It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

552 keer bekeken

Agalmatofilie: een fetisj voor standbeelden

17 januari 2020,

geschreven door

Iedere vrijdag besteden wij aandacht aan de meest uiteenlopende fetisjen, want voor alles bestaat wel een bijzondere seksuele voorkeur. Deze week lichten wij agalmatofilie uit: een seksueel aangetrokken worden tot standbeelden en/of (pas)poppen.

agalmatofilie:
zelfst.naamw. (v)-Een seksuele voorliefde voor standbeelden en/of (pas)poppen.

Agalmatofilie is af te leiden uit het Grieks: agalma betekent ‘standbeeld’ en philia betekent ‘liefde’. Een algamatofiel is iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot standbeelden, poppen of paspoppen. Hierbij kan een sterke wens zijn om seksueel in contact te zijn met het voorwerp of te fantaseren over seks met het voorwerp. Ook kunnen sommige alagmatofielen opgewonden raken van het idee om zelf een standbeeld of (pas)pop te zijn.

Wist je dat… er in 1877 een casus omschreven is van een tuinman die verliefd werd op het beeld ‘De Venus van Milo’? Hij werd betrapt terwijl hij probeerde seks te hebben met het standbeeld.

Heb of ken jij een fetisj die tijdens Fetish Friday uitgelicht moet worden? Laat het ons weten in de reacties!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.407 keer bekeken

Geschreven door

Eén gift box met maar liefst 24 opwindende speeltjes en accessoires, om je zintuigen mee te verwennen. Natuurlijk kun je deze braaf één voor één uitpakken tot het kerst is. Maar wie houd je nu eigenlijk voor de gek? Dat is echt niet de enige man…
1.407 keer bekeken