NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

4.909 keer bekeken

Press to play! Alles wat je moet weten over de clitoris

7 mei 2024,

geschreven door

Veel mensen zijn zich niet bewust van hoe de clitoris er daadwerkelijk uitziet en wat de functie is hiervan. Zelfs de mensen met een clitoris weten vaak niet wat er beneden te vinden is. Maar geen zorgen, EasyToys comes to the rescue! Wij vertellen je alles wat je moet weten, zodat jij weer helemaal up to date bent over dit genotsknopje.

Wat is de clitoris?

Wat de clitoris precies is, hebben velen zich voor een lange tijd afgevraagd. Het is pas recent dat we meer weten over de hoe, wat en waar van dit fantastische orgaan.

Wist je dat… men vroeger dacht dat de clitoris slecht was? Ze geloofden dat het iets was waar de duivel de ziel uit kon zuigen. Nou… dat ziel eruit zuigen snappen we wel

De clitoris is het middelpunt van genot van jouw voortplantingsorganen. Als je ‘bekend’ bent met de clitoris, weet je dat het een bolletje aan de bovenkant van de vulva is, maar dit is slechts het zichtbare gedeelte. De clitoris bestaat namelijk uit een complex systeem van zwellichamen en zenuwen.

Wat doet de clitoris precies?

De clitoris heeft voor zover we weten één functie: seksueel genot. In principe is de gehele vulva een erogene zone, maar de clitoris is by far het meest gevoelige gedeelte. Het kan voor de meest intense en overweldigende seksuele gevoelens zorgen.

Anatomie 101

Zoals eerder is genoemd heeft het merendeel van de mensen het idee dat de clitoris slechts het topje is bovenin de vulva. Dit is eigenlijk het topje van de ijsberg!

De topje van de clitoris is het zichtbare deel van dit orgaan en ontzettend gevoelig. Het bevat maar liefst 8000 zenuwuiteinden. Het topje wordt (gedeeltelijk) bedekt door een clitoriskapje, maar wanneer je opgewonden bent en je clitoris opzwelt, komt het topje hieronder vandaan.

clitoris

Dan gaan we naar het inwendige gedeelte. De clitoris zit eruit als een omgekeerde Y: van het topje naar twee uitlopers. Dan heb je ook de zachte zwellichamen, die – je raadt het al – opzwellen als je opgewonden wordt. Als dit gebeurt, kunnen ze twee keer zo groot worden!

Als deze opzwellen, drukt dat tegen je vaginawand aan. Zo’n paar centimeter binnenin je vagina op de plek waar je misschien wel bekend bent met de G-spot. Dit is dus geen apart plekje, maar het achterste gedeelte van je clitoris. Bij voldoende opwinding kun je dit plekje dus vinden én stimuleren voor meer seksueel genot.

Hoe stimuleer je de clitoris?

Dit genotsknopje kun je op allerlei manieren stimuleren en het verschilt per persoon wat die lekker vindt. Dit kan orale seks, vingers, een seksspeeltje of de partners genitaliën zijn als het topje van de clitoris wordt gestimuleerd. Maar ook door middel van vaginale penetratie met de penis, vingers of een seksspeeltje kan de clitoris inwendig gestimuleerd worden. Experimenteer met wat jij lekker vindt!

Technieken met de hand uitgelicht!

Indirecte stimulatie. De clitoris kan zo gevoelig zijn, dat directe aanraking bijna als onprettig kan worden ervaren. Probeer bijvoorbeeld met de vlakke hand over je onderbroek je clitoris te stimuleren of leg een kussen tussen je benen voor dryhumping.

Cirkelbeweging. Dit is misschien wel de bekendste techniek die er is. Houd met één hand je schaamlippen uit elkaar (dit hoeft niet!) en masturbeer met je andere hand. Maak gelijkmatige cirkelbewegingen om de clitoris heen met een beetje glijmiddel.

Klopjestechniek. Als je iets meer stimulatie kunt hebben, kun je de klopjestechniek gebruiken. Begin voorzichtig en laat je clitoris wennen aan de aanrakingen. Je maakt zachte, ritmische klopjes op je clitoris. Naarmate je dichter bij je hoogtepunt komt, kun je het opbouwen naar een sneller tempo.

Diagonale strelingen. In plaats van cirkelbewegingen kun je ook diagonaal strelen. Stel je voor dat er een klok op je vulva ligt met de 12 richting je navel en de 6 richting je benen. Als je rechtshandig bent, wil je van 11 naar 5 diagonale strelingen maken. Als je linkshandig bent van 1 naar 7.

G-spot massage. Als je meer dan alleen het topje wilt stimuleren, kun je gelijktijdig een vinger inbrengen om je G-spot mee te pakken. Op ongeveer 3 tot 5 centimeter diep zou je een verdikking moeten voelen als je opgewonden bent. Maak de ‘kom hier’-beweging om deze dan te stimuleren.

Onze toy guide

Heb jij je hand intussen wel uitgespeeld? Wij hebben een kleine toy guide om jouw magische knopje heerlijk te stimuleren zonder dat je kramp in je handen krijgt.

Wand vibrator

Wist je dat de wand vibrator in eerste instantie bedoeld was voor massages? De clitoris kun je daar dus ook érg goed mee masseren. De krachtige vibraties kunnen gericht stimuleren en zijn erg geschikt voor mensen die normaal gesproken moeilijk klaar kunnen komen.

Luchtdrukvibrator

Dit is een speeltje waarmee je nog wel eens engelen kunt horen zingen als je een orgasme krijgt, want man oh man wat doen luchtdrukspeeltjes het goed. De luchtdrukgolven geven een sensatie wat vrij vergelijkbaar is met orale seks! En als we de reviews mogen geloven, dan kost het niet zoveel tijd om tot een hoogtepunt (of twee) te komen.

Oplegvibrator

Een oplegvibrator heeft vaak een stijlvol en ergonomisch design en stimuleert niet gericht op je clitoris, maar stimuleert je hele erogene zone. Je hoeft het speeltje slechts op je vulva te leggen en achterover te leunen!

G-spot vibrator

En voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van inwendige- én uitwendige stimulatie hebben we natuurlijk de tarzan vibrator (ook wel een rabbit vibrator). Dit speeltje kun je inbrengen en door de licht gebogen vormgeving komt deze extra goed bij de G-spot. Gelijktijdig geeft de clitoris stimulator ook vibraties af om de clitoris te stimuleren. Vergeet niet glijmiddel op waterbasis om het soepeltjes te laten verlopen!

Onze favoriet!

Net als dat je de rest van je lichaam in de gaten houdt op vreemde plekjes of veranderingen, wil je dit ook doen voor je vulva en dus ook je clitoris. Ons advies is om te weten hoe je vulva eruit ziet door voor een spiegel te gaan zitten of het met een handspiegeltje te inspecteren. Ook als het anders voelt dan anders, schroom dan niet om je huisarts of gynaecoloog te bellen voor een afspraak.

Wist jij dit allemaal al over de clitoris?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.803 keer bekeken

Geschreven door

Sommige mensen zweren erbij en anderen geloven er niet zo in, maar het is toch echt bewezen: Naakt slapen is goed voor je. Zo heeft het een voordelig effect op je gezondheid én zou het goed zijn voor je relatie. En het allermooiste? Om van deze voor…
5.803 keer bekeken