Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Ik kan niet klaarkomen door penetratie. Help!”

21 maart 2020,

geschreven door

Beste Talitha, mijn vriend en ik hebben een prima seksleven. Één maar! Klaarkomen door penetratie tijdens de seks is mij nog nooit gelukt. Als ik al klaarkom, dan is dat alleen tijdens het voorspel. Ik ben bang dat er iets mis is met mij. Wat kan ik doen om toch een orgasme te krijgen tijdens de seks?

– Eva

Beste Eva,

Maak je geen zorgen dat er iets mis is met jou: veel vrouwen geven, net als jij, aan dat ze moeite hebben met klaarkomen tijdens de seks met hun partner. Dat kan met verschillende zaken te maken hebben. Ik heb een paar tips voor je om te ontdekken hoe je kan klaarkomen door penetratie.

Wist je dat… slechts 20 tot 30 procent van de vrouwen in staat is om tot een hoogtepunt te komen door penetratie?

Vaginaal orgasme versus clitoraal orgasme

Veel vrouwen geven aan dat stimulatie van de clitoris noodzakelijk is om tot een hoogtepunt te komen. Vaak wordt gedacht dat het bevredigen van de clitoris leidt tot een clitoraal orgasme. Makkelijk gedacht wordt er daarom ook uitgegaan van een vaginaal orgasme, indien het orgasme bij vaginale penetratie wordt bereikt. Sommigen gaan ervan uit dat dit daardoor verschillende orgasmes zijn.

Geen verschil

Dat is echter niet zo makkelijk te stellen. Wat we namelijk van de clitoris zien, is enkel het topje van de ijsberg. De clitoris heeft namelijk twee uitlopers die inwendig doorlopen. Penetratie van de vagina kan dus ervoor zorgen dat de uitlopers van de clitoris gestimuleerd worden. Sommige wetenschappers zijn dan ook van mening dat een ‘vaginaal orgasme’ grof gezegd hetzelfde is als een clitoris orgasme.

“Wat we van de clitoris zien, is enkel het topje van de ijsberg!”

In de praktijk komen we echter wel tegen dat een ‘clitoraal’ en ‘vaginaal’ orgasme anders kunnen aanvoelen. Uiteindelijk geldt dit voor iedere vrouw weer iets anders: hoe jij het makkelijkst en fijnst tot een orgasme komt, verschilt per vrouw. En soms zelfs per keer.

clitoris

Hoe kan je klaarkomen door penetratie?

Mogelijk heb jij clitoris stimulatie nodig om tot dat hoogtepunt te komen. Tijdens penetratie kan het soms lastig zijn om de clitoris voldoende te stimuleren, bijvoorbeeld omdat sommige seksstandjes zich moeilijk lenen voor clitoris stimulatie. In dat geval kan je gaan experimenteren hoe je clitoris stimulatie kan toevoegen tijdens het penetreren. Dat kan je op verschillende manieren doen.

1. Clitoris stimulatie tijdens penetratie

2. De juiste mindset

Ook al worden de juiste spots tijdens het vrijen gestimuleerd, een orgasme is pas echt te bereiken als je tijdens de seks met je partner mentaal ervoor openstaan om je er aan over te geven. Sommige vrouwen kunnen bijvoorbeeld wel klaarkomen tijdens het masturberen, maar lijkt de weg naar het orgasme in bijzijn van een partner ellenlang. Afleidende gedachten, onzekerheid of het ervaren van prestatiedruk kunnen het orgasme behoorlijk in de weg zitten. Met de juiste mindset – mentaal daadwerkelijk opgewonden zijn – kom je al een heel eind.

Tip! Geef tijdens de seks duidelijk aan je partner aan wat je lekker vindt. Wellicht is dat de sleutel tot het orgasme.

3. Meer aandacht voor de g-spot

De clitoris is niet het enige heilige plekje van de vulva. Naast dit knopje is de G-spot een gewilde plek om gestimuleerd te worden. G-spot stimulatie kan dan ook resulteren in een hoogtepunt. Het is dan wel handig om te weten waar deze ‘spot’ zich bevindt. Het is een sponsachtige zwelling net achter het schaambeen, ongeveer 3 tot 5 centimeter in de vagina. Erg groot is hij niet en hij voelt wat meer geribbeld aan dan de huid eromheen. De G-spot kan door middel van verschillende standjes goed gestimuleerd worden.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

9 reacties

 1. Zelf ben ik 68 jaar Partner 59 jaar
  Laatste jaren werd ik erop gewezen dat m’n penis te klein zou zijn Ze zei dat ze ooit vreemd was geweest met iemand die groot geschapen was Mijn penis zou daarbij klein zijn en niet voldoen aan haar behoefte
  Daardoor werd mijn behoefte erg gereduceerd
  Nu ben ik niet groot geschapen maar een lengte van 15cm en een normale dikte zou via google geen probleem hoeven te zijn
  Wel verschillende meningen gelezen
  Het oog zal ook wat willen
  Een vrouw kan natuurlijk ook groot geschapen zijn Zelf heb ik geen moeite met grote of kleine borsten Mij heeft het alsnog wel een deuk gegeven
  En nu verder

 2. had dat eerst ook op mijn 59 met nieuwe partner nat maken met speeksel dan was het makkelijker, gynaecologe schrijft me een zalf voor en ovules heb die maar 1 keer gebruikt was ook beter ermee toch nog pijn bij diepe penetratie en dan komt het echte probleem bij mij aan het licht, hysterectomie gehad op mijn 39 omwille van myomen pas bij operatie komt aan het licht endometriose van ergste soort, 20 jaar later , nog steeds die endometriose , rectum volledig verkleefd met vaginastomp, het losmaken niet echt vlot verlopen, ook revisieoperatie geen succes en men beslist om darm rust te geven, een iliostomie, geen trauma aan overgehouden , soloseks lukt nog steeds

 3. Beste Talitha
  sins kort na lange tijd heb ik weer een lieve vriendin waar ik dol op ben ,we hebben al eenpaar keer gemeenschap gehad , maar als ik haar vinger word ze lekker opgewonden en vochtig maar kort daarna is ze weer droog en gebruik ik wel glijmiddel maar ook zonder resultaat dat ze weer vochtig word ,wat doe ik verkeerd ,want ze vind het ook vervelend en dat is ook niet prettig voor haar ,wat kan ik er aan doen

 4. beste

  ben man 48j ben al jaren tijdens de seks niet meer klaar gekomen ik heb hersenaandoeningen komt het daarvan of heeft te maken ik inwendig geen rust heb? stress voorbeeld
  of heeft te maken met trauma of zijn die 3 oorzaken van ik niet meer klaar kan komen?

  1. Dag Freddy,

   Het is zeker mogelijk dat het niet kunnen klaarkomen een gevolg is van een combinatie aan oorzaken. Tevens is bekend dat stress ook een behoorlijke rol kan spelen, net als trauma.

 5. Na een orgasme ben ik steeds misselijk en heb ik ook braak neigingen.Tevens geen zin meer om te vrijen. Wat kan hier de oorzaak van zijn?

  1. Hi Natascha,

   Dat is erg vervelend zeg. Heb je daar altijd al last van gehad? Is dat bij ieder soort orgasme, zowel tijdens masturberen als tijdens seks met een partner?
   Mogelijk is de misselijkheid het gevolg van samentrekkingen tijdens het orgasme vanaf de baarmoeder naar de maag, waardoor je je misselijk gaat voelen.
   Ik adviseer je toch om even contact op te nemen met je huisarts om dit te bespreken.

 6. hoe ken je aan je vriendje duidelijk maken dat het zo zit dan? een landkaart voor hem tekenen zodat ie de weg wel weet te vinden 😛 😛

  1. Haha, je zou eens dit stuk aan hem kunnen laten lezen? Misschien wordt het voor hem dan iets duidelijker 🙂 Daarnaast kun je overwegen om in de slaapkamer samen te ontdekken waar wat zit en wat jij prettig vindt. Communiceer! Het is helemaal niet raar om duidelijke aanwijzingen te geven als jullie bezig zijn. Jij weet waarschijnlijk wel wat je fijn vindt. En door het hem duidelijk te vertellen, zal hij het ook weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

32.349 keer bekeken

Geschreven door

Aaaah, de zomer. De zon schijnt, het kwik stijgt. Dikke truien zijn inmiddels ingeruild voor luchtige shirtjes en blote armen en benen komen weer tevoorschijn uit hun winterslaap. Ons libido stijgt met elke nieuwe zonnestraal en na zo’n ellenlange ti…
32.349 keer bekeken