Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Ik heb een luier fetish, hoe ga ik hiermee om?”

23 oktober 2021,

geschreven door

Beste Talitha, ik heb een seksuele voorkeur voor het dragen van luiers. Mijn vriendin weet ervan, maar moet er eigenlijk niets van weten. Ik vind dit lastig, want ik zou mijn luier fetish wel graag een plekje kunnen geven in mijn relatie. Hoe kunnen mijn vriendin en ik hier het beste mee omgaan, zonder dat onze relatie er aan onderdoor gaat?

– Laurens, 41 jaar

Beste Laurens,

Seksualiteit is voor iedereen een uniek iets. Wat voor de een opwindend is, hoeft voor de ander absoluut niet zo te zijn. Net als jij zijn er genoeg anderen – meestal mannen – die het seksueel opwindend vinden om luiers te dragen. Het komt echt vaker voor dan je zou denken.

Wist je dat… een luier fetish een van de meest voorkomende fetisjen is?

Wat is een luier fetish?

Seksueel fetisjisme is wanneer iemand seksueel getriggerd wordt door niet-levende objecten of andere lichaamsdelen, anders dan de genitaliën. In het geval van een luier fetish heeft de opwinding dus betrekking op luiers of pampers. In de meeste gevallen betekent het dat diegene het seksueel prettig vindt om een luier te dragen. Deze fetisj vormt een onderdeel van iemands seksuele identiteit.

Hoewel luiers vaak worden geassocieerd met jonge kinderen en baby’s, hoeft het hebben van een luier fetisj absoluut niet te betekenen dat deze persoon zich daadwerkelijk als een kind/baby wil voelen of gedragen. Sommigen vinden het fijn om als een kind verzorgd of ‘gepamperd’ te worden. Dit worden Adult Babies genoemd. De seksuele opwinding is in dat geval gericht op het verzorgd worden, niet op baby’s an sich. Anderen ervaren louter seksuele opwinding bij het dragen van een luier, doordat dit hen een gevoel van veiligheid en intimiteit kan geven.

Waar komt een luier fetish vandaan?

De wetenschap is nog steeds niet duidelijk over het ontstaan van een fetisj. Over het algemeen wordt ervan uitgegaan dat het al ontstaat in de kindertijd, bijvoorbeeld door toevallige blootstelling aan een object, in combinatie met het ontwikkelen van de seksualiteit. Kinderen worden immers al vroeg bewust van seksuele prikkels. Vaak beginnen kinderen tussen de 5 en 9 jaar al te begrijpen dat aanraking van de geslachtsdelen prettig kan zijn.

Wist je dat… er voor alles dat je kan bedenken wel een fetisj bestaat?

‘Ben ik wel normaal?’

De meest gestelde vraag die ik krijg wanneer het gaat over een seksuele fetisj luidt: “Ben ik wel normaal? Hoe moet ik hiermee omgaan?” In onze huidige, westerse maatschappij heerst een bepaalde norm over wat normaal of gezond zou moeten zijn. Het hebben van een fetisj dat minder vaak voorkomt dan de norm, kan dan leiden tot gevoelens van schaamte, schuld, onzekerheid, etc. Dat is onnodig, want wie bepaalt nou wat normaal is? Seksualiteit is voor iedereen uniek, dus er bestaat eigenlijk niet iets als ‘normaal’ of ‘gezond’.

Negatieve gevolgen van een fetisj

Een luier fetish is op zichzelf volkomen onschuldig. Zeker als je de fetisj van jezelf accepteert en ziet als onderdeel van je seksuele identiteit, is het absoluut niet iets om je voor te schamen of je schuldig over te voelen. Toch zijn er nog steeds mensen met een fetisj die wél negatieve gevoelens ervaren door hun seksuele voorkeur. Zeker door de heersende normen in onze maatschappij kan iemand al gauw het gevoel krijgen ‘abnormaal’ te zijn.

Let op!

Het is nooit de bedoeling dat een fetisj leidt tot strafbaar handelen, schade bij jezelf of bij anderen (anders dan bedoeld, zoals bij BDSM) of negatieve gevolgen met betrekking tot het dagelijks (psychologisch) functioneren, relaties en/of werkleven.

Een luier fetish in een relatie

Het hebben van een luier fetish kan prima voorkomen in een normaal functionerende liefdesrelatie. Een seksuele voorkeur hebben voor het dragen van luiers hoeft immers niets te zeggen over de liefde die iemand heeft voor zijn partner. Toch merken veel mensen dat het lastig is om het een plekje te geven in de relatie. Allereerst is zelfacceptatie belangrijk, maar ook de partner moet de fetisj kunnen accepteren, zonder gevoelens van onzekerheid of afwijzing te ervaren.

Tip! Bekijk het Nederlandstalige ABDL-forum voor meer informatie en om gelijkgestemden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Communicatie is daarom essentieel om de fetisj op een gezonde manier te laten ‘zijn’ in een relatie. Bespreek samen jullie seksleven en leg daarbij niet alleen de focus op jouw voorkeur voor het dragen van luiers. Heeft jouw partner ook seksuele voorkeuren? Hoe kijken jullie daar samen tegenaan? En hoe zou jij zelf het liefst je luier fetish willen invullen in jullie relatie? Kan je partner jou daarin tegemoet komen, of moet je water bij de wijn doen? Vind samen een manier om allebei het optimale uit jullie seksleven te halen en onthoud: niemand is normaal of abnormaal. Bespreek daarom altijd jullie wensen, maar ook grenzen.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

20 reacties

 1. ik ben sinds enkele maanden mij meer gaan gedragen als een kleuter,heb mijn kamer dan ook ingericht voor een kleuter,ik heb de laatste tijd heel veel pampers gekocht en vind het ook leuk om in bed te plassen,een zalig gevoel,gewoon die natte luier tegen mijn bibs vind ik zalig,ook de geur van talk poeder en babyolie winden mij op.Ik durf dit echter aan iemand te vertellen,ben ook al enkele jaren alleen en vandaar deze fetish.Soms denk ik dat ik heel abnormaal ben ,wat moet ik nu verder,kan het aan niemand vertellen,wat gaan de mensen van mij zeggen?Ik ben ten einde raad maar kan het niet laten om ook overdag en soms in een natte luier rond te lopen,ook in de supermarkt.Graag reactie hierover

 2. In Engeland is de luier fetisj populairder onder de vrouwen, je vindt hier veel over zeker qua fotos op de site van tumbler tik eens in lost in diapers in, je weet niet wat je ziet, helaas in Nederland ligt dit veel meer verscholen.

 3. Bij mijn partner een luier ontdekt vermoedelijk voor sex hij is er niet open over maar ik had erover gelezen kunnen jullie mij duidelijkheid geven ?groetjes van Tineke Bakker

  1. Daar is heel veel over te vertellen..maar niet iedereen neemt dat “au serieus”.
   Er doen immers veel wilde verhalen rond, waar vaak weinig van waar is.
   Goede en eerlijke gesprekken duiden snel de waarheid van iemand aan. Dat kan ik zeggen..de rest is zever en omkoperij.

 4. Hey hallo

  Ik heb ook een luier fetisj alleen is het probleem dat ik vrijgezel ben nu zit ik te denken om naar een soort van meesteres te gaan om deze ervaring in werkelijkheid mee te maken. is dit vreemd?
  Groetjes

 5. Hé hallo. Ik vind het ook fijn om luiers te dragen. Ik zou het ook fijn vinden als een vrouw mij een luier omdoet alleen ben ik vrijgezel. Als kind toen ik ongeveer 7 was kwam een tante weleens oppassen. Die deed me dan voor de grap een luier om. Terwijl ik geen luiers meer hoefde te dragen. Ergens vond ik het wel fijn dat ze dat deed. Nu als volwassen persoon (37) is dat nog steeds niet weg. Ik vind het soms wel moeilijk omdat juist hierom een vrouw misschien niks met mij te maken wil hebben.

 6. Bijzonder om te lezen, maar ook veel herkenning. Mijn partner heeft moeite om ‘s nachts niet in bed te plassen. Nu draagt hij hiervoor luiers en wil dit ook overdag gaan doen. Ook wil hij dat ik luiers ga dragen dag en nacht. Hij vind dit aantrekkelijk, hoe hier mee om te gaan?

  1. Dag Leontien,

   Het belangrijkste is om hier samen mee in gesprek te gaan. Jullie hebben immers beiden wensen, maar ook grenzen. Hoe denk jij hier zelf over? Sta je open voor zijn voorstel? Of is het iets wat je absoluut niet wil. Bespreek samen wat jullie willen, zodat duidelijk wordt wat jullie grenzen zijn en hoe jullie elkaar tegemoet kunnen komen in elkaars wensen.

   1. Inmiddels zijn een aantal maanden verder, in die tijd zijn we stapje voor stapje verder gegaan. Naast schaamte heeft de opwinding het gewonnen. Inmiddels dragen wij beiden 24/7 luier(broekjes) Zo zijn de nieuwe materialen voor vrouwen niet meer zo luierachtig en kunnen nachtluiers voldoende aan om alles te laten lopen. Fijn is ook om elkaar soms meerdere malen per dag in een (natte) luier te verwennen.

     1. Hoi Talitha,

      Misschien handig om mensen te melden dat er voor luierfetish best een aantal websites zijn speciaal voor mensen met deze en gerelateerde fetish zaken.
      De bekendste is http://www.abdlz.nl hier kan je zelf ook heel veel informatie weg halen over deze onderwerpen, et als het broek plassen of / en poepen, sissy’s etc

     2. Hoi! Erg bedankt voor jouw feedback. Ik heb het als extra tip toegevoegd aan het artikel 🙂

 7. Hoi ik heb ook een luierfetich ben ik nu gek vind ze lekker zitten maar ik voel me meer aldult baby is dat raar

  1. Dag Steven,

   Het hebben van een luierfetisj is een van de meestvoorkomende fetisjen 🙂 Zolang jij je er prima bij voelt, is het absoluut niet schadelijk of raar te noemen.

   1. Oké ik kan ze lekker blijven dragen om mijn bips maar ik ben me ook meer baby gaan voelen aldult baby is dat ook normaal ik heb knuffel en speen gr SteveN

 8. wat ook compleet onzin is, dat men denkt zodra er een luierfetish is, ( ABDL)
  dat er sprake is van pedofilie, dit is NIET het geval

 9. Nou ik heb sinds kort 1 pvc luier roze gekocht met knopjes het voelt erg fijn maar ook opwindend gevoel want ik ben er meerdere keren in klaar gekomen wat mij erg fijn en heerlijk gevoel geeft ik draag het vaak in de nacht en als ik net thuis kom van het werk doe ik hem ook aan en sinds gisteren heb ik een latex luier zwart gekocht die net wat strakker zit maar dat is niet erg voor mij en ik wil binnenkort een pvc pyjama bestellen want ik ben helemaal weg van latex pvc leder rubber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, ‘s ochtends bij het wakker worden heb ik regelmatig een stijve penis. Ook als ik masturbeer is er niets aan de hand, maar zodra mijn vriendin en ik seks willen lukt het niet om stijf te blijven en verdwijnt mijn erectie. Met grote fr…
5.888 keer bekeken