepraat. De voorlichting gaat vaak niet veel verder dan ‘na 6 weken mag je het weer proberen’ en ‘denk aan anticonceptie’. Tijdens de zwangerschap denken veel koppels er liever…
1.489 keer bekeken