Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Hoe is de seks na een besnijdenis?”

7 augustus 2021,

geschreven door

Beste Talitha, binnenkort onderga ik een besnijdenis, vanwege een vernauwde voorhuid. Ik ben blij dat de problemen daarna voorbij zullen zijn, maar mijn vriendin en ik vragen ons wat voor gevolgen dat verder heeft voor ons seksleven. Hoe zal de seks na een besnijdenis zijn?

– Xander, 32 jaar

Beste Xander,

Een besnijdenis (ook wel: ‘circumcisie’) bij mannen op volwassen leeftijd komt regelmatig voor en gebeurt meestal om problemen met de voorhuid, zoals ‘fimosis’ (een vernauwde voorhuid), aan te pakken. Wat fijn dat jij binnenkort geen last meer zal hebben van de ongemakken van een vernauwde voorhuid.

Seks na een besnijdenis

In het geval van een vernauwde voorhuid, zal de seks aanzienlijk anders worden als de voorhuid (gedeeltelijk) is verwijderd. In dat geval zal penetratie makkelijker gaan, waardoor je meer van seks kan gaan genieten.

Wist je dat… besneden mannen over het algemeen net zo tevreden over hun seksleven zijn als onbesneden mannen?

Circumcisie en de gevoeligheid van de penis

Direct na de ingreep is het nog niet mogelijk om seksueel actief te zijn. De wond dient immers eerst te helen. Hoelang dit duurt, kan per man verschillen, maar ga uit van 3 à 4 weken. In de eerste periode na de besnijdenis krijgen veel mannen te maken met een zeer gevoelige eikel. Deze komt namelijk bloot te liggen, waardoor het te maken krijgt met veel wrijving met de onderbroek. Deze gevoeligheid zal in de loop van tijd gaan afnemen, doordat de huid van de eikel op den duur harder en droger zal worden. Er ontstaat als het ware ‘eeltvorming’ op de eikel.

“Een besneden penis kan in de loop van tijd minder gevoelig worden doordat de huid van de eikel harder en droger wordt door de blootligging.”

Na deze eeltvorming is het mogelijk dat mannen juist minder gevoelig worden bij de eikel. Dat betekent echter niet dat de seks na een besnijdenis minder prettig zal zijn. Er zijn namelijk genoeg mannen die weinig verschil ten opzichte van voor de besnijdenis. Een andere reden van minder gevoeligheid na een besnijdenis, is doordat de voorhuid niet meer over het frenulum (toompje) schuift tijdens de penetratie. Juist dit glijden vinden veel mannen prettig doordat het toompje een zeer gevoelig plekje is. Houd er dus rekening mee dat het penetreren anders kan aanvoelen.

Tip! Neem samen met je partner de tijd om te experimenteren met orale en manuele seks. Zo ontdekken jullie beide wat jij wel en niet fijn vindt, nu je besneden bent. Experimenteer ook met verschillende standjes.

Seks na een besnijdenis: het orgasme

Doordat de gevoeligheid iets minder kan worden, merken sommige mannen dat het wat langer duurt om tot een orgasme te komen. Ook kan het even wennen zijn tijdens het masturberen of aftrekken. Soms is het zoeken naar een vernieuwde techniek.

Er zijn manieren om de sensaties tijdens de seks te versterken, waardoor het orgasme wat makkelijker kan worden bereikt:

 • Stimulerend glijmiddel. Er zijn soorten verkrijgbaar die voor een extra tintelend effect zorgen tijdens de seks.
 • Het gebruik van een duo vibrator. Dit speeltje kan jouw vriendin vaginaal inbrengen, terwijl een uitwendig gedeelte op haar clitoris rust. Het ingebrachte deel is smal genoeg om ook jouw penis in te brengen. Dit speeltje kan dus gebruikt worden tijdens penetratie.  De vibraties zorgen voor meer sensatie voor zowel jou als je vriendin.

Voordelen van een besneden penis

 • Meer seksueel genot door het wegvallen van de ongemakken die het gevoel zijn van een medische reden (fimosis, herhaaldelijk ontstoken voorhuid).
 • Minder kans op infecties van de eikel en urinewegen, onder andere doordat smegma niet wordt opgehoopt onder de voorhuid.
 • Minder kans op soa overdracht, zoals bij hiv.  Mogelijk komt dit doordat besneden mannen minder wondjes oplopen aan de penis.

Let op! Een besnijdenis voorkomt niet een soa. Het enige dat een soa kan voorkomen is het dragen van een condoom.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

4 reacties

 1. Ik ben zelf ook besneden. Toen bekend werd dat ik besneden moest worden ben ik door mijn toenmalige vriendin langs de kant gezet. Ze vond het abnormaal en noemde meerdere negatie redenen er over. Ook zei ze dat veel vrouwen het niks vinden.
  Uiteraard heb ik hier last van en vraag mij af of er wel iemand is die dat accepteerd

  Ook deze negatieve reacties zijn dus mogelijk

  grtjs

 2. Talitha
  Ik heb mij ook op latere leeftijd late besnijden en moet zeggen dat de sex veel intenser is erdoor mijn vrouw vind het geweldig mooi om zo mijn penis te zien in zijn glorie ging bij mij om regelmatig ontstekingen onder de eikel rand. Ik zou zeggen geniet ervan in begin even vreemd maar daarna heerlijk om zo te genieten voor mij is de sex intenser gevoel geworden

 3. Ik ben ook besneden op later leeftijd. Ik vind het een waar genot. De sex is bij ons beter geworden en mijn vrouw vind het oraalesex veel prettiger. En een besneden stijve penus is zeer mooi om te zien. Ga er dus maar van genieten samen.

  1. Bedankt voor je reactie, John! Wat fijn om te lezen dat het een positieve invloed heeft op jullie seksleven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, ik heb sinds kort een nieuwe vriendin en we genieten volop van elkaar. Over het algemeen hebben we niets te klagen, enkel zit ik er wat mee dat onze seks niet lang duurt. Ik bereik naar mijn idee sneller dan ik voorheen gewend was mijn…
3.029 keer bekeken