door MarvelousMir

Maak je wand vibrator nóg fijner met deze opzetstukken

29 december 2015 door MarvelousMir

De wand vibrator is al sinds jaar en dag de meest populaire vibrator. Heel wat vrouwen claimen dat de wand vibrator het beste en meest fijne speeltje ooit is. Maar wat als je toch een keertje toe bent aan iets nieuws? Geen zorgen. Jij hoeft niet veel geld uit te geven voor een beetje variatie, want er zijn wand vibrator opzetstukken!

Wat is een wand vibrator opzetstuk?

Een opzetstuk is als het ware een kapje die over de kop van je wand vibrator kan. Er zijn ontzettend veel verschillende opzetstukken. Ze zijn super eenvoudig erop te schuiven en het belangrijkste: ze hebben iets bijzonders waardoor masturberen met je wand vibrator nog lekkerder of leuker kan worden! Met een opzetstuk kun jij je oude speeltje nieuw leven inblazen. Omdat kiezen moeilijk kan zijn, hebben wij voor jou onze favorieten op een rij gezet. Maar eerst is het handig om te weten welke maat jouw vibrator heeft zodat je altijd het juiste opzetstuk kunt kiezen.

De Maten

Wand vibrators worden opgedeeld in verschillende maten zodat je een opzetstuk kunt kiezen waarvan je zeker weet dat hij past. Bij de maten gaat het om de maximale diameter van de kop van de vibrator. Hieronder kun je vinden welke maat jouw wand vibrator heeft en in welke categorie je dus moet zoeken voor een opzetstuk dat past.

 • Maat 1: een kop met een doorsnee tot 3,5 centimeter
 • Maat 2: een kop met een doorsnee van 3,5 tot 4 centimeter
 • Maat 3: een kop met een doorsnee van 4 tot 4,5 centimeter
 • Maat 4: een kop met een doorsnee van 4,5 tot 5 centimeter
 • Maat 5: een kop met een doorsnee van 5 tot 5,5 centimeter
 • Maat 6: een kop met een doorsnee van 5,5 tot 6 centimeter
 • Maat 7: een kop met een doorsnee van 6 tot 6,5 centimeter
 • Maat 8: een kop met een doorsnee van 6,5 tot 7 centimeter

Onze favoriete opzetstukken

Maat 1: Palm Body Massager Heads – Swan Vibes

Past op: Palm Power Jenga Wand & alle wand vibrators met maat 1
2-opzetstukken-wand-vibrator
Deze roze Palm Body Massager set van het merk Swan Vibes is origineel gemaakt voor de Palm Power Wand van hetzelfde merk, maar past ook op andere kleine wand vibrators. Wanneer je preciezer je gevoelige plekjes wilt stimuleren zijn deze twee koppen een aanrader. De puntige uiteinden hebben het formaat van kleine en smalle vingers, waardoor je heerlijk vingerwerk goed kunt nabootsen.

Zo is het met één van de twee koppen – de Palm Finger kop – heel goed mogelijk te penetreren en tegelijk je clitoris te stimuleren. Breng daarbij het ene deel in en laat het andere deel tussen je schaamlippen rusten. Voor een zachte prijs van €15,95 zijn er een heleboel verschillende stimulaties te ontdekken!

Maat 2: Setje Wand Opzetstukken – Savvy

Past op: alle wand vibrators met maat 2
3-opzetstukken-wand-vibrator
Ben jij op zoek naar veel voor weinig en moet het ook nog eens goed zijn? Probeer dan deze Wand set met drie verschillend opzetstukken. Drie erogene zones kunnen gestimuleerd worden met de stukken: anus, vagina en clitoris. De opzetstukken kosten omgerekend iets meer dan €11,- per stuk, wat zeer voordelig is. Zo kun je voor iets meer dan drie tientjes in principe drie nieuwe speeltjes verwelkomen.

De set is een aanrader voor vrouwen die graag willen experimenteren, maar ook voor vrouwen die van veel afwisseling houden! Een nadeel kan overigens zijn dat de dildo’s op de opzetstukken niet lang genoeg voor je zijn. In dat geval is het roze G-spot opzetstuk misschien net wat meer in jouw straatje, deze is 2 centimeter langer.

Maat 3 en 4: Genio – Europe Magic Wand

Past op: Europe Magic Wand & alle wand vibrators met maat 3 en maat 4
genio-europe-magic-wand-opzetstuk
Het Genio opzetstuk is van het populaire merk Europe Magic Wand, het eerste merk dat met de wand vibrator op de proppen kwam! De Genio heeft aan één zijde zachte kleine nopjes die je clitoris op een verrassende andere manier kunnen stimuleren. De andere zijde is glad, waardoor je kunt afwisselen en experimenteren met de twee structuren.

Het opzetstuk is gemaakt van siliconen, wat niet alleen heel veilig is voor je lichaam, maar ook goed schoon te maken is. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat hij helaas alleen in blauw te krijgen is, maar gelukkig is je clitoris kleurenblind.

Maat 5 en 6: Roze Opzetstuk met Noppen – EasyToys Wand Collection

Past op: My Magic Wand & alle wand vibrators met maat 5 en maat 6
easytoys-roze-opzetstuk-wand-vibrator
Voor wat grover geschut is het roze opzetstuk van EasyToys Wand Collection een aanrader. De kop heeft eveneens noppen, maar deze zijn groter en steken meer uit dan bij de Genio. Dat zorgt ervoor dat dat deze kop heftig kan stimuleren. Het opzetstuk vouw je niet helemaal over de kop van de wand vibrator heen, maar heeft juist meer weg van een hoedje. Hierdoor past hij erg goed op veel modellen.

Als jij een vrouw bent die aan tedere stimulatie genoeg heeft, is dit opzetstuk waarschijnlijk niet de beste keuze voor jou. Maar ben jij juist een vrouw die wel wat extra’s kan gebruiken? Dan is dit opzetstuk jouw nieuwe maatje.

Maat 7 en 8: Bliss Tips – Wand Essentials

Past op: Europe Magic Wand & alle wand vibrators met maat 7 of maat 8
bliss-tips-opzetstuk-wand-vibrator
Dit opzetstuk heeft wel wat weg konijnenoortjes. Maar vergis je niet, deze lief uitziende knobbeltjes kunnen behoorlijk wat teweeg brengen! De Bliss Tips is bijvoorbeeld geschikt voor vrouwen die direct contact met hun vibrator te gevoelig vinden. Je kunt bijvoorbeeld je clitoris tussen de oortjes plaatsen zodat je vibrator niet daadwerkelijk je clit raakt. Op die manier kun je toch genieten van de trillingen.

De Bliss Tips is daarnaast ook geschikt voor mannen. Door je eikel tussen de bobbels te houden, lijkt het net alsof je eikel stevig wordt vastgepakt door twee vibrerende vingers. How’s that for a change!

Maat 7 en 8: G-spot stimulator – Wand Essentials

Past op: Europe Magic Wand & alle wand vibrators met maat 7 of maat 8
g-spot-opzetstuk-wand-vibrator
Ben je als vrouw toch op zoek naar meer penetratie? Overweeg dan het G-spot stimulator opzetstuk van Wand Essentials. Deze kun je tot bijna 13 centimeter inbrengen, dat is de lengte van een gemiddelde Nederlandse penis! Het gebolde gedeelte wrijft stevig langs je G-spot waardoor deze goed gestimuleerd wordt. Het kleine stukje is bedoeld voor uitwendige stimulatie en geeft de trillingen van de wand vibrator door aan je clitoris.

De kop is gemaakt van siliconen en is daarom rekbaar en goed schoon te maken. Het enige nadeel aan de kop is dat hij slechts op grotere wand vibrators past en niet op de kleinere modellen. Maar wat ons betreft is dat alleen maar reden om een groter model te vragen voor je verjaardag!

Onze favoriete opzetstukken – voor mannen

Opgelet vrouwen, je wand vibrator is ook heel interessant voor mannen! Naast de Bliss Tips zijn er nog meer wand opzetstukken die door mannen gebruikt kunnen worden. Ik heb mijn twee favorieten uitgelicht:

Maat 4 en 5: Masturbator Opzetstuk – EasyToys Wand Collection

Past op: alle wand vibrators met een maat 4 of een maat 5
masturbator-opzetstuk-wand-vibrator
Met het masturbator opzetstuk krijgt masturberen een compleet andere betekenis! De masturbator kop stimuleert niet alleen door middel van vibraties van de wand vibrator, maar stimuleert ook door noppen aan de binnenkant van de ’tunnel’. Het opzetstuk is daarom uiterst geschikt voor mannen die iets nieuws (en heftigers) willen proberen.

Toch zit er ook een klein nadeel aan dit stuk. Een wand vibrator is vaak niet heel licht van gewicht. Wanneer je de vibrator met het opzetstuk op en neer beweegt, kan de vibrator op een gegeven moment zwaar gaan aanvoelen. Maar wanneer je vertrouwen hebt in je spierballen, zou ik zeggen: deze kop is zeker het proberen waard!

Maat 7: P-spot Opzetstuk – Wand essentials

Past op: alle wand vibrators met maat 7
p-spot-opzetstuk-wand-vibrator-voor-mannen
Voor de mannen die nog een stapje verder willen gaan, kun je ook kiezen voor een opzetstuk dat je prostaat stimuleert. Je prostaat zit in je lichaam en kun je voelen door met je vinger ongeveer 5 centimeter diep je anus in te gaan. Aan je buikkant voel je een knobbel die uiterst gevoelig is en geweldige orgasmes kan geven wanneer je hem stimuleert.

Dit opzetstuk is dan ook helemaal ontworpen om dit gevoelige plekje te stimuleren. Ook het perineum (stukje tussen balzak en anus) is gevoelig. En ook dit plekje wordt door deze kop niet overgeslagen. Het P-spot opzetstuk is geschikt voor mannen die al bekend zijn met prostaatstimulatie. Als jij dat nog niet bent, is het aan te raden eerst een prostaatstimulator aan te schaffen (zonder trillingen).

De uitzonderingen!

Zijn die er dan? Jazeker, die zijn er wel degelijk! Door de onderstaande uitzonderingen te lezen kom je er misschien wel achter dat je een ruimer aanbod hebt om uit te kiezen dan dat je dacht!

 • De meeste opzetstukken zijn rekbaar. Dat betekent dat ze ook passen op grotere wand vibrators. Wanneer de binnendiameter van het opzetstuk maximaal 1 centimeter kleiner is dan de kop van je wand vibrator, zit je goed. Als je dus een opzetstuk hebt die een binnendiameter heeft van 3 centimeter, past hij ook nog op wand vibrators met een doorsnee van 4 centimeter! De volgende materialen zijn sowieso rekbaar: siliconen, TPE en TPR. Weet je het niet zeker? Lees dan even de producttekst en productbeschrijving aan de onderkant van de productpagina.
 • Sommige wand vibrators hebben een verwijderbare kop zodat ook kleinere opzetstukken passen op de wand vibrator. Vibrators als Europe Magic Wand en My Magic Wand hebben een dergelijke constructie. Zo kan het maar zo zijn dat een opzetstuk met een binnendiameter van 3 centimeter gewoon past op een wand vibrator die normaal een diameter heeft van 6 centimeter!
 • Er zijn wand vibrators met een bijzondere kop waardoor sommige – of zelfs de meeste – opzetstukken niet passen. Zo zijn er vibrators met uitsteeksels, zoals de roze wand vibrator van Vogue. Ook kan een wand vibrator een andere vorm hebben dan andere modellen. De Sway Vibes heeft bijvoorbeeld een ovale of eivormige kop, waardoor de kans bestaat dat opzetstukken niet goed blijven zitten. Maar ook de Shiatsu massager van Vive heeft niet een alledaags ontwerp. Houd hier dus altijd rekening mee wanneer je een opzetstuk bestelt en vraag je af de kop voor problemen kan gaan zorgen!

Nog vragen?

Heb jij nog vragen over deze wand accessoires of weet jij nog meer opzetstukken die absoluut thuishoren in dit lijstje? Laat dan een reactie hieronder achter!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid