Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

449.404 keer bekeken

De beste tips tegen te snel klaarkomen

19 april 2021,

geschreven door

Te snel klaarkomen, ook wel premature ejaculatie genoemd, is een veelvoorkomend probleem bij mannen. Ongeveer 20 tot 30 procent van de mannen heeft wel eens te maken met vroegtijdig klaarkomen. Als dit vaak optreedt, kan te vroeg klaarkomen leiden tot een hoop stress, somberheid en schaamte. Het kan ook nog eens een negatieve invloed hebben op je relatie. Lees hier wat premature ejaculatie is, hoe het ontstaat en wat je eraan kan doen!  

Wat is te vroeg klaarkomen?

Vroegtijdig klaarkomen komt voor wanneer een man weinig tot geen controle heeft over zijn orgasme en daardoor eerder klaarkomt dan gewenst. Sommige mannen komen bij de minste stimulatie al klaar. Het resultaat is dat beide partners niet voldoende seksueel bevredigd worden.

We spreken van te vroeg klaarkomen wanneer iemand binnen 30 seconden tot een 1 minuut klaarkomt. Waar de gemiddelde duur van ‘normale penetratie’ ongeveer tussen de 3 en 5 minuten ligt.

Waardoor kom je te vroeg klaar?

De exacte oorzaak van vroegtijdige ejaculatie is onbekend, maar komt vaak voort uit fysieke, psychologische of emotionele problemen. Wanneer iemand vaker te vroeg klaarkomt, kunnen faalangst en prestatiedrang een rol gaan spelen. Angst, stress of depressie kunnen ook bijdragen aan vroegtijdige ejaculatie.

Door stress en angst wordt in het lichaam het hormoon adrenaline aangemaakt. Een hoge mate van adrenaline breekt ook het stofje serotonine in het lichaam af. Dit is een neurotransmitter en heeft onder andere invloed op de seksuele spanning in het lichaam. Een lage hoeveelheid serotonine zorgt er onder andere voor dat je eikel gevoeliger wordt, wat een vroegtijdig orgasme in de kaart speelt.

“Een lage hoeveelheid serotonine zorgt ervoor dat je eikel gevoeliger wordt, wat een vroegtijdig orgasme in de kaart speelt.”

Bekkenbodemspieren

Ook de bekkenbodemspieren hebben invloed op het orgasme. Hoe minder je controle hebt over deze spieren, hoe minder controle je hebt over jouw orgasme. Tijdens een orgasme komt er spanning op de bekkenbodemspieren te staan, waardoor ze ritmisch gaan samentrekken. Bij overactieve bekkenbodemspieren staat er meer spanning op de spiergroep, waardoor een man eerder dan gewenst klaarkomt.

“Hoe meer controle de man over zijn bekkenbodemspieren heeft, hoe meer invloed hij kan uitoefenen op het moment van klaarkomen.”

Klaarkomen uitstellen

Artsen adviseren vaak om vroegtijdige ejaculatie te behandelen. Dat kan psychotherapie omvatten, evenals het leren van manieren om het met je partner te bespreekbaar te maken. Psychotherapie wordt bijvoorbeeld toegepast om prestatiedruk en faalangst weg te nemen.

Er zijn echter ook een aantal technieken waarmee je zelf invloed kunt uitoefenen het moment van klaarkomen.

De knijptechniek

Deze techniek pas je toe tijdens de seks, vlak voor de ejaculatie voelt opkomen. Op dat moment knijp je voorzichtig met twee vingers het uiteinde van de penis vast enkele seconden vast (waar de eikel en de schacht samenkomen). Stop even voor 30 seconden met de seks voordat je weer begint. Herhaal dit patroon tot je klaarkomt.

De stop-start techniek

Masturbeer in je eentje tot het moment dat je bijna klaarkomt. Wacht vervolgens even en ga weer verder. Doe dit ongeveer drie keer en ejaculeer bij de vierde keer. Na meerdere sessies zal je merken dat je steeds meer controle over je orgasme krijgt. Oefening baart kunst!

Kegeloefeningen

Kegeloefeningen versterken de bekkenbodemspier, die tijdens het orgasme samentrekt. Het is dezelfde spier die je gebruikt om je ontlasting en urine op te houden. Door je bekkenbodemspieren te trainen, kan je onder andere meer controle op je orgasme uitoefenen. Er zijn verschillende kegeloefeningen waarmee de bekkenbodemspieren kunt trainen. Benieuwd naar de oefeningen? Klik dan op onderstaande link, waar we de beste kegeloefening bespreken.

Daarnaast zijn er ook een aantal hulpmiddelen te gebruiken, zoals speciale seksspeeltjes en condooms, die je kunnen helpen je orgasme langer uit te stellen. We bespreken ze hier.

Hulpmiddelen

Masturbators

Een masturbator is een penetreerbaar seksspeeltje speciaal ontwikkeld voor mannen. Masturbators zijn ontworpen om de intieme delen van de vrouw zo goed mogelijk te benaderen, vaak zowel in gevoel als in uiterlijk. De meeste masturbators zijn daarnaast aan de binnenkant voorzien van stimulerende structuren. Hierdoor kan je masturbators uitstekend als hulpmiddel gebruiken bij het trainen van je seksuele uithoudingsvermogen.

Orgasme vertragende condooms

Orgasme vertragende condooms hebben een licht verdovende werking om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen. Aan de binnenkant van deze condooms is een klein gel laagje aangebracht wat de gevoeligheid van de eikel verminderd. Sommige condooms zijn ook dikker aan de bovenkant waardoor de eikel minder geprikkeld wordt. Met een orgasme vertragend condoom kunnen jij en je partner langer van de seks genieten en blijft je orgasme langer uit.

Orgasme vertragende spray

Voor het uitstellen van het orgasme zijn ook diverse sprays en crèmes verkrijgbaar. Deze middelen breng je rechtstreeks aan op de eikel, om deze lichtjes en tijdelijk te verdoven. De penis wordt wel gestimuleerd, maar is minder gevoelig voor binnenkomende prikkels. Hierdoor kan je als man de seks langer volhouden.

We hopen dat bovenstaande tips jou (en je partner) op weg hebben geholpen. Positieve verhalen horen we graag in een reactie hieronder!

12 reacties

  1. Hoi Henk,
   Dat kan zeker, maar zorg er wel voor dat de spray volledig is ingetrokken in de huid voordat je overgaat op orale seks. Anders verdooft het namelijk ook de tong van je partner en dat voelt wat minder aangenaam 😉

 1. Vier tips voor zowel mannen als vrouwen…

  Behalve de al veel besproken bekkenbodem spieroefeningen zijn er andere dingen die je kunt doen zonder dat je er meteen een cockring of ander speeltje bij nodig hebt. Veel mannen worden onzeker bij anale penetratie (waaronder ik) en hebben dat dus liever niet, zelfs als er mogelijk een enorm voordeel te behalen valt.

  Tijdens het hard worden van de penis kan je “je vrije hand” gebruiken om zo dicht mogelijk bij de ballen je duim en wijsvinger om de penis te klemmen. (je hebt dan ook nog 3 vingers om met je ballen te spelen!) Dan ontspan je alle spieren die daar in de buurt zitten even, en laat de duim en wijsvinger wat losser wanneer je weer je spieren aanspant. Hierdoor stroomt er extra bloed in de zwellichamen, en weer dicht klemmen. Het bloed blijft daardoor in de penis. Hoe vaker je dit herhaalt, hoe harder je wordt, zelfs tot het punt dat het pijn gaat doen. Zorg er ALTIJD voor dat je die pijn niet krijgt omdat je zwellichamen dan kunnen barsten, en dat verziekt je sessie. Als je dit goed doet heb je een hele dikke harde koker en is de huid om de eikel goed gespannen waardoor deze minder gevoelig wordt. Je orgasme stel je hiermee uit tot je klaar bent om klaar te komen! Op dat moment laat je de vingers rond je penis helemaal los en schiet je de lamp van het plafond.

  Verder is ‘afleiding’ ook erg goed om een orgasme uit te stellen. Bijvoorbeeld een film opzetten die alles behalve romantisch of erotisch is, en kijk daar naar terwijl je bezig bent. Een huisdier in de kamer heeft het zelfde effect. Omdat je niet 100% gefocussed bent op spuiten stel je de climax uit, maar door de constante stimulatie krijg je wel een grotere zaadlozing. (Jezelf opnemen helpt ook, want dan ben je ook bezig met de camera hoek en/of de camera’s zelf)

  Om de eikel minder gevoelig te krijgen kan je er gedurende de hele dag voor zorgen dat de voorhuid helemaal terug getrokken is waardoor deze tegen je onderbroek aanwrijft. Dat zal je een aantal keer moeten ‘herstellen’ en zal ook een paar keer een erectie opleveren als je tijdens je werk veel moet lopen. Na een week zal je al merken dat je er langer over doet om klaar te komen omdat de zenuwuiteinden van je eikel wat minder gevoelig zijn.

  Eén tip die ik nog niet ben tegen gekomen op deze site voor het trainen van de bekkenbodemspieren is “stop met plassen”. Als je plast, maar knijpt de spieren aan waarmee je normaal gesproken de plas ophoudt, span je exact die spiergroep aan waarmee je ook een orgasme kan uitstellen. Meestal lukt dit in het begin niet altijd meteen, maar blijf trainen! Even stoppen, en weer doorgaan. Tijdens masturberen kan je dit ook oefenen, ontspan die spiergroep op JOUW commando! Als je later tijdens de seks merkt dat je in de buurt komt van je orgasme is deze spiergroep keihard gespannen. Door de stop training bepaal JIJ dat deze groep zich moet ontspannen, en ga je een stuk langer mee. Bij mijzelf ging het van een schamele drie minuten in twee weken naar 20 minuten, en na een maand waren we wel drie kwartier bezig voor ik het eindelijk niet meer kon houden.

  Succes!!! En als je een partner hebt, bespreek dan alles open en eerlijk. Wat je van plan bent, hoe je dat van plan bent, wat het voordeel van je partner kan zijn, en of hij/zij daarmee wil helpen.

  1. Hoi Bram,

   Enorm bedankt voor deze uitgebreide reactie! Ik denk dat jouwtips een mooie aanvulling zijn op het artikel en sommige mannen hier iets aan kunnen hebben 🙂 Ze zijn in ieder geval makkelijk uit te voeren en daardoor zeker het proberen waard.
   Super, Bram!!

 2. Beste mensen,
  Een interessant artikel over het vroegtijdig klaarkomen. Het valt op dat er in dit artikel alleen maar over ‘de man’ wordt gepraat.
  Wij zijn 68 en 70 jaar en merken dat, na 6 jaar elkaar te hebben leren kennen, er op seks gebied een hoop nieuws en onderdrukte gevoelens naar boven komt.
  Ik (man) heb geen last van voortijdig klaarkomen, echter mijn vriendin wel! Wanneer we alleen al over seks praten wordt ze al geil.
  Tijdens de seks komt ze vaak al binnen 1 minuut klaar en dat blijft doorgaan! Ooit hebben we eens 31 orgasmes van haar geteld in amper 4 uurtjes tijd.

  Hierbij mijn vraag:
  Hoe kunnen we voorkomen dat ze te snel klaar komt??

  Want het frustreert mij vaak om door te gaan voor mijn eigen genot en dat kan erg lang duren voordat we daar aan toe komen.
  Hopelijk kunnen jullie eens aandacht besteden aan; ’te snelle orgasmes voor vrouwen’ in plaats dat dit een mannen probleem is.

  1. Dag Tim,

   Dat zou inderdaad kunnen. Vaak je plas ophouden kan ertoe leiden dat jouw bekkenbodemspieren, waaronder de belangrijke PC-spier, te veel gespannen zijn. Soms kan het zo gespannen zijn, dat het lastig is deze nog te kunnen ontspannen. Bij aanhoudende overdadige spanning, kan vroegtijdig klaarkomen optreden.

   Groet,
   Talitha

 3. beste ,
  wanneer ik een reactie plaats komt dit op een algemene mailbox terecht en kan dit dan door iedereen gelezen worden of komt dit enkel terecht bij een vertrouwenspersoon ?
  ik zou liever mijn gevoelens willen delen met iemand of een vertrouwenspersoon .
  eigenlijk is er in het leven niets om beschaamd over te zijn als je maar gelukkig bent !
  beleefde groeten ,
  gerdy .

  1. Hoi Gerdy,

   Na goedkeuring van een reactie kan het door iedereen gelezen worden. Wel zorgen wij er altijd voor dat de achternaam niet wordt gepubliceerd.
   Indien je een vertrouwelijke vraag hebt, mag je ook contact met mij opnemen via het contactformulier.

   Je vraag komt dan via de mail bij mij binnen. Ik zal deze dan vertrouwelijk behandelen.

   Groet,
   Talitha

 4. Ik heb zelf ook last van vroegtijdig klaarkomen en ik wil een mastrubator wel proberen Maar welke is een beetje goed om mee te oefenen? Suggesties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

243.862 keer bekeken

Geschreven door

Zelfs de meest onwaarschijnlijke lichaamsdelen kunnen intens genot geven wanneer ze gestimuleerd worden! Rimmen, ook wel baffen of kont likken genoemd, is het stimuleren van de anus met behulp van de tong. Rimmen valt daardoor zowel onder anale als o…
243.862 keer bekeken