door JustJay

Gezien in Paalstraat 69: #4 De lekkerste vrouwelijke lustopwekkers!

26 maart 2023 door JustJay

Kook jij graag de sterren van de hemel, of ben je enkel getraind in de kunst van het online bestellen? En zit je in een relatie, wie staat er dan het meest in de keuken? Vooruit, de een wordt meer opgewonden van lekker eten dan de ander. Maar wist je dat vooral mannen voordeel zouden hebben van lustopwekkende voedingsmiddelen?

Wat is een aphrodisiac?

Een afrodisiacum (Engels: ‘aphrodisiac’) is een voedingsmiddel dat het libido stimuleert. Met andere woorden, het is eten waar je meer opgewonden van raakt, waar je seksuele prestatie door verbetert en/of waar je meer seksueel plezier door ervaart. Klinkt goed, toch?

Een aphrodisiac heeft effect op de stofwisseling van dopamine, (nor-)adrenaline en serotonine. Ook de testosteron- en oestrogeenniveaus worden beïnvloed, maar het laatste – het vrouwelijk hormoon – over het algemeen in mindere mate.

Dit komt doordat afrodisiaca door de geschiedenis heen vooral voor mannelijk gebruik zijn onderzocht. Het is pas in recente jaren dat er meer aandacht is voor afrodisiaca voor vrouwen. Toch jammer, gezien vrouwen vaker moeite hebben om opgewonden te raken dan mannen!

“Afrodisiaca beïnvloeden oestrogeen minder dan testosteron.”

Dit gezegd hebbende… Het is ook mogelijk dat afrodisiaca überhaupt geen effect hebben op je seksdrive. Er is namelijk geen sterk wetenschappelijk bewijs voor, dat het placebo-effect uitsluit. Als je gelooft dat een aphrodisiac werkt, dan kan je lichaam ‘automatisch’ beter meewerken. Het is dus verstandig om het niet te serieus te nemen, maar wel leuk om te proberen!

De beste afrodisiaca voor vrouwen

Zou jij wel een aphrodisiac willen proberen? Wij hebben er 3 voor jou op een rij gezet waarvan het effect voor vrouwen sterker zou zijn dan voor mannen. Geen zorgen, ook als je er in de keuken niet veel van bakt is er een wereld aan lustopwekkende voedingsmiddelen verkrijgbaar.

1. Maca

Maca is een wortel die traditioneel wordt gebruikt om, naast andere gezondheidsvoordelen, de vruchtbaarheid bij vrouwen te bevorderen. Daarnaast kan het je libido een boost geven. Het zou onder andere de oestrogeenspiegels verhogen en helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus. De wortel wordt opgedroogd en wordt verkocht als poeder en tabletten. Macapoeder wordt vaak toegevoegd aan een shake of smoothie!

2. Soja

Sojaproducten, zoals sojamelk en tofu, bevatten fyto-oestrogenen die de oestrogeenspiegels kunnen verhogen. Omdat vrouwen van nature hogere oestrogeenspiegels hebben dan mannen, kan het eten van sojaproducten vooral gunstig zijn voor het libido van vrouwen.

3. Fenegriek

Fenegriek is een kruid dat traditioneel wordt gebruikt om het libido bij vrouwen te verhogen. Het bevat fyto-oestrogenen die de productie van oestrogeen in het lichaam. Fenegriek is verkrijgbaar als voedingssupplement, maar je kunt fenegriekzaad ook toevoegen aan een curry, soep of gewoon aan de thee.

Let op!

Heb je gezondheidsproblemen en/of neem je medicijnen, raadpleeg dan altijd eerst een arts voordat je jouw dieet aanpast.

Nog meer lustopwekkers

Chocolade

Misschien wel de populairste aphrodisiac is natuurlijk chocolade! Met name cacao zou een stimulerend en opwekkend effect hebben. De stoffen fenylethylamine en theobromine verhogen onder meer de bloedtoevoer en verbeteren het humeur.

Tip! In pure chocolade zit een hogere hoeveelheid cacao.

Massage gel of glijmiddel met smaak

Wil jij het voorspel nog lekkerder maken? We hebben verschillende massage gels met smaak voor je klaarstaan! Neem bijvoorbeeld aardbei of vanille butter cream. Ook kun je kiezen tussen diverse glijmiddelen met smaak, waaronder passievrucht en mango.

Over Paalstraat 69

Paalstraat 69 is een comedyserie die exclusief te zien is op TikTok waarin we een samengesteld gezin volgen dat open en eerlijk over sekszaken praat. Weg met het taboe! Elke week uploaden ze vier video’s die razend populair zijn. Kijken dus!

@paalstraat69 Wie maakt bij jou thuis het eten? #comedy ♬ origineel geluid – Paalstraat 69

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

Bronnen

Shamloul, Rany (January 2010). "Natural Aphrodisiacs". The Journal of Sexual Medicine7 (1): 39–49 (Link: Natural Aphrodisiacs - ScienceDirect) Sandroni, Paola (October 2001). "Aphrodisiacs past and present: A historical review". Clinical Autonomic Research11 (5): 303–307. (Link: Aphrodisiacs past and present: A historical review | SpringerLink) Laan, E., Everaerd, W., & Both, S. (2005). Female sexual arousal disorders. In R. Balon & R.T. Segraves, (Eds.). Handbook of sexual dysfunctions (pp. 123-154). New York: Marcel Dekker Inc. (Link: Handbook of Sexual Dysfunction (uokerbala.edu.iq))

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid