Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

VIDEO: Koken met Lustopwekkers – voorgerecht met asperges

29 januari 2019,

geschreven door

In aanloop naar Valentijnsdag bereiden wij samen met jou een gehele maaltijd voor, die in het teken staat van afrodisiaca, oftewel lustopwekkers. Vandaag staat de lustopwekker asperge centraal en verwerken wij deze in dit veganistische voorgerecht. 

Asperges besprenkeld met hazelnoot-munt pesto op een bedje van doperwtenpuree

In dit veganistische voorgerecht spelen asperges een glansrijke rol. De juiste hoeveelheid asperges zorgt voor een verhoogde inname van fosfor, calcium, kalium, foliumzuur en vitamine B6. Laten deze elementen nou net voor dat lustopwekkende gevoel zorgen! Daarnaast zorgt de knoflook in dit gerecht voor een verhoogde bloedsomloop. En wist je dat knoflook de mannelijke vruchtbaarheid bevordert? Tot slot zorgen de basilicum en olijfolie in dit gerecht voor een extra boost van de sexdrive! Je kookt eerst de doperwten, waarna je hem samen met smaakmakers als knoflook en munt pureert. De heerlijke zelfgemaakte hazelnoot-munt pesto maakt het gerecht helemaal af.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 bosje groene asperges
  • 250 gram bevroren doperwten
  • Verse munt
  • Verse basilicum
  • 100 gram hazelnoten
  • 1 teen knoflook
  • 5 el groentebouillon
  • 150 ml olijfolie voor de pesto
  • 1 el olijfolie voor de puree
  • een scheutje olijfolie voor de asperges
  • 1 citroen
  • Peper & zout
  • Veldsla ter garnering (optioneel)
  • Kiemen ter garnering (optioneel)

Benodigdheden

  • Pan
  • Blender
  • Snijplank

Zo maak je het!

  1. Maak de doperwtenpuree: Doe 250 gram bevroren doperwten in een pan met ruim kokend gezouten water. Laat 6 minuten koken en giet af.
  2. Doe de gekookte doperwten in een blender en voeg toe: een eetlepel olijfolie, 5 eetlepels groentebouillon, 1 hand verse basilicum, 1 hand verse muntblaadjes, een half teentje geperste knoflook, sap van een halve citroen en wat zout en peper naar smaak. Maal alles fijn tot een puree en zet apart.
  3. Maak de pesto: Doe 100 gram hazelnoten in de schone blender. Maal de hazelnoten kort grof en leg ¼ apart voor later. Laat de rest in de blender. Voeg 150 ml olijfolie, een half teentje knoflook, twee handen basilicum, twee handen muntblaadjes, het sap van de andere helft van de citroen en wat peper en zout naar smaak toe. Maal het geheel fijn tot een gladde pesto.
  4. Bereid de asperges: Snij twee centimeter van de uiteinden van de asperges af en zet een koekenpan op het vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en laat warm worden. Leg de asperges in de hete pan en keer om. Zodra de asperges een beetje verkleuren zijn ze goed. Dit gebeurt na ongeveer vier minuutjes. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Serveer: Leg wat doperwtenpuree op een bord en leg daar de asperges op. Druppel hier vervolgens wat pesto overheen en gebruik wat grof gemalen hazelnoten om af te maken. Je kunt eventueel het bord nog wat sexyer maken door kiemen en veldsla toe te voegen.

Eet smakelijk!

Staat het water al in jouw mond van dit waanzinnige voorgerecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

8.821 keer bekeken

Geschreven door

Jij bent een cadeautje om uitgepakt te worden en wat is een betere plek om kleding van het lijf te scheuren dan onder de kerstboom? Met romantische lampjes, glinsterende ornamenten en warme lichamen is kerstavond zo voorbij ;) Dus plaats jezelf onder…
8.821 keer bekeken