Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

hoe moet je vingeren
2.135 keer bekeken

Een ode aan de dildo der dildo’s

28 april 2021,

geschreven door

Wanneer je iemand vraagt om een sextoy te noemen, worden seks speeltjes zoals een dilator, Ben Wa ballen of buttplug waarschijnlijk niet genoemd. Bij de term ‘seksspeeltjes’ wordt er voornamelijk gedacht aan de dildo. Dat is niet voor niets, want de dildo gaat al heel wat jaren mee. Maar wanneer is dit penisvormige speeltje ontstaan en wat heeft Shakespeare er mee te maken?

Plezier in een grot

Naar verluidt is de oudste dildo ter wereld gevonden in een grot. Holbewoners hadden 28.000 jaar geleden al dikke lol in hun grot met een penisvormig object van 20 centimeter lang en 3 centimeter dik. De dildo werd in Zuid-Duitsland gevonden en volgens onderzoekers is de kans zeer groot dat het voorwerp is gebaseerd op het mannelijk geslachtsdeel. Of het ook echt als seksspeeltje is gebruikt, is niet duidelijk.

Shakespeare en Dildo’s

Wat hebben deze twee nou precies met elkaar te maken? Nou, het beestje kreeg een naam rond de tijd van Shakespeare. In zijn ‘The Winter’s Tale’ verwijst de Engelse dichter ook naar de dildo. In de zeventiende eeuw werd de dildo nog populairder door het gedicht ‘Signior Dildo’ van John Wilmot. Signior is hierbij synoniem voor het seksspeeltje en staat letterlijk vertaald voor ‘Mannelijk persoon’.

In dit gedicht dreef Wilmot de spot met het parlement die bezwaar maakte tegen een huwelijk van de Engelse prins met een Italiaanse prinses. Volgens hen zou het afblazen van het huwelijk de Engelse onderdanen enorm veel plezier doen. John Wilmot grapte in het gedicht dat het massaal importeren van Italiaanse dildo’s dat al deed.

Een deel uit ‘Signior Dildo’:

“You would take him at first for no person of note,
Because he appears in a plain leather coat,
But when you his virtuous abilities know,
You’ll fall down and worship Signior Dildo.

The good Lady Suffolk, thinking no harm,
Had got this poor stranger hid under her arm.
Lady Betty by chance came the secret to know
And from her own mother stole Signior Dildo.

The Countess of Falmouth, of whom people tell
Her footmen wear shirts of a guinea an ell,
Might save that expense, if she did but know
How lusty a swinger is Signior Dildo.

By the help of this gallant the Countess of Rafe
Against the fierce Harris preserved herself safe;
She stifled him almost beneath her pillow,
So closely she embraced Signior Dildo.”

Had jij verwacht dat de oudste dildo al zó oud zou zijn?

1 reactie

  1. Verbaasd me niks als ze het al eerder hadden gemaakt. Misschien eens in de Indiase of Chinese of Egyptische cultuur wat archeologische werkzaamheden verrichten. Gegarandeerd dat je oudere voorwerpen tegenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.832 keer bekeken

Geschreven door

Seks is heerlijk, seks is romantisch, sensueel, beestachtig en soms… behoorlijk ongemakkelijk of hilarisch. Maar dat hoort erbij. En weet je? Jij bent niet de enige met zo’n ervaring. Lees hier de meest gênante, pijnlijke of hilarische seksmoment …
2.832 keer bekeken
1.330 keer bekeken

Geschreven door

Ben jij fan van kinky ondergoed en heb je nog een beetje ruimte in je ondergoedlade? Met deze jockstrap weet je zeker dat je indruk maakt! De wondere wereld van lingerie Lingerie heeft meerdere functies. Het beschermt en ondersteunt het geslacht, maa…
1.330 keer bekeken