It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

1.756 keer bekeken

Crossdressing: het verkleden en gedragen als het tegenovergestelde geslacht

17 april 2020,

geschreven door

Thank God it’s Fetish Friday! Elke vrijdag lichten we weer een specifieke fetisj uit. Fetisjen komen in alle soorten en maten en bijna iedereen heeft er wel eentje. Deze week bespreken we Crossdressing. Ben je benieuwd wat dat inhoudt? Lees dan snel verder!

crossdressing:
zelfst.naamw.

Het verkleden en gedragen als het andere geslacht.

Crossdressing is een term voor het verkleden en gedragen als het tegenovergestelde geslacht. Het kan gaan om het dragen van kleding, make-up of andere hulpmiddelen om het andere geslacht na te bootsen. Ook het verhogen of verlagen van de stem en het aannemen van een andere lichaamstaal kan onderdeel zijn van het crossdressen.

Crossdressers hebben – in tegenstelling tot transgenders – vaak niet de behoefte zich blijvend als het andere geslacht te dragen. De meeste crossdressers zijn heteroseksueel en verkleden zich slechts eens in de zoveel tijd om hier een bepaalde vorm van bevrediging uit te halen. Iemand kan zich bijvoorbeeld tijdelijk willen distantiëren van maatschappelijke opvattingen over hoe een man of vrouw zich zou moeten gedragen en daarbij een andere genderindentiteit aannemen. Het helpt hen om hun vrouwelijke of mannelijke kant en gevoelens beter te kunnen uiten.

“Iemand kan zich bijvoorbeeld tijdelijk willen distantiëren van maatschappelijke opvattingen over hoe een man of vrouw zich zou moeten gedragen en daarbij een andere genderindentiteit aannemen.”


Crossdressing kan verward worden met travestie, waarbij soms ook seksuele opwinding uit het verkleden wordt vergaard. Hoewel sommige mensen vanuit seksuele motieven aan crossdressing doen, wordt crossdressing meestal niet gelinkt aan erotiek. In die zin is crossdressing dan ook niet altijd een fetisj, maar meer een tijdelijke genderidentiteit!

Heb of ken jij een fetisj die tijdens Fetish Friday uitgelicht moet worden? Laat het ons weten in de reacties!

2 reacties

  1. Ik wil dit heel graag, ik voel mij echt een sissy maar mijn vriendin (relatie 7 jaar) heeft mij al meerdere malen betrapt hier op en vind dit niets. Op sommige momenten vind ik het zelf ook niks en het andere moment verlang ik er naar. Het wordt steeds erger en zou bijna willen vreemd gaan om mannen te ontmoeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

956 keer bekeken

Geschreven door

Thank God it’s Fetish Friday! Elke vrijdag behandelen we de meest uiteenlopende en bijzondere seksuele voorkeuren. Deze week bespreken we de fetisj Dendrofilie. Ben je benieuwd wat dat inhoudt? Lees dan snel verder! dendrofilie: zelfst.naamw. (v) …
956 keer bekeken