Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

13.976 keer bekeken

Zo laat je een vrouw klaarkomen op 12 verschillende manieren

8 maart 2023,

geschreven door

Het is International Women’s Day! Vandaag vieren we vrouwen en vragen we aandacht voor gelijkheid. Ook in de slaapkamer willen we meer gelijkheid en méér orgasmes voor vrouwen.  Met een beetje zin, verlangen en kennis over hoe jouw lichaam werkt, kom je al een heel eind, maar soms heb je een duwtje in de goede richting nodig. Of een stuk of 12. Zo laat je een vrouw klaarkomen op 12 verschillende manieren.

Niet één, maar 12 soorten orgasmes!

Een orgasme is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als vrouw heb jij een lichaam dat op talloze manieren gestimuleerd kan worden en Ann Cuyvers heeft ze allemaal beschreven in haar boek ‘12 soorten orgasmes om te ontdekken en te beleven’. Hier staan 12 technieken in die jou mogelijk tot een nieuw hoogtepunt kunnen brengen. Dus begin jouw ontdekkingsreis met liefde voor jezelf, je lichaam en je seksualiteit.

Hoe laat je een vrouw klaarkomen?

Dus. Je wilt een orgasme. Waar begin je precies? Nou, bij opwinding! In de praktijk is dit nog wel eens lastig, want opwinding, zin of verlangen hebben helaas geen simpele aan- of uitknop. Jezelf leren kennen is daarom een essentieel begin! Welke aanrakingen, erotische gedachten of fantasieën winden jou op? Heb je extra visuele of auditieve prikkels nodig? Als je dit eenmaal weet en opgewonden bent, kun je langzaam naar een orgasme toewerken. En dit met maar liefst 12 technieken om uit te kiezen!

1.     Clitoraal orgasme

We beginnen bij de bekendste, populairste en meest gangbare manier om klaar te komen. Dit genotsknobbeltje bevat zo’n 8000 zenuwuiteinden, waardoor deze erg gevoelig is. Veel vrouwen vinden het daarom ook fijn als deze niet rechtstreeks wordt aangeraakt, maar juist indirect wordt gestimuleerd.

2.     Tepel orgasme

Als je opgewonden bent, kunnen jouw tepels opzwellen. Hoewel de tepels een stuk minder zenuwuiteinden hebben dan de clitoris, triggert het wel hetzelfde deel van ons brein. Slechts 29% procent van de vrouwen komt klaar door middel van borststimulatie, dus maak je geen zorgen als het niet direct (of nooit) lukt. Zolang je maar geniet!

 • Waar: Je borsten en tepels bevinden zich op je bovenlichaam.
 • Stimulatie: Stabiel en consistent masseren, strelen, knijpen en duwen tot je ontdekt wat jij fijn vindt.
 • Toys: Luchtdrukvibrator en tepelklemmen.

3.     G-spot orgasme

De G-spot is een hele kleine zone aan de binnenkant van je vagina en is één van de gevoeligste plekken van het vrouwelijk lichaam. Een G-spot orgasme voelt anders dan een clitoraal orgasme. Het is langzamer, minder explosief en voelt dieper. Wist je dat je met dit orgasme ook een vrouwelijke ejaculatie (squirten) kunt opwekken?

 • Waar: Drie tot zes centimeter diep in je vagina aan de voorste vaginawand (buikkant).
 • Stimulatie: ‘Kom-hier’ beweging met je vingers, strelingen of stotende bewegingen.
 • Toys: Dildo en G-spot vibrator.

4.     Vaginaopening orgasme

De vaginaopening is een gevoelig onderdeel van je vulva en is doorweven met zenuwuiteinden. Toch wordt dit plekje vaak vergeten, terwijl stimulatie van de vaginaopening en de huid eromheen soms al een orgastisch gevoel kan opwekken.

 • Waar: Vaginaopening met gevoeligste zone rond de 1-3 centimeter voorbij de opening.
 • Stimulatie: Masseren of zachte penetratie van de opening.
 • Toys: Dildo en G-spot vibrator.

5.     (Erogene) zone orgasme

Ons lichaam kent vele plekjes die extra gevoelig zijn voor aanrakingen. Sommige zijn zó gevoelig dat stimulatie een orgasme kan veroorzaken. De borsten en vagina zijn de bekendste erogene zones bij vrouwen, maar zeker niet de enige!

 • Waar: Waar maar goed voelt; bijvoorbeeld oren, nek of binnenkant van je bovenbenen.
 • Stimulatie: Uitgebreide massages, strelen (met de handen of toys) of Temperature Play.
 • Toys: Kietelaars, streelzweepjes, massageolie en massagekaarsen.

6.     U-spot orgasme

De U-spot: deze heb je mogelijk niet eerder voorbij zien komen. Dit plekje, de urethra of urinebuis, wordt door veel mannen en vrouwen vergeten als seksueel orgaan. Zorg er wel voor dat je dit plekje goed vochtig houdt, want deze kan snel geïrriteerd raken.

 • Waar: In het voorhof van de vulva tussen de clitoris en vaginaopening in.
 • Stimulatie: Ritmisch en consistent cirkelende bewegingen rondom de u-spot.
 • Toys: Pulserende vibrator of oplegvibrator.

12 soorten orgasmes

7.     Anaal orgasme

Ook de anus bevat een grote hoeveelheid zenuwuiteinden, wat deze plek ook erg gevoelig maakt voor stimulatie. De wanden zijn helaas niet rekbaar en maken van zichzelf geen vocht aan, dus houd er rekening mee dat je rustig en met voldoende glijmiddel te werk gaat. Doe van tevoren je research om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

8.     Cervicaal orgasme

De cervix, of de baarmoederhals, is één van de gevoeligste organen van het vrouwelijk lichaam. Iedere vrouw reageert anders op stimulatie. Zo kan diepere penetratie de ene vrouw genot brengen, terwijl het voor de ander pijnlijk is. Zorg ervoor dat je ontspannen bent en ga voorzichtig te werk.

 • Waar: Diep in de vagina, waar deze is verbonden met de baarmoeder.
 • Stimulatie: Ná voorspel en als je opgewonden bent: rustig masseren.
 • Toys: Langwerpige dildo.

9.     A-spot orgasme

Een dokter kwam erachter dat de A-spot niet alleen de vagina bevochtigt, maar ook een plek is die een vrouw erg veel genot brengt. Ga traag en voorzichtig te werk en zoek pas naar de A-spot als je voldoende opgewonden bent.

 • Waar: Diep in de vagina aan je voorste vaginawand, dichtbij je baarmoederhals.
 • Stimulatie: Masseren in cirkelende bewegingen en zachtjes drukken tegen voorste vaginawand.
 • Toys: Gekromde dildo.

10.  Mentaal orgasme

Opwinding en seks beginnen bij jezelf en bij jouw erotische verbeelding en fantasieën. Als jij de baas bent over deze verbeelding, dan heb je mogelijk geen fysieke prikkels meer nodig. Het begint vaak onbewust in je dromen, maar dit kun je ook absoluut beleven wanneer je wakker bent.

 • Waar: In je hoofd
 • Stimulatie: De kracht van je erotische verbeelding.
 • Toys: Inspireer jezelf met een erotisch verhaal, porno of audio.

11. Keel orgasme

Deep-throathing is niet alleen ultiem genot voor de man. Ook een vrouw kan hierdoor een orgasme krijgen (ja, echt!). Het plekje dat gestimuleerd moet worden ligt diep in de keel, dus het vergt wel wat oefening om een penis of dildo daar te krijgen. Je moet immers langs de zachte gehemelte dat voor jouw braakreflex zorgt. Als jij deze onder controle hebt, kan de penis dieper naar binnen en dus dat plekje raken.

 • Waar: In je keelopening net achter je luchtpijp.
 • Stimulatie: Deep-throathing.
 • Toys: Dildo.

12. Meervoudig orgasme

Een meervoudig orgasme is, zoals je misschien al kunt raden, een aantal orgasmes die elkaar snel opvolgen binnen enkele seconden tot een paar minuten. Wanneer jij net klaar bent gekomen en de plek opnieuw stimuleert, ontstaat er een soort opeenvolging van orgasmes. Je gaat steeds opnieuw door de opwindings- en plateaufase heen tot je een nieuw hoogtepunt bereikt.

Ontdek jouw favoriete plekjes

Uiteindelijk gaat het erom dat jij je favoriete plekjes leert kennen en jezelf tot een fantastisch hoogtepunt kunt brengen. En als jij weet wat je lekker vindt, kun je dit ook makkelijker naar partners communiceren. Dit maakt seks alleen maar fijner!

Met welke van deze 12 technieken laat jij je als vrouw klaarkomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

11.754 keer bekeken

Geschreven door

Tijdens een zonnige lentedag is één spannende blik genoeg om alle seksuele alarmbellen in je lijf te doen rinkelen. Je hart slaat op tilt en gedachten dwalen af. In de winter daarentegen kan het zomaar zijn dat je seksuele voelsprieten minder goed …
11.754 keer bekeken