Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

890 keer bekeken

Waarom Valentijnsdag de meest frustrerende dag ooit is

25 januari 2022,

geschreven door

Binnenkort is het weer zover: de hartjes, rode rozen en dozen met chocolaatjes vliegen je om de oren en spoelen als een zoete tsunami het glazuur van onze tanden. Een hartstikke leuke tijd voor al die kleffe, verliefde stelletjes om ons heen natuurlijk. Voor de rest van ons, not so much! Wekenlang worden we gebombardeerd met Valentijnsdag folders, mailtjes, billboards, posters en reclamespotjes. Ook al ga je onder een steen leven, je ontkomt er gewoon niet aan. En laten we even eerlijk zijn; als jij Valentijnsdag maar niks vindt, dan is dat gewoon erg frustrerend.

Misschien ben jij het soort persoon dat niks heeft met Valentijnsdag, maar er verder ook niks op tegen heeft. Of je bent happy single en vindt het geen enkel probleem om al die verliefde stelletjes om je heen te zien. Good for you! Maar als jij graag een relatie zou willen of je zit in een relatie waar je misschien niet zo gelukkig meer mee bent, dan is Valentijnsdag een extra reminder dat jij het allemaal (nog) niet goed voor elkaar hebt.

En zelfs als je wel in een gelukkige relatie zit, is het een enorm gestress om dat perfecte Valentijnscadeau te vinden of de perfecte romantische date te verzinnen. Valentijnsdag is dus eigenlijk voor bijna niemand leuk. Nog niet overtuigd? Hier zijn nog een aantal redenen waarom Valentijnsdag eigenlijk een vreselijke dag is.

Het is onmogelijk te ontlopen

Als je een hele maand je huis niet meer uitkomt, geen reclamefolders ontvangt, je mail niet opent, niet op social media zit en je tv niet aandoet, dan is er een hele kleine kans dat je niks meekrijgt van Valentijnsdag. Maar aangezien dit praktisch onmogelijk is, is de harde werkelijkheid dat je wekenlang met hartjes, roze/rode artikelen en slechte Hallmark teksten om de oren wordt geslagen. Romantiek is overal. Heb je wel eens in een gefrustreerde of verdrietige bui een film proberen uit te zoeken waar geen romantische verhaallijn in zit? Een onmogelijke opgave!

Valentijnsdag trauma’s

Als jij een van die personen bent die op de middelbare school een hele stapel rozen en Valentijnsdagkaarten kreeg van vrienden en geheime bewonderaars, dan kun je dit punt overslaan. Maar de meesten van ons hadden gewoon pech en kregen helemaal niks (of een keer een enkele roos of kaart van je beste vriend(in). Ook leuk, maar niet hetzelfde). En ook al denk je daar bijna nooit meer aan, elk jaar rond 14 februari komt dat gevoel van buitengesloten zijn toch even weer naar boven. Valentijnsdag laat gewoon een spoor van jeugdtrauma’s na.

Alleen zijn voelt opeens raar

Zelfs al ben je helemaal tevreden met je single leventje en ben je eraan gewend om lekker alleen thuis te zijn, tijdens Valentijnsdag hangt er opeens een ongemakkelijk sfeertje omheen. Dat vervelende, knagende gevoel dat het niet hoort of dat je iets verkeerd doet. En hoe je je er ook tegen verzet, het is te hardnekkig om het volledig uit je gedachten te verbannen. Frustrerend.

Cadeaustress

Tijdens Valentijnsdag is er maar één manier om je liefde te tonen: cadeaus kopen. En als jouw cadeau toch niet zo’n succes blijkt te zijn, of nog erger, als jouw cadeau kleiner/minder waard is dan wat jouw partner voor jou heeft gekocht, dan kunnen we daar alleen maar uit concluderen dat jij gewoon niet genoeg van je partner houdt, toch? Pfff, wat een stress.

Cadeauverwachtingen

Dat brengt ons meteen naar het volgende punt: de torenhoge verwachtingen rondom cadeaus. Je moet elk jaar namelijk weer het cadeau van vorig jaar overtreffen, of in ieder geval matchen. Heb je jouw partner vorige keer getrakteerd op een weekend Disneyland? Dan kun je het vanaf nu wel vergeten, want dat ga je echt niet meer overtreffen.

hart ballon

Single zijn is geen tragedie

Vrienden die zelf in een relatie zitten, hebben nogal eens de neiging om hun single vrienden te overspoelen met een overdreven hoeveelheid medelijden als Valentijnsdag eraan zit te komen. Soms proberen ze zelfs blind dates voor je te regelen om van hun medelijden en schuldgevoel af te komen. Umm… ik ben hartstikke gelukkig in m’n eentje voor de tv met een berg chocola naast me, thank you very much.

Haat van je vrienden

Denk je dat je veilig bent voor commentaar van je vrienden als je in een relatie zit? Vergeet het maar! Want een veelvoorkomend fenomeen is dat jouw single vrienden opeens op neerbuigende toon over jouw partner of jouw relatie in het algemeen gaan praten als Valentijnsdag eraan zit te komen. Troost jezelf met de gedachte dat het alleen maar voortkomt uit de enorme druk die Valentijnsdag op singles legt en dat jouw vrienden na 14 februari weer gewoon hun gezellige zelf zijn.

Een veelvoorkomend fenomeen is dat jouw single vrienden opeens op neerbuigende toon over jouw relatie gaan praten als Valentijnsdag eraan zit te komen.

Platonische liefde is ook liefde

De focus van Valentijnsdag ligt volledig op romantische liefde. Maar is de bedoeling van deze dag niet dat we liefde in al zijn vormen vieren? Want hoe zit het met de liefde tussen ouders en kinderen, liefde voor je beste vrienden en favoriete collega’s, liefde voor je broers en zussen, grootouders, buren, neefjes en nichtjes, ooms en tantes, etc.? Deze onvoorwaardelijke liefdes en vriendschappelijke banden zijn het net zo goed waard om uitbundig gevierd te worden! Maar als je dat doet op Valentijnsdag, word je meteen bestempeld als eenzaam en zielig. Zucht. Deze strijd is niet te winnen.

gebroken hart

Hoe overleef ik Valentijnsdag?

Dus, hoe ga je nu eigenlijk het beste om met de frustratie die Valentijnsdag met zich meebrengt? Nou, Valentijnsdag gaat over liefde toch? En wat is the greatest love of all? Juist, zelfliefde. Dit is dus de perfecte gelegenheid om lekker een dagje egoïstisch te zijn en even alleen maar aan jezelf te denken (voor zover dat mogelijk is natuurlijk). Wat vind jij leuk om te doen? Waar hou je van? Waar krijg je energie van? Bedenk wat jij wil doen en ga ervoor! De hele dag op de bank liggen en films kijken? Prima! Erop uit en zoveel mogelijk in de buitenlucht zijn? Leuk! Borrelen met vrienden? Gezellig! Een hele berg junkfood kopen en in je eentje opeten? Heerlijk! En zo wordt 14 februari alsnog een leuke dag.

Hmm, misschien is Valentijnsdag dan toch ook weer niet zó vreselijk 😉

Wat ga jij dit jaar doen met Valentijnsdag?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.203 keer bekeken

Geschreven door

Heb je altijd al een paar stevige ballen gemist bij je Fleshlight-ervaring? Met de Fleshsack komt Fleshlight tegemoet aan een langgekoesterde fantasie van een hoop anaalliefhebbers! Benieuwd naar de Fleshsack? Lees dan snel verder! Fleshsack masturba…
2.203 keer bekeken