Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

Een beter orgasme? Houd dit kledingstuk dan maar aan…

6 januari 2022,

geschreven door

Hier op de redactie zijn de meningen nogal verdeeld: Is het oké om sokken aan te houden tijdens de seks? De een vindt het vreselijk onaantrekkelijk, de ander geeft er geen moer om. Dan is er natuurlijk nog die ene persoon die vindt dat ‘ie overal mee wegkomt, zolang hij zijn EasyToys sokken draagt. Maar de wetenschap heeft een feitje voor ons waardoor we allemaal onze mening bijstellen… Met je sokken aan krijg je namelijk een beter orgasme! 

De wetenschap van warme voeten

De verklaring voor dit wat vreemde feitje is vrij simpel. Om klaar te kunnen komen is het belangrijk dat jij je veilig en op je gemak voelt. Warme voeten, door het aanhouden van je sokken, kunnen hier een positieve bijdrage aan leveren. Wanneer jij je fijn en comfy voelt, is de kans groter dat je klaarkomt. Ook zou het zomaar kunnen zijn dat je sneller klaarkomt dan wanneer jij je sokken uit had gelaten. Klinkt eigenlijk heel logisch.

“Om klaar te kunnen komen is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Warme voeten kunnen hier een positieve bijdrage aan leveren.”

Deze ontdekking werd gedaan tijdens een onderzoek die in eerste instantie een heel ander doel had. In het betreffende onderzoek werden de hersenen van vrijwillige deelnemers gescand tijdens (en voor) een orgasme. Om deze scan te kunnen doen, moesten de deelnemers in een medisch scanapparaat liggen. Voor een goede scan moesten de deelnemers hun schoenen en sokken uit trekken, maar tijdens het onderzoek bleek dat de koude voeten van de vrijwilligers niet bijdroegen aan een positief resultaat (een orgasme dus). Met de sokken nog aan, bleek het veel makkelijker om tot een hoogtepunt te komen. Hoewel wij natuurlijk ook goed begrijpen dat het überhaupt een stukje lastiger is om klaar te komen in een ziekenhuis met wetenschappers die je op je vingers (of handen ) kijken.

Even een hersenspinseltje: Zal dit de reden zijn waarom personen met mannelijke geslachtskenmerken graag masturberen met een sok om de penis?

Angst & orgasmes

Naast het leuke weetje over sokken heeft het onderzoek nog meer interessante resultaten opgeleverd. Het blijkt namelijk dat de amygdala (het gebied in je hersenen wat verantwoordelijk is voor angst, red.) volledig ‘uit’ staat wanneer je een orgasme beleeft. Dit is dan ook de belangrijkste conclusie van het onderzoek. Volgende keer maar eens flink gaan masturberen wanneer ik een spin zie. Al moet het niet zo’n enorme engnek uit Australië zijn, want wanneer je te veel angst ervaart, kan het moeilijk of zelfs onmogelijk worden om tot een hoogtepunt te komen. Maar wanneer je wel een orgasme beleeft, word je beloond met een enorme afname in angstgevoelens. Naast het gebruikelijke genot, natuurlijk ;-).

“Volgende keer maar eens flink gaan masturberen wanneer je een spin ziet.”

Last van koude voeten?


Wist jij al af van dit hete feitje? Laat jij de volgende vrijpartij jouw sokken aan?

3 reacties

  1. Als ik iets afstotelijk vind is het wel sokken (tenzij holdup kousen). Maar – toegegeven – koude voeten is ook niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.573 keer bekeken

Geschreven door

Zo’n dildo heb je vast nog niet eerder gezien. Niet iedereen zal deze bijzondere laars echter passen! Dit speeltje is alleen geschikt voor gevorderden op het gebied van seksspeeltjes en de echte laarzen-fetisjisten. Behoor jij tot die categorie en ho…
1.573 keer bekeken