Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Ik voel minder na de besnijdenis. Hoe kan dat?”

25 juli 2020,

geschreven door

Beste Talitha, vorig jaar ben ik besneden, doordat ik problemen met de voorhuid kreeg tijdens de seks. Sinds ik weer seksueel actief ben, merk ik dat ik moeite heb met klaarkomen. Ik voel minder tijdens het vrijen waardoor ik moeilijker tot mijn hoogtepunt kan komen. Dit frustreert mij enorm. Hoe kan het dat ik minder voel en wat kan ik doen?

– Melle

Beste Melle,

Een besnijdenis, ook wel circumcisie genoemd, kan op volwassen leeftijd regelmatig voorkomen bij problemen met de voorhuid. Zeker als deze problemen een fijn seksleven in de weg staan. Goed om te lezen dat jij dit hebt aangepakt aan de hand van een besnijdenis.

Seks na een besnijdenis

Bij onbesneden mannen schuift tijdens het vrijen schuift voorhuid over het frenulum (toompje) naar achteren, waardoor de eikel bloot komt te liggen. Dit kan tijdens penetratie een intens gevoel geven, daar het toompje een van de meest gevoelige erogene plekken is. Bij mannen met een besneden penis zal de voorhuid (gedeeltelijk) verwijderd zijn, waardoor tijdens het vrijen de voorhuid niet of minder over het toompje schuift. Dit kan ertoe leiden dat het gevoel minder intens is tijdens penetratie.

“Het ervaren van minder stimulatie kan er tevens voor zorgen dat het orgasme langer op zich laat wachten.”

De gevoeligheid van de eikel

Doordat na een besnijdenis de voorhuid de eikel niet of minder bedekt, komt de eikel langdurig bloot te liggen. Dit zorgt ervoor dat de huid van de eikel op den duur droger, en daardoor ook harder zal worden. Om de gevoelige eikel wat te beschermen tegen invloeden van buitenaf, ontstaat er dus als het ware een ‘eeltlaagje’ op de eikel. Ook dit leidt tot mogelijk minder gevoel tijdens stimulatie. Het ervaren van minder stimulatie kan er tevens voor zorgen dat het orgasme langer op zich laat wachten.

Meer gevoel met een besneden penis

Doordat de voorhuid (deels) is verdwenen, kan de seks inderdaad anders aanvoelen dan voorheen. In sommige gevallen vergt dat andere, nieuwe manieren om te ontdekken hoe je alsnog optimaal kan genieten tijdens de seks. Experimenteer onder andere met diverse seksposities om te ontdekken of andere standjes leiden tot meer gevoel.

Om extra stimulatie tijdens het vrijen te ervaren, zou je gebruik kunnen maken van enkele hulpmiddelen. Denk hierbij aan stimulerend glijmiddel, of het toevoegen van een seksspeeltje. Zeker een koppelspeeltje als een duo vibrator of vibrerende penisring kunnen voor zowel jou als je partner extra stimulerend werken.

“Experimenteer met nieuwe manieren van stimuleren of voeg stimulerend glijmiddel of een seksspeeltje toe voor meer sensatie.”

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

4 reacties

 1. Ik herken het probleem ! ik heb daar ook last van maar dat heeft ook te maken met de tijd dat ik een circumsisie heb gehad (ongeveer 40 jaar geleden) voor de duidelijkheid, ik ben nu 81 jaar en het gevoel wordt duidelijk minder helaas. Ik wil daarvoor ook een stimulerende creme gebruiken maar mijn vraag is eigenlijk welke creme of glijmiddel raad je mij aan.
  Alvast bedankt voor je antwoord
  met vriendelijke groet Ap

 2. Beste

  Ik ben een man van 35 en was getrouwd voor 5 jaar. Maar in deze 5 jaar ben ik nooit in mijn partner klaargekomen, wat ik zelf ook altijdheel jammer vond.
  Ik kon dus wel klaar komen door zich zelf af te trekken(porno) dagelijks. Mischien beetje te veel voor geen gevoel meer te hebben??

  Ik ben ondertussen gescheiden, maar wil van deze probleem af.
  Kan stoppen (verminderen) van masturberen, gevoel in mijn penis terug verhogen?
  Zodat ik bij mijn volgende relatie wel kan klaarkomen tijdens vrijen.

  Ik heb ook een kort toompje waardoor bij vrijen mijn voorhuid altijd de eikel bedekt.

  Wat kan ik doen voor deze weer in orde te maken?

  Dank u
  Groetjes Harry

  1. Beste Harry,

   Niet kunnen klaarkomen tijdens het vrijen kan te maken hebben met verschillende oorzaken. Mogelijk ben je erg gewend geraakt aan de manier waarop je kan klaarkomen tijdens het masturberen. Zelfbevrediging is qua gevoel zeker niet hetzelfde als seks met een partner. Wanneer je seks hebt met een partner is het soms best zoeken naar de juiste manieren van stimulatie. Voor meer gevoel kan je dan experimenteren met andere seksstandjes, andere soorten stimulatie, het trainen van de PC-spier of het toevoegen van een seksspeeltje en/of stimulerend glijmiddel.

   Tevens kan er sprake zijn van een mentale druk die je kan voelen tijdens de seks. Veel mannen voelen de noodzaak om te moeten klaarkomen tijdens de seks. Dat wordt vaak gezien als het ultieme doel van de seks. Dit idee kan leiden tot prestatiedruk, met juist het gevolg dat het orgasme uitblijft doordat mannen teveel gefocust zijn op ‘het moeten klaarkomen’. Probeer in dat geval meer aandacht te richten op de dingen die jij fijn en lekker vindt.

   Daarnaast zou het kunnen dat het hebben van een kort toompje zorgt voor minder wrijving over het toompje. Tijdens de seks schuift de voorhuid normaliter over het toompje. Dit geeft voor de meeste heren veel gevoel. Als deze wrijving niet of minder plaatsvindt, kan dat betekenen dat er minder gevoel is. In dat geval zou een gedeeltelijke besnijdenis uitkomst bieden, zodat de voorhuid over het toompje kan worden geschoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, ik wil zwanger worden, dolgraag! Mijn man en ik zijn dan ook al enige tijd bezig met proberen, maar tot nu toe zonder resultaat. We geven niet op en houden hoop! Toch begint onze ‘baby making sex’ als verplicht aan te voelen, waardoor …
1.300 keer bekeken