NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

“Plasseks. Waarom houden mensen hier van?”

27 januari 2018,

geschreven door

Beste Talitha, ik heb sinds kort een nieuwe partner en laatst vertelde hij mij dat hij fantaseert over plasseks. Ik moet hier echt niet aan denken! Is mijn vriend niet een beetje raar? Hoe kunnen mensen dat uberhaupt fijn vinden? 

– Cornelie

Beste Cornelie,

Plasseks is inderdaad een seksuele voorkeur die – anders dan je misschien zou denken – best vaak voorkomt. Je vriend is dus zeker niet de enige! Toch is het voor veel mensen iets dat ver van hun bed staat. Daar is natuurlijk ook niets mis mee 🙂

De definitie van plasseks

Plasseks is een vorm van seks waarbij urine een belangrijke rol speelt. Door middel van het proeven, ruiken, zien of voelen van urine, kunnen mensen opgewonden raken. Dit wordt ook wel urofilie genoemd. Urofilie wordt op verschillende manieren geuit. Men kan bijvoorbeeld opgewonden raken van plassen op dingen, plassen in kleding of het drinken van urine. Het verschijnsel waarbij iemand over een ander heen plast, in erotische context, staat tevens bekend als een ‘golden shower’. Ook termen als ‘watersports’ en ‘urolagnie’ worden gebruikt.

Wist je dat… urofilie vaker bij mannen voorkomt dan bij vrouwen? Onderzoek toont aan dat 9% van de mannen opgewonden kan raken van plasseks.

Meer populair, minder taboe

De afgelopen tijd is plasseks een steeds meer besproken onderwerp. Dit komt onder andere door de ophef die in de media is ontstaan na het uitlekken van een filmpje van Patricia Paay. Ook gingen de geruchten dat president Donald Trump opgenomen zou zijn, genietend van een ‘golden shower’. Deze ophef kan verschillende uitkomsten geven. Bij de één roep het vraagtekens op, de ander wordt er nieuwsgierig en opgewonden van. Hoe meer een onderwerp besproken wordt, hoe minder taboe er op rust. Voor sommigen geeft dit daardoor ruimte om een eigen seksuele voorkeur voor plasseks te erkennen en te bespreken.

Een veelvoorkomende fetisj

Een voorkeur voor plasseks wordt door velen als een fetisj gezien: de voorkeur voor iets dat vaak als ‘vreemd’ wordt beschouwd. Er bestaan werkelijk wel honderden verschillende fetisjen, waarvan plasseks voor sommigen er één van kan zijn. Mensen met een fetisj zijn echter niet per sé pervers. Integendeel! Ze zijn net zo normaal als mensen die naar eigen zeggen geen fetisj hebben.

Waarom mensen van plasseks houden

De redenen waarom mensen plasseks fijn kunnen vinden, zijn verschillend:

 • Urineren is voor veel mensen iets intiems. In het bijzijn van je partner plassen, of zelfs over je geliefde plassen, kan voor sommigen een teken zijn van een diepe connectie en vertrouwen.
 • Iemand willen vernederen of vernederd worden is een veelvoorkomende voorkeur, dat onder andere door middel van een ‘golden shower’ nagestreefd kan worden.
 • Het gevoel van warme vloeistof over je lijf kan als prettig worden ervaren.
 • Het taboe dat op plasseks rust, kan voor velen opwindend zijn.

Plasseks is dus zeker niet raar! En er wel of niet van houden: het één is niet beter of slechter dan het ander 🙂

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

16 Responses

 1. Ik vind het heerlijk om een luier om te hebben daar kan ik regelmatig heel de dag met rondlopen en urine maar lopen dat vind ik zo prettig met een pvc bescherm slip er over dat het niet door lekt.
  Dat zit heerlijk.
  je kan er dan ook nog heerlijk in klaarkomen

  1. Beste Nieuwschierig,

   Via fetlife.com zou je in contact kunnen komen met mensen die dezelfde wensen hebben op seksueel vlak. Fetlife is een soort online community waar je mensen met diverse soorten seksualiteiten, voorkeuren en fetisjen kan ontmoeten. Ook kan je eens een kijkje nemen op het forum van BDSMzaken.

  1. Ik vind plasseks zo geil. Zou zo graag een vrouw ontmoeten die dat ook ervaart. Als ik onder invloed ben van drugs, vind ik de gedachte dat dominante mannen mij onder pissen ook erg geil. Regelmatig speel ik met mijn eigen pis.

 2. Het lijkt mij heerlijk als mijn vrouw in mijn mond plast, terwijl ik haar aan het beffen ben. Helaas ziet ze het zelf niet zo.

 3. al jaren heb ik het gevoel dat ik opgewonden ben als ik een vrouw zie poepen en plassen soms denk ben ik wel normaal dat ik hiervan opgewonden raak .zijn er mensen hier die ook die ervaring of opgewonden raken van het zien van poep bij een vrouw .mvg loe

  1. Beste Loe,

   Poepseks of het verlangen naar seks waarbij ontlasting een rol speelt, komt zeker vaker voor. Jij bent dus niet de enige die deze seksuele voorkeur heeft.

 4. Het geilste vind ik als m’n man nog in me zit en zijn zaad eruit loopt ,met zijn halfslappe penis in me plast,heerlijk en kom ik ook vaak klaar.

 5. Mijn man plast wel eens over mijn voeten als we samen douchen.
  Ik begrijp wel dat het voor velen iets heel intiems is.
  Ik denk dat veel meer mensen het stiekem doen dan dat we er van af weten!

  1. Hoi all. Ik man van 45 herken mezelf hierin. Maar meer als ik in mijn broek plas. De warme gloed als ik in mijn broek plas..
   Of als een vrouw dat voor mij zou doen. Ik ben single, veel hobby s

  2. Ik zou graag willen dat mijn vrouw in mijn mond plast tijdens het beffen. Dat wil ze echter niet. Ik mag het nu wel gelijk beffen als ze net geplast heeft op de wc. Volgens mij vindt ze dat stiekem ook wel spannend.en lekker. Het is de eerste stap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, mijn vriend heeft het nooit onder stoelen of banken geschoven dat hij van anale seks houdt. Voor mij is het echter onbekend terrein en lange tijd durfde ik me er niet aan te wagen. Inmiddels sta ik er steeds meer voor open en is het pu…
5.630 keer bekeken