Ik wil graag samen klaarkomen. Hoe kunnen we dat doen?

2 september 2017 door Anneloes

“Tegelijk klaarkomen… Het is mij nog nooit gelukt met mijn vriend. What to do?”

– Prinsesje

Beste Prinsesje,

Laat ik met de deur in huis vallen: samen klaarkomen komt niet vaak voor. Dit heeft alleen al te maken met het feit dat mannen en vrouwen heel anders in elkaar steken. Een man komt over het algemeen veel sneller klaar dan een vrouw.

Een man heeft gemiddeld 5 a 6 minuten aan penetratie nodig om klaar te komen. Weinig mannen houden het langer dan 10 minuten vol. Bij een vrouw kan het al gauw 20 minuten duren voor ze klaarkomt. Daar komt ook nog eens bij dat veel vrouwen helemaal geen orgasme krijgen van penetratie alleen. Velen (70%) komen alleen klaar door clitoris stimulatie of een combinatie van vaginale en clitorale stimulatie.

Tips om toch tegelijk klaar te komen

Als je dus graag samen wilt klaarkomen, zal dan geen makkelijk opgave zijn. Maar het is natuurlijk niet onmogelijk. Er zijn een aantal dingen die kunnen werken:

  • Laat je vriend al eens klaarkomen voor jullie seks hebben. Zijn tweede ejaculatie zal dan minder snel komen.
  • Doe aan uitgebreid voorspel waarbij hij vooral jou verwent. Wanneer jij lekker opgewarmd en opgewonden bent, zal het orgasme voor jou daarna sneller komen dan dat jullie direct aan het begin van jullie vrijpartij overgaan op penetratie.
  • Stimuleer je clitoris tijdens de penetratie. Je kunt je vingers gebruiken, maar ook een sextoy is een uitstekende optie. Een Womanizer of Satisfyer werkt erg goed om iets sneller klaar te komen dan anders – volgens veel vrouwen die hem getest hebben. Dit zijn luchtdrukspeeltjes en zorgen voor snel resultaat. Een keerzijde is wel dat velen ze minder geschikt vinden tijdens de seks met een partner. Maar je kunt het altijd proberen. Anders is een mini vibrator of een koppelvibrator wellicht een uitkomst.
  • Oefen samen met het uitstellen van zijn orgasme. Hij kan bijvoorbeeld stoppen met penetreren als hij een hoogtepunt aan voelt komen. In de tijd dat hij stopt kan hij of jij je clitoris blijven stimuleren.
  • Probeer eventueel vertragende condooms. Deze condooms bevatten een glijmiddel waardoor de eikel van de man minder gevoelig wordt. Hierdoor kan hij het langer vol houden.

De bovenstaande tips bieden geen garantie, maar je kunt ze altijd proberen natuurlijk.

Samen genieten van de seks

Hoe mooi en romantisch het ook kan lijken of zijn dat je tegelijk een orgasme krijgt, probeer je er niet al te veel op te focussen. Je wilt natuurlijk niet dat het de pret uit jullie vrijpartijen haalt! Probeer samen ook vooral te genieten van de seks die jullie hebben en laat een orgasme – en eventueel het tegelijk klaarkomen – een leuke bijkomstigheid zijn!

Meer informatie over samen klaarkomen

Benieuwd hoe anderen denken over tegelijk klaarkomen? Bekijk de onderstaande video van Gezondheidsplein en kom erachter hoe psycholoog en seksuoloog Aukje Schade denkt over samen klaarkomen.

Heb jij ook een vraag voor me over seksualiteit? Zet hem in een reactie hieronder en ik beantwoord hem graag voor je!

Reageer

Gerelateerde berichten

4 reacties op Ik wil graag samen klaarkomen. Hoe kunnen we dat doen?

  • zolang je het samen leuk hebt en je allebei aan je trekken komt dan hoef je toch helemaal niet tegelijk tot een hoogtepunt t komen? t zal vast heel leuk zijn maar is echt geen vereiste en je moet het al helemaal niet gaan forseren want dan wil het toch helemaal niet meer

    • Dat heb je mooi verwoord, p.h. 🙂 Wanneer de focus teveel wordt gelegd op het orgasme (en al helemaal bij een gezamenlijk orgasme), kun je inderdaad het plezier en genot een beetje uit het oog verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

© 2018 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid