De beste tips tegen te snel klaarkomen

2 augustus 2017 door NaughtyNick   135.877

Te snel klaarkomen, ook wel premature ejaculatie genoemd, is een veelvoorkomend probleem bij mannen. Ongeveer 20 tot 30 procent van de mannen heeft wel eens te maken met vroegtijdig klaarkomen. Als dit vaak optreedt, kan te vroeg klaarkomen leiden tot een hoop stress, somberheid en schaamte. Het kan ook nog eens een negatieve invloed hebben op je relatie. Lees hier wat premature ejaculatie is, hoe het ontstaat en wat je eraan kan doen!  

Wat is te vroeg klaarkomen?

Vroegtijdig klaarkomen komt voor wanneer een man weinig tot geen controle heeft over zijn orgasme en daardoor eerder klaarkomt dan gewenst. Sommige mannen komen bij de minste stimulatie al klaar. Het resultaat is dat beide partners niet voldoende seksueel bevredigd worden.

We spreken van te vroeg klaarkomen wanneer iemand binnen 30 seconden tot een 1 minuut klaarkomt. Waar de gemiddelde duur van ‘normale penetratie’ ongeveer tussen de 3 en 5 minuten ligt.

Waardoor kom je te vroeg klaar?

De exacte oorzaak van vroegtijdige ejaculatie is onbekend, maar komt vaak voort uit fysieke, psychologische of emotionele problemen. Wanneer iemand vaker te vroeg klaarkomt, kunnen faalangst en prestatiedrang een rol gaan spelen. Angst, stress of depressie kunnen ook bijdragen aan vroegtijdige ejaculatie.

Door stress en angst wordt in het lichaam het hormoon adrenaline aangemaakt. Een hoge mate van adrenaline breekt ook het stofje serotonine in het lichaam af. Dit is een neurotransmitter en heeft onder andere invloed op de seksuele spanning in het lichaam. Een lage hoeveelheid serotonine zorgt er onder andere voor dat je eikel gevoeliger wordt, wat een vroegtijdig orgasme in de kaart speelt.

“Een lage hoeveelheid serotonine zorgt ervoor dat je eikel gevoeliger wordt, wat een vroegtijdig orgasme in de kaart speelt.”

Bekkenbodemspieren

Ook de bekkenbodemspieren hebben invloed op het orgasme. Hoe minder je controle hebt over deze spieren, hoe minder controle je hebt over jouw orgasme. Tijdens een orgasme komt er spanning op de bekkenbodemspieren te staan, waardoor ze ritmisch gaan samentrekken. Bij overactieve bekkenbodemspieren staat er meer spanning op de spiergroep, waardoor een man eerder dan gewenst klaarkomt.

“Hoe meer controle de man over zijn bekkenbodemspieren heeft, hoe meer invloed hij kan uitoefenen op het moment van klaarkomen.”

Klaarkomen uitstellen

Artsen adviseren vaak om vroegtijdige ejaculatie te behandelen. Dat kan psychotherapie omvatten, evenals het leren van manieren om het met je partner te bespreekbaar te maken. Psychotherapie wordt bijvoorbeeld toegepast om prestatiedruk en faalangst weg te nemen.

Er zijn echter ook een aantal technieken waarmee je zelf invloed kunt uitoefenen het moment van klaarkomen.

De knijptechniek

Deze techniek pas je toe tijdens de seks, vlak voor de ejaculatie voelt opkomen. Op dat moment knijp je voorzichtig met twee vingers het uiteinde van de penis vast enkele seconden vast (waar de eikel en de schacht samenkomen). Stop even voor 30 seconden met de seks voordat je weer begint. Herhaal dit patroon tot je klaarkomt.

De stop-start techniek

Masturbeer in je eentje tot het moment dat je bijna klaarkomt. Wacht vervolgens even en ga weer verder. Doe dit ongeveer drie keer en ejaculeer bij de vierde keer. Na meerdere sessies zal je merken dat je steeds meer controle over je orgasme krijgt. Oefening baart kunst!

Kegeloefeningen

Kegeloefeningen versterken de bekkenbodemspier, die tijdens het orgasme samentrekt. Het is dezelfde spier die je gebruikt om je ontlasting en urine op te houden. Door je bekkenbodemspieren te trainen, kan je onder andere meer controle op je orgasme uitoefenen. Er zijn verschillende kegeloefeningen waarmee de bekkenbodemspieren kunt trainen. Benieuwd naar de oefeningen? Klik dan op onderstaande link, waar we de beste kegeloefening bespreken.

Daarnaast zijn er ook een aantal hulpmiddelen te gebruiken, zoals speciale seksspeeltjes en condooms, die je kunnen helpen je orgasme langer uit te stellen. We bespreken ze hier.

Hulpmiddelen

Masturbators

Een masturbator is een penetreerbaar seksspeeltje speciaal ontwikkeld voor mannen. Masturbators zijn ontworpen om de intieme delen van de vrouw zo goed mogelijk te benaderen, vaak zowel in gevoel als in uiterlijk. De meeste masturbators zijn daarnaast aan de binnenkant voorzien van stimulerende structuren. Hierdoor kan je masturbators uitstekend als hulpmiddel gebruiken bij het trainen van je seksuele uithoudingsvermogen.

Orgasme vertragende condooms

Orgasme vertragende condooms hebben een licht verdovende werking om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen. Aan de binnenkant van deze condooms is een klein gel laagje aangebracht wat de gevoeligheid van de eikel verminderd. Sommige condooms zijn ook dikker aan de bovenkant waardoor de eikel minder geprikkeld wordt. Met een orgasme vertragend condoom kunnen jij en je partner langer van de seks genieten en blijft je orgasme langer uit.

Orgasme vertragende spray

Voor het uitstellen van het orgasme zijn ook diverse sprays en crèmes verkrijgbaar. Deze middelen breng je rechtstreeks aan op de eikel, om deze lichtjes en tijdelijk te verdoven. De penis wordt wel gestimuleerd, maar is minder gevoelig voor binnenkomende prikkels. Hierdoor kan je als man de seks langer volhouden.

We hopen dat bovenstaande tips jou (en je partner) op weg hebben geholpen. Positieve verhalen horen we graag in een reactie hieronder!

Reageer

Gerelateerde berichten

4 reacties op De beste tips tegen te snel klaarkomen

 • Ik heb zelf ook last van vroegtijdig klaarkomen en ik wil een mastrubator wel proberen Maar welke is een beetje goed om mee te oefenen? Suggesties?

 • beste ,
  wanneer ik een reactie plaats komt dit op een algemene mailbox terecht en kan dit dan door iedereen gelezen worden of komt dit enkel terecht bij een vertrouwenspersoon ?
  ik zou liever mijn gevoelens willen delen met iemand of een vertrouwenspersoon .
  eigenlijk is er in het leven niets om beschaamd over te zijn als je maar gelukkig bent !
  beleefde groeten ,
  gerdy .

  • Hoi Gerdy,

   Na goedkeuring van een reactie kan het door iedereen gelezen worden. Wel zorgen wij er altijd voor dat de achternaam niet wordt gepubliceerd.
   Indien je een vertrouwelijke vraag hebt, mag je ook contact met mij opnemen via het contactformulier.

   Je vraag komt dan via de mail bij mij binnen. Ik zal deze dan vertrouwelijk behandelen.

   Groet,
   Talitha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

[instagram – feed]

© 2019 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid