Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

12.201 keer bekeken

Edging: je orgasme uitstellen voor betere orgasmes

27 september 2023,

geschreven door

Edging is een vorm van orgasme controle waar iedereen baat bij kan hebben! Kom jij te snel klaar en wil je meer controle krijgen over jouw orgasmes? Of vind je het hoog tijd voor nog intensere hoogtepunten? Dan kan edging jou hierbij helpen. Wij leggen in dit artikel alles uit over deze techniek!

Wat is edging?

Edging, ook wel bekend als peaking, surfing of de stop-start-methode, is een techniek waarbij je jouw orgasme onder controle houdt. Je zoekt als het ware het randje op, vandaar ook de naam! Om dit te doen, is het cruciaal dat je je lichaam en je orgasme zo goed mogelijk leert kennen.

‘Wat prikkelt jou het meest, waar ligt jouw point of no return (PNR), wanneer moet je écht stoppen om een orgasme te voorkomen?’

Eigenlijk heb je seks of masturbeer je dus zo lang mogelijk zonder klaar te komen. Voel je dat jouw climax eraan komt, dan zet je alle stimulatie op pauze. Dit kun je een aantal keren achter elkaar doen, totdat je jezelf toestaat om tot een hoogtepunt te komen. En laat ons je verzekeren, dát hoogtepunt is dan super satisfying 😉

Wat zijn de voordelen?

 • Je kunt je lichaam verkennen
 • Je ontdekt wat jouw PNR is
 • Je krijgt meer controle over je orgasmes
 • Het uiteindelijke orgasme is veel heftiger
 • Doe je het samen, dan leer je elkaar beter kennen

Hoe doe je aan edging?

Over het algemeen is het voor de dames makkelijker om te edgen, dan voor de heren. Tenzij je als vrouw een sextoy gebruikt, want dan kan het al een stuk uitdagender zijn! Wil jij graag aan de slag met edgen? Dan kun je het beste solo beginnen. Zo heb je namelijk de volledige controle over de stimulatie en je orgasme.

 1. Zorg ervoor dat je voor minimaal een halfuur niet gestoord kan worden. Zorg dat je een fijne plek hebt waar je jouw gang kan gaan, bijvoorbeeld je slaapkamer.
 2. Stimuleer jezelf tot je opgewonden bent, je kan hier een seksspeeltje voor gebruiken of gewoon je handen.
 3. Blijf jezelf voorzichtig stimuleren. Je kunt het aanpakken zoals je het gewend bent, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om de allergevoeligste plekjes over te slaan. Dit is de stap waar je jouw PNR leert kennen. Zodra je aanvoelt dat je bijna klaarkomt, stop je met de stimulatie! Zoek steeds het randje op, maar stop voordat je over het randje heengaat.
 4. Houd dit een tijdje vol. Je hebt nu twee keuzes: je kan stoppen zonder tot een hoogtepunt te komen, of je kan jezelf klaar laten komen.

Edging als voorspel

Edging is ook zeer geschikt om in te zetten als voorspel – en dan bedoelen we niet alleen vlak voor de seks! Je kunt namelijk ook met je partner afspreken dat jullie niet klaar mogen komen tot jullie elkaar weer zien. Dit is vooral leuk wanneer jullie een paar dagen ergens anders zijn. Plaag elkaar met spannende berichtjes, raak jezelf aan zonder klaar te komen. Wanneer jullie elkaar dan weer zien, zullen jullie orgasmes heerlijk intens zijn.

Edgen tijdens de seks

Maar ook tijdens een vrijpartij met je partner kun je edging toepassen. Wanneer je merkt dat je partner dichterbij een climax komt, kun je de stimulatie tijdelijk verminderen of vertragen om het orgasme uit te stellen. Het vereist natuurlijk wel dat jullie je hierbij allebei comfortabel voelen! Communiceer open naar elkaar en speel op elkaar in om met deze techniek tot een nog lekkerder orgasme te komen tijdens de seks.

Probeer edging met…

Heb jij nog edging tips? Laat een reactie achter!

2 reacties

 1. Edging doe ik altijd met het kijken naar een edging challege en dan proberen om het tot het eind vol te houden, maar het belangrijkste is om het in een rustige omgeving te doen om je er volledig op te kunnen concentreren en het als zeer prettig te kunnen ervaren.

 2. Ja, doe ik elke dag en vind het ook heerlijk om met nagels over mijn tepels te strelen zodat ik tepelorgasme bereikt. Als je meer tepelorgasmes krijgt wordt je pik ook superhard. Ik hoor wel wie nog meer van die ervaringen heeft. Groetjes van Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

In aanloop naar Valentijnsdag bereiden wij samen met jou een groots viergangendiner, die in het teken staat van afrodisiaca, oftewel lustopwekkers. Vandaag staat de lustopwekker chocolade centraal en verwerken wij deze in dit overheerlijke nagerecht….
539 keer bekeken