Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

47.276 keer bekeken

“Samen klaarkomen, hoe kunnen we dat doen?”

30 oktober 2021,

geschreven door

Beste Talitha, ik wil graag met mijn vriend samen klaarkomen. Het is ons helaas nog nooit gelukt. Wat kunnen we doen?

– Priscilla, 22 jaar

Beste Priscilla,

Samen klaarkomen is niet zo vanzelfsprekend. Zo zijn er genoeg stellen waarbij dat nog nooit is voorgekomen. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat vrouwen over het algemeen minder makkelijk klaarkomen tijdens de seks dan mannen.

Wist je dat… maar weinig mannen de seks langer dan 10 minuten kunnen volhouden?

Ook de duur tot het orgasme verschilt bij mannen en vrouwen. Veel mannen komen tijdens de penetratie gemiddeld binnen vijf minuten klaar, terwijl vrouwen soms wel 10 tot 20 minuten de tijd nodig hebben om volledig opgewonden te worden én tot een orgasme te komen. Samen klaarkomen is dan een moeilijke opgave.

Weet wat je lekker vindt

Daar komt ook nog eens bij dat veel vrouwen helemaal geen orgasme krijgen van penetratie alleen. 70% van de vrouwen komt alleen klaar door clitorisstimulatie of een combinatie van vaginale en clitorale stimulatie. En tijdens de penetratie komt het nog wel eens voor dat de clitoris wordt vergeten.

“Wanneer je weet wat jij nodig hebt om tot een orgasme te komen, kan je jouw partner hier beter van op de hoogte brengen.”

Maar ook zijn er veel vrouwen die het lastig vinden aan te geven wat ze überhaupt nodig hebben om ultiem te genieten. Voor veel vrouwen betekent dat dus onder andere clitorisstimulatie. Maar ook andere spots kunnen het waard zijn om aandacht aan te schenken. Wanneer jij van jezelf weet dat je nodig hebt om je hoogtepunt te bereiken, werkt het prettig om je partner hiervan op de hoogte te brengen. Hoe kan jouw partner jou het beste verwennen, zodat de weg naar dat orgasme makkelijker te bereiken is?

Samen klaarkomen, zo doe je dat

Bewustwording van het orgasme

Samen klaarkomen is geen onmogelijke opgave. Het belangrijkste is om bewust te worden van de aanloop naar het orgasme. Vlak voordat een vrouw klaarkomt, wordt de vagina wat strakker dankzij de toegenomen spanning op de bekkenbodemspieren. Voel je dat je klaar gaat komen? Geef dit dan aan bij je vriend. Hij kan dan deze toegenomen spanning ook voelen, wat voor hem weer een trigger kan zijn om ook klaar te komen.

“Laat je vriend weten dat je gaat klaarkomen. Hij zal een toegenomen spanning in de vagina voelen en daardoor ook kunnen klaarkomen.”

Verdere tips voor tegelijk klaarkomen

Samen klaarkomen is vooral mogelijk als jouw vriend niet eerder klaarkomt dan jij. Om zijn orgasme uit te stellen totdat jij ook zover bent, kan je de volgende dingen doen:

  • Laat je vriend al eens klaarkomen voor jullie seks hebben. Zijn tweede ejaculatie zal dan minder snel komen.
  • Doe aan uitgebreid voorspel waarbij hij vooral jou verwent. Als jij lekker opgewarmd en opgewonden bent, zal het orgasme voor jou daarna sneller komen dan dat jullie direct aan het begin van jullie vrijpartij overgaan op penetratie.
  • Stimuleer je clitoris tijdens de penetratie. Je kunt je vingers gebruiken, maar ook een seksspeeltje is een uitstekende optie.
  • Oefen samen met het uitstellen van zijn orgasme. Hij kan bijvoorbeeld stoppen met penetreren als hij een hoogtepunt aan voelt komen. In de tijd dat hij stopt kan hij of jij je clitoris blijven stimuleren.

Samen genieten van de seks

Hoe mooi en romantisch het ook kan lijken of zijn dat je tegelijk een orgasme krijgt, probeer je er niet al te veel op te focussen. Je wilt natuurlijk niet dat het de pret uit jullie vrijpartijen haalt! Probeer samen ook vooral te genieten van de seks die jullie hebben en laat een orgasme – en eventueel het tegelijk klaarkomen – een leuke bijkomstigheid zijn!

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

8 reacties

  1. geef het ook aan wanneer het orgasme komt bij mij en dan zeg ik yes nu , communiceren is ook de sleutel tot beide genieten, voelt het ook doordat vagina ook samentrekt bij mij heb daar een heel goede controle over

  2. Wij komen geregeld tegelijk klaar. Hierbij is vooral stimulatie van de clitoris heel belangrijk. Ik ga pas in haar als zij bijna klaarkomt. Door de dubbele stimulatie van haar clitoris en vagina komt zij dan heel snel klaar en ik kom klaar doordat haar vagina heel erg verstrakt. In de eerste jaren van onze relatie lukte dat niet maar nu hebben we een manier gevonden waardoor we beiden heel erg genieten

  3. zolang je het samen leuk hebt en je allebei aan je trekken komt dan hoef je toch helemaal niet tegelijk tot een hoogtepunt t komen? t zal vast heel leuk zijn maar is echt geen vereiste en je moet het al helemaal niet gaan forseren want dan wil het toch helemaal niet meer

    1. Dat heb je mooi verwoord, p.h. 🙂 Wanneer de focus teveel wordt gelegd op het orgasme (en al helemaal bij een gezamenlijk orgasme), kun je inderdaad het plezier en genot een beetje uit het oog verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.995 keer bekeken

Geschreven door

Vlinders en vonken zijn heus niet alleen weggelegd voor kersverse stelletjes! Ook als je al jáááren samen bent kan je relatie nog heel spannend en intens zijn. Natuurlijk gaat dat niet vanzelf, een relatie is hard werken en blijven investeren. Nee…
5.995 keer bekeken