Doe jij mee met de MEI MASTURBATIE CHALLENGE 2024?! Check ‘m hier!

1.720 keer bekeken

Voyeurisme: seksuele opwinding door het stiekem bekijken van naakte mensen

26 juni 2020,

geschreven door

Het is weer Fetish Friday! Elke vrijdag zetten wij een fetisj in de spotlight, want in iedereen schuilt toch wel een beetje een fetisjist. Deze week bespreken we voyeurisme. Benieuwd wat deze fetisj precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Voyeurisme:
zelfst.naamw. (o)

Het seksueel opgewonden raken van het stiekem bekijken van (naakte) personen

Voyeurisme komt van het Franse woord ‘voir’, dat ‘kijken’ betekent. Mensen met deze fetisj raken opgewonden als ze mensen bekijken die (deels) naakt zijn, seks hebben of een andere activiteit doen zoals bijvoorbeeld zich omkleden of naar de wc gaan. In de meeste van ons schuilt tot op zekere hoogte wel een klein voyeuristje, want opgewonden raken van het zien van naakte mensen is heel normaal. Maar bij voyeurisme gaat het verder. Vaak gaat het niet alleen om kijken, maar ook om het maken van foto’s en/of video’s. Het feit dat dit gedaan wordt zonder dat de ander hiervan op de hoogte is, maakt voyeurisme in veel gevallen een strafbaar feit.

De tegenhanger van voyeurisme is het exhibitionisme, waarbij mensen opgewonden raken van bekeken worden.
Heb of ken jij een fetisj die tijdens Fetish Friday uitgelicht moet worden? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

7.427 keer bekeken

Geschreven door

Er zijn weinig mensen die er laaiend enthousiast van worden, maar toch zijn condooms onmisbaar! Een soa klinkt misschien niet als het einde van de wereld, tótdat je niet normaal meer kunt plassen en al je bedpartners moet informeren. Een ongewenste …
7.427 keer bekeken