Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

seksdroom
302 keer bekeken

Jouw seksdroom onthuld: “Seks met je ex?!”

21 mei 2024,

geschreven door

In onze dromen verwerken we van alles dat ons overkomt, maar wat betekenen ze eigenlijk? Met name seksdromen! Wij duiken jouw hoofd in en ontleden jouw meest stomende seksdromen 💤

Dromen en je onderbewustzijn

Na vele onderzoeken zijn wetenschappers er eigenlijk nog steeds niet over uit waarom we eigenlijk dromen. Eén van de theorieën is dat dromen helpen met het vastleggen van herinneringen, verwerken van emoties en hinten naar onze diepste verlangens.

Daarnaast is het moeilijk om de betekenis van dromen te onderzoeken, aangezien dromen heel persoonlijk zijn en verschillen van persoon tot persoon. En dan hebben we het nog niet eens over of je je droom wel onthoudt wanneer je wakker wordt!

Stel jezelf de volgende vragen: wat is de context van je droom? Hoe voelde je je? En wat betekent de inhoud van de droom voor jou?

Als je wakker wordt en je herinnert je je droom, dan is het belangrijk om bij een aantal aspecten stil te staan om jouw betekenis te vinden.

Seksdromen dan?​

Een seksdroom wordt vaak geassocieerd met een verlangen naar intimiteit en verbintenis. En hoewel je misschien denkt dat je een fysieke connectie wil, is het vaak het tegenovergestelde! Het gaat veelal om onze emotionele behoeftes.

seksdroom

Seksdroom van J

De meest bijzondere seksdroom die ik laatst had, vond plaats in een lege bar. Ik was hier eerst alleen, maar toen kwam mijn ex binnen. Ons seksleven was nooit zo spannend, maar dit was de lekkerste seks die ik ooit met hem heb gehad (je kunt je voorstellen hoe teleurgesteld ik ben dat dit nooit realiteit is geweest). En de dirty talk? Mega sexy.

Het is al een lange tijd uit, dus je snapt wel dat ik wat verward wakker werd dat ik ineens over hem droom. Ik heb intussen een andere partner, dus ik voel me wel wat schuldig... Wat betekent het?

Wat betekent seks met je ex in je seksdroom?

Het is heel begrijpelijk dat je je een beetje schuldig voelt als je over je ex droomt als je een relatie hebt met iemand anders. Maar het is volkomen normaal en komt ook een stuk vaker voor dan je denkt!

Maar wat betekent het nou eigenlijk als je over je ex droomt? Er kunnen hier meerdere redenen voor zijn en we gaan de meest voorkomende bij langs. Kijk bij jezelf wat het beste overeen komt met je droom en hoe je je voelde.

Wist je dat we vaak meer dromen over onze exen dan onze huidige partners?

Het betekent niet meteen dat je seks met je ex wil, maar het kan wel zijn dat je nog bepaalde gevoelens moet verwerken met betrekking tot jullie voormalige relatie. Maar het kan ook een stukje van jezelf zijn, zoals pijnpunten die verwerkt moeten worden of dat je een probleem probeert op te lossen in je leven.

Bijvoorbeeld, in de droom van J was het een passioneel moment met goede seks. Je bent gewild, je voelt je goed, je wordt begeerd… Dus kijk ook naar je huidige situatie, vooral met betrekking tot een huidige liefdesrelatie. Vaak zul je misschien opmerken dat je seksleven op een laag pitje staat. Je onderbewustzijn kan je op deze manier vertellen dat je nog steeds gewild bent en dat je weer wat passie nodig hebt.

Het kan ook heel simpel zijn dat je je ex recent hebt gezien en dat diegene daardoor in je dromen is verschenen. Dan is het slechts je brein die jouw dagelijkse uitstapjes aan het verwerken is. Heel normaal dus!

Wat als je droomt over een bar?

Een bar kan betekenen dat je je sociale kant van jezelf aan het verkennen bent en behoefte hebt aan meer vrijheid om jezelf uit te drukken. Als je bijvoorbeeld in je dagelijks leven niet het gevoel hebt dat je tot rust komt en eropuit gaat om te relaxen, kan je onderbewustzijn hier voor compenseren in je dromen.

Maar een bar kan ook een teken zijn van een positief zelfbeeld en dat je gelukkig bent. Je gaat tenslotte, als het je ding is, naar een bar voor gezelligheid met je vrienden en/of partner.

Daar tegenover staat wel dat het mogelijk kan betekenen dat je juist iets mist in je leven. Seks in een bar met dirty talk kan wijzen op dat je iets mist in je huidige relatie. Zoals bijvoorbeeld het samen verkennen van seksuele wensen.

Dromen over dirty talk

Dirty talk is sexy, vooral als je partner precies de juiste dingen zegt die je wilt horen. Als dirty talk in je seksdroom voorkomt, dan kan het betekenen dat jouw onderbewustzijn in een veilige omgeving nieuwe dingen uitprobeert.

Wil je meer dirty talk tijdens de seks? Of zijn er bepaalde dingen die je wilt horen? Als je het fijn vond wat er in je droom afspeelde, misschien is dit dan een teken om dirty talk op tafel te leggen met je huidige partner 😏

Ook benieuwd wat jouw seksdroom betekent?

Heb jij een droom gehad die wel érg spicy was en ben je benieuwd wat jouw onderbewustzijn je tijdens je slaap probeert te vertellen? Stuur dan hier jouw seksdroom in en wie weet nemen we jouw droom wel onder de loep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

33.579 keer bekeken

Geschreven door

Dat er seksscènes in films zitten is niks nieuws, maar vaak liggen acteurs (half)naakt op elkaar en doen ze alsof, in de meeste gevallen. Een enkele keer wil de regisseur geen simulaties of acteurs die over elkaar heen wrijven, maar gewoon echte se…
33.579 keer bekeken