Doe jij mee met de MEI MASTURBATIE CHALLENGE 2024?! Check ‘m hier!

62.168 keer bekeken

29 vragen om iemand écht te leren kennen

4 januari 2021,

geschreven door

Een van de leukste dingen aan daten is het leren kennen van nieuwe mensen. En als je iemand dan een beetje leert kennen en erachter komt dat jullie elkaar echt leuk vinden, dan is het tijd om echt de diepte in te duiken. Met deze 29 vragen leer jij je (toekomstige) partner pas écht goed kennen. Zo wordt het makkelijker om te bepalen of jullie relatie op de lange termijn succesvol kan zijn.

Niet op de eerste date!

Sommige mensen verbazen je, laten je anders naar de wereld kijken, shockeren, entertainen of geven je kriebels in je buik. Tijdens een eerste date gaan we vaak nog niet heel erg de diepte in maar leren we elkaar oppervlakkig kennen. Dit is de eerste test om te kijken of jullie elkaar meteen geweldig vinden, een kans moeten geven of het beter kunnen afkappen. Pas daarna is het tijd voor de diepere vragen om iemand echt te leren kennen. Deze 29 vragen zijn niet echt geschikt voor een eerste date. Gebruik ze liever wanneer jullie al een tijdje (serieus) aan het daten zijn.

29 vragen om iemand écht te leren kennen

Als jij deze 29 vragen stelt leer jij je date of partner écht goed kennen. Maar als je ze allemaal achter elkaar stelt kan het voor de ander voelen of jullie een sollicitatiegesprek houden, dus doe dat maar niet. Kies er een paar uit die je subtiel tijdens het gesprek kan stellen.

#1 Heb jij nog last van dingen uit het verleden?

Het is goed om te weten of je partner in het verleden nare dingen heeft meegemaakt en of en hoe deze persoon ermee om is gegaan. Is trauma uit het verleden verwerkt? Zo nee, dan weet jij dat je in jullie relatie te maken kan hebben met lastige momenten. Dit is niet erg, maar dan weet je dat je voorzichtig moet zijn met sommige onderwerpen.

#2 Wat zijn jouw langetermijndoelen?

Als jij iemand deze vraag stelt en degene antwoord met een toekomstplan waar jij totaal niet in voorkomt, dan weet je gelijk waar jij staat en hoe de ander over de relatie denkt. Daarnaast leer je zo weten waar de passies en ambities van je partner liggen.

#3 Wat zijn je grootste angsten?

Iemands angst kan gezien worden als een zwak punt. Als jullie zwakke plekken met elkaar delen versterkt dit de relatie. Zo kunnen jullie elkaar steunen.

#4 Wie is jouw grote voorbeeld /naar wie kijk je op?

Dit zegt natuurlijk heel veel over een persoon. Ben jij helemaal gek op iemand maar verteld hij dat zijn grote voorbeeld Trump is? Terwijl jij daar niks mee hebt, dan weet je wel dat jullie even een heel goed gesptrek moeten voeren. Waarom kijkt je partner op naar die persoon? Op deze manier leer je veel over de normen en waarden van de ander.

#5 Wat is jouw love language?

de 5 love languages zijn positieve woorden, tijd voor elkaar maken, cadeaus, een dienst bewijzen en fysieke aanraking en iedereen voelt zich het meest verbonden met één van deze. Als jij weet wat belangrijk is voor je partner weet je ook hoe jij het beste je liefde kan tonen en je weet ook direct wat je van de ander kan verwachten.

#6 Waar zie jij jezelf in 5 jaar?

Met deze vraag kan je zien of jouw doelen passen bij die van je partner. Hebben jullie dezelfde ambities?

#7 Wat is jouw grootste passie op dit moment?

Het is fijn als je partner gepassioneerd is over íets. Als er niks is wat het vuur aanwakkert in je partner kunnen jullie samen opzoek gaan naar een passie. Of als je partner juist wel ontzettend enthousiast is over iets dan vindt hij of zij het vast heel erg leuk om jou erover te vertellen.

#8 Welk Tv karakter zou jou het beste omschrijven?

Dit is een hele leuke vraag die ook geschikt is voor een eerste date. Op een hele luchtige manier vraag je eigenlijk of iemand zichzelf kan omschrijven. Maar om nou zo je positieve punten te benoemen kan een beetje ongemakkelijk of arrogant voelen. maar op deze manier neem je dat aspect weg en maak je het gewoon grappig én informatief.

“Zo vraag je op een luchtige manier of iemand zichzelf kan omschrijven.”

#9 Heb je ooit iets gewenst?

Het antwoord op deze vraag laat zien wat je partner mist in zijn of haar leven.

#10 Wat is er in je laatste relatie gebeurd waardoor jullie uit elkaar gingen?

Dit geeft jou natuurlijk hele waardevolle informatie. Ging hij of zij vreemd? of is juist de ander vreemd gegaan? Dan weet je dat er een grote kans is dat je partner trust issues kan hebben. Ging de relatie over omdat het te saai werd en ze in een sleur belandde? Dan weet je dat je daarvoor moet oppassen!

#11 Hoe is de band met je familie

Altijd goed om te weten. Zitten jullie elke zondag bij zijn ouders op de brunch? Of is eens per jaar een kerstkaart voldoende?

#12 Naar wie ging jij als kind voor hulp of comfort?

Dit leert jou of je partner iemand is die altijd naar anderen gaat voor advies of juist iemand is die alles alleen wil oplossen.

#13 Hoe ga jij om met geld?

Gewoon.Heel.Belangrijk.

#14 Waar ben je het meest trots op en waarom?

Het is een leuke vraag die je partner een goed gevoel geeft, Praten over datgene waar jij trots op bent voelt natuurlijk goed.

#15 Hoe ga je om met stress?

Het is heel fijn om te weten hoe je partner zich houdt in situatie van stress. Als jij zelf bijvoorbeeld een echte stresskip bent en je partner ook, dan weet je dat jullie voorzichtig om moeten gaan met stressvolle situaties zodat jullie elkaar niet aansteken. Als je weet dat je partner heel chagrijnig wordt van stress dan kan je daar ook rekening mee houden als je een keer afgesnauwd wordt. In plaats van dan boos te reageren kan je aangeven dat het niet nodig is om het op jou af te reageren maar dat je begrip hebt voor de situatie. Zo voorkom je dat dingen onnodig escaleren.

“Twee stresskippen bij elkaar moeten rekening met elkaar houden.”

#16 Wie is jouw grootste invloed?

Is het zijn moeder? Haar zus of een bekend persoon van TV? Een schrijver, een filosoof of helemaal niemand? Dit zegt heel veel over een persoon.

#17 Wat zijn je favoriete verslavingen? waar kan jij niet zonder.

Dit kan iets kleins zijn als paprika chips, een lipgloss of een tv-serie, maar ook iets groters als koffie, een persoon of geld bijvoorbeeld. Door hier over te praten met je partner ontdek je wat hij of zij echt belangrijk vindt.

#18 Ben jij rommelig of netjes

Goede vraag om te stellen voordat jullie gaan samenwonen.

#19 Gebruik 5 woorden om je vader/moeder te beschrijven

Zo leer jij wat je partner juist welf of niet heeft meegekregen vanuit huis en hoe hij of zij denkt over de band met de ouders.

#20 Geloof je in karma?

Karma klinkt misschien een beetje spiritueel, maar dat hoeft niet. Het laat ook zien dat iemand gelooft dat er consequenties hangen aan zijn daden. Als iemand zegt: “Karma? nee dat is grote onzin” Dan is de kans groter dat die persoon zich niet heel erg verantwoordelijk voelt voor slechte daden. Iemand die daarentegen sterk gelooft in Karma is sneller geneigd om goede dingen te doen voor een ander.

#21 Wat was het engste moment in je leven?

Dit moment is waarschijnlijk een belangrijke gebeurtenis geweest in het leven van je partner. Dit leert jou ook hoe hij of zij ermee om is gegaan en of je partner iets snel eng vindt of niet. Voor de een kan het een verhaal zijn over een lift die vast zat, voor de ander een periode waarin een familielid ziek werd..

“Dit was een belangrijke gebeurtenis in het leven va je partner.”

#22 Wat is jouw happy place?

Zo ontdek je wat de ander echt waardeert aan het leven. Het is een leuke vraag om een diepzinnig gesprek te starten, want de antwoorden kunnen ontzettend uiteenlopen. Van de McDonalds tot een gevoel van geluk als je in de zon loopt en een vlinder voorbij ziet vliegen, bijvoorbeeld.

#23 Waar moet jij van huilen en waarom?

Is je partner iemand die vaak huilt? Zo nee, wat zijn de dingen die hem of haar echt raken?

#24 Wat was de laatste keer dat je heel erg boos was en waarom was dat?

Het is altijd goed om te weten wat jouw partner kwaad maakt.

#25 Wat is je beste eigenschap?

Een typische sollicitatie vraag, maar toch een goede om te stellen. Soms kunnen de antwoorden je verbazen. Misschien zie jij je partner helemaal niet als verzorgend, maar wordt dat door diegene wel genoemd als kwaliteit. Dan is dit een goed moment om erover te praten.

#26 Heb je een artiest waar je gek op bent, maar waar je je/wat-vinden-vrouwen-aantrekkelijk-aan-mannen eigenlijk voor schaamt

Guilty pleasures zijn altijd leuk om over te praten. Het antwoord om deze vraag zal nooit een deal breaker of deal maker zijn, maar het is gewoon gezellig.

#27 Ben je nog vrienden met een van je exen?

Oei, gevoelig onderwerp maar oh zo belangrijk om twee redenen. Als je partner nog vrienden is met een ex weet je dat hij normaal om kan gaan met een break- up én je weet dat er niet meteen alarmbellen hoeven te rinkelen als je een appje ziet binnenkomen van die ex. Want zij zijn nog gewoon vrienden. Als je partner meteen kwaad wordt en roept dat hij absoluut geen vrienden is met die klootzak of dat rotwijf, dan weet je dat – mochten jullie ooit uit elkaar gaan… het waarschijnlijk niet zo gezellig wordt tussen jullie 😉

“Er hoeven niet direct alarmbellen te rinkelen bij een appje van de ex.”

#28 Maak deze in af: ik wil het liefst iemand waarmee ik…

“Geweldige seks kan hebben”, “kan praten over mijn problemen”, “de wereld kan ontdekken”, dit antwoord zegt zó veel over wat je partner zoekt.

#29 Als geld geen rol speelde, wat zou je nu doen?

Dit is een hele leuke vraag die een mooi gesprek op gang kan brengen. Zou hij de wereld met je rond willen reizen, zou zij betalen voor een droombruiloft, verhuizen naar Amerika om in Hollywood te werken? Fantaseer er samen op los in 3…2…1.

Hoe goed ken jij je partner?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

18.688 keer bekeken

Geschreven door

BDSM is hot! En zelfs mensen die niets van BDSM moeten hebben, vinden een kinky rollenspel in de slaapkamer vaak nog niet eens zo’n gek idee. Rollenspellen waarbij een zuster, politieagent of huishoudster in voorkomen zijn alom bekend. Ben je op zoek…
18.688 keer bekeken