Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

5.650 keer bekeken

Waarom een besneden penis?

28 december 2015,

geschreven door

Bij een mannelijke besnijdenis wordt de voorhuid van de penis ingekort. Vaak wordt dit gedaan vanuit een geloofsovertuiging of om medische redenen, maar er zijn ook mannen die voor een besneden penis kiezen om seksuele, hygiënische of esthetische redenen. Ben je ook benieuwd naar de voordelen van een besneden penis? We vertellen je er hieronder meer over!

Seksuele redenen voor een besneden penis

Als de eikel nauwelijks wordt gestimuleerd door een te lange voorhuid, dan kan een gedeeltelijke besnijdenis ervoor zorgen dat de eikel beter wordt gestimuleerd. De eikel van een besneden penis is in eerste instantie namelijk gevoeliger omdat deze niet meer wordt beschermd door voorhuid. Na een tijdje wordt de eikel weer iets minder gevoelig, door overmatig contact en schuring van o.a. ondergoed. Hierdoor wordt de kans op een voortijdige zaadlozing (te snel klaarkomen) verkleind.

besneden penis
voorbeeld besneden penis

Medische redenen

De medische redenen voor een besnijdenis van de penis zijn:

  • Te nauwe voorhuid (fimosis): Als de voorhuid te nauw is, kan de eikel niet worden blootgelegd. Dit geeft verregaande praktische problemen en kan bovendien infecties tot gevolg hebben.
  • Teruggetrokken voorhuid (parafimosis): Als de voorhuid teruggetrokken is en niet meer over de eikel kan worden geschoven, dan kan een besnijdenis noodzakelijk zijn.
  • Herhaaldelijke ontsteking van de eikel (balanitis): Als de eikel herhaaldelijk ontstoken raakt, dan kan een besnijdenis noodzakelijk zijn. Vaak ontstaat balanitis doordat de eikel niet goed wordt (of kan worden) schoongemaakt.
  • Wondjes en kleine blessures: Besneden mannen lopen minder makkelijk kleine wondjes en blessures op aan de penis. Dit zou kunnen verklaren waarom besneden mannen minder makkelijk AIDS oplopen (tot 60%).

Hygiëne

Als de voorhuid zonder problemen over de eikel en weer terug kan worden geschoven, dan hoeft het reinigen van de penis geen enkel probleem te zijn. Dagelijks grondig afspoelen met lauwwarm water volstaat. Toch zijn er veel mannen die om hygiënegerelateerde redenen een besnijdenis ondergaan.

Esthetische redenen

Sommige mannen vinden een besneden penis simpelweg mooier dan een onbesneden penis. Sommigen laten zich deels besnijden (losse besnijdenis), anderen laten de voorhuid in zijn geheel verwijderen (strakke besnijdenis).

Godsdienst & geloofsovertuiging

Bepaalde godsdiensten en geloofsovertuigingen (o.a. Jodendom en Islam) schrijven besnijdenis van jongens voor. Jongens worden vaak al net na de geboorte besneden.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

216 keer bekeken

Geschreven door

Zeg maar dag tegen de koude, donkere dagen van de winter – de lente is hier! Benieuwd wat het voorjaar gaat brengen voor jouw seks- en liefdesleven? Ontdek het in de sekshoroscoop van maart 2024….
216 keer bekeken