Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

VIDEO: Koken met Lustopwekkers – tussengerecht met vijgen

5 februari 2019,

geschreven door

In aanloop naar Valentijnsdag bereiden wij samen met jou een groots viergangendiner, die in het teken staat van afrodisiaca, oftewel lustopwekkers. Vandaag staat de lustopwekker vijg centraal en verwerken wij deze in dit overheerlijke tussengerecht.

Vijgen uit de oven met geitenkaas en honing

Vijgen worden al gebruikt en verwerkt in gerechten sinds het begin der tijden. Én ze zien er ontzettend sexy uit! De vele zaden van de vijgen vertegenwoordigen de vruchtbaarheid, terwijl de bladeren, met dank aan Adam en Eva, geassocieerd worden met bescheidenheid. De erotisch gevormde vijg wordt in vrijwel elke cultuur in verband gebracht met seksualiteit en vruchtbaarheid.

De schil en zaadjes van de vijg zitten boordevol met antioxidanten, vezels en kalium. De rijkelijke hoeveelheid aan aminizuren van de vijg zorgt voor de extreme seksuele boost. Dit stofje verhoogt voor zowel mannen als vrouwen het libido. Ook staan de vijgen bekend om het verbeteren van de spermakwaliteit en de aanmaak hiervan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 grote vijgen
  • 100 gram geitenkaas
  • Handje hazelnoten
  • Handje walnoten
  • Paar blaadjes salie
  • Twee takjes tijm
  • Honing
  • Eetlepel olijfolie (+ voor invetten)
  • Eetlepel balsamicoazijn

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Ovenschaal
  • Kwastje
  • Mengkom

Optioneel

  • Veldsla
  • Peper & zout

De bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 225°C
  2. Snijd de topjes van de vijgen af en snijd ze voorzichtig kruislings open.
  3. Ga verder met: Het invetten van de ovenschaal met een klein beetje olijfolie. Leg de vijgen in de ovenschaal en vul iedere vijg met een ruime hoeveelheid geitenkaas. Plaats de schaal met vijgen voor circa 8 minuten in de oven.
  4. Als de vijgen in de oven staan: Hak je ondertussen een handje hazelnoten en walnoten grof. Snijd het handje salieblaadjes fijn en ris de takjes tijm.
  5. Dressing: Meng een eetlepel olijfolie met een eetlepel balsamicoazijn in een mengkom, voeg hier eventueel nog wat peper en zout aan toe.
  6. Serveer de vijgen: Leg twee warme vijgen op een bord en sprenkel hier wat dressing over. Druppel er vervolgens wat honing overheen en bestrooi het geheel met de grof gehakte noten.
  7. Optioneel: Je kunt eventueel een blaadje veldsla op het bord leggen ter garnering.
Eet smakelijk!
Staat het water al in jouw mond van dit waanzinnige tussengerecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.520 keer bekeken

Geschreven door

Buiten begint het zonnetje al steeds meer te schijnen en de eerste bloemetjes zijn alweer uit de grond geschoten. Maar is jouw lingerie al ready voor het nieuwe seizoen? Frisse kleurtjes, doorschijnende body’s of mooi kant… ons lingerieassortiment …
3.520 keer bekeken