Doe jij mee met de MEI MASTURBATIE CHALLENGE 2024?! Check ‘m hier!

36.900 keer bekeken

How to… je Fleshlight onderhouden

31 maart 2020,

geschreven door

We willen allemaal zo lang mogelijk genieten van onze Fleshlight speeltjes, toch? Het is daarom belangrijk om deze dan ook regelmatig schoon te maken. Hoe doe je dat? In dit blog vertellen we je precies waar je op moet letten om nog heel lang te genieten van je favoriete masturbator!

Fleshlight schoonmaken & onderhouden

Misschien lijkt het moeilijk, maar het schoonmaken van je Fleshlight masturbator is een fluitje van een cent! Het is verstandig om hem direct schoon te maken voor én na het eerste gebruik. Je haalt de zogeheten sleeve uit de plastic behuizing en houdt hem onder lauwwarm kraanwater om vloeistoffen en vuil te verwijderen. Door de Fleshlight binnenstebuiten te keren, wordt het eenvoudiger om de binnenkant goed te reinigen. Eventueel kun je het water door de opening van de masturbator laten stromen.

“Je haalt de zogeheten sleeve uit de plastic behuizing en houdt hem onder lauwwarm kraanwater om vloeistoffen en vuil te verwijderen.”

Lukt het niet om het speeltje direct na gebruik schoon te maken? Geen paniek! In dit geval is het aan te raden om, naast het bovenstaande, de sleeve goed schoon te maken met een antibacterieel reinigingsmiddel. Denk hierbij aan Fleshlight Wash of de Easyglide Toycleaner. Zo weet je zeker dat je speeltje bacterievrij is en dat je hem grondig hebt gereinigd.

Laat je sleeve goed drogen!

Na het schoonspoelen van jouw Fleshlight moet je hem natuurlijk laten drogen. Dit kun je doen met een (hand)doek die niet pluist of in een geventileerde kamer. Het is belangrijk dat al het water uit de behuizing en de sleeve wordt gehaald, om eventuele schimmelvorming te voorkomen. Als je zwarte puntjes aantreft aan de binnenkant van de sleeve is het eigenlijk al te laat en kun je de sleeve het beste weggooien.

“Het is belangrijk dat al het water uit de behuizing en de sleeve wordt gehaald, om eventuele schimmelvorming te voorkomen.”

Bewaak de kwaliteit

Is je Fleshlight helemaal opgedroogd? Top! Je zou een beetje Fleshlight talkpoeder kunnen gebruiken om het realistische gevoel van het materiaal te behouden. Na verloop van tijd kan het speeltje namelijk zijn zachtheid verliezen. Het is dus belangrijk om de sleeve soepel en zacht te houden! Met de speciale talkpoeder behoudt de sleeve van de Fleshlight zijn gevoel en daardoor kun jij zorgeloos genieten. Stop na het poederen de sleeve weer terug in de behuizing en het speeltje is weer zo goed als nieuw.
fleshlight schoonmaken

Breng meer gevoel in je Fleshlight

Voordat je aan de slag gaat met je Fleshlight, zou je deze eerst nog op temperatuur kunnen brengen. Dit doe je door de sleeve ongeveer 5 tot 10 minuten in een kom met heet water te laten rusten. Pas wel op met kokend heet water, dit kan het materiaal onherstelbaar beschadigen! Wanneer je Fleshlight is opgewarmd zal deze nóg realistischer aanvoelen. Het opwarmen kan ook met een zogenaamde sleeve warmer. Deze verwarmende accessoire zorgt ervoor dat jouw Fleshlight opwarmt tot maximaal 37°C in minder dan 10 minuten tijd.

Naast dat je een kom met heet water kunt gebruiken, bestaat er ook een Fleshlight verwarmer. Hier plaats je de sleeve op en laat ook dit keer de sleeve even opwarmen voor minimaal 5 minuten. Schuif daarna de sleeve weer terug in de behuizing, breng voldoende glijmiddel aan op het speeltje en de penis. Je kunt nu gebruik maken van een verwarmde Fleshlight!

Meer informatie over het schoonmaken van je Fleshlight

 • Zeep of ontsmettingsmiddel zorgt dat het oppervlak van de binnenkant achteruit gaat, waardoor het niet meer zo fijn voelt.
 • De Fleshlight was ontworpen door de fabrikant voor gebruik door één persoon. Niet delen dus!
 • Heb je geen zin om je Fleshlight schoon te maken of wil hem delen met iemand? Dan kun je ook een condoom gebruiken.

Was jij al op de hoogte van deze schoonmaak- en onderhoudtips van je favoriete speeltje?

3 reacties

 1. Mijn eerste is volledig rond de kraag van de bovenkant ingescheurd. De ring die de sleeve op zijn plaats moet houden, heeft een scherp giet randje lijkt ’t wel. Ik heb net een nieuwe gekocht, en het eerste dat ik doe, is de ring eruit halen en met een breek of Stanly mesje dat scherpe randje eraf schrapen. En probeer er een ronding van te maken.
  Zou eigenlijk iets moeten zijn dat vóór de verkoop al plaats had moeten vinden.

 2. Is het normaal dat fleshlights na een tijdje scheuren?
  Ik heb momenteel 3 verschillende sleeves en die zijn gescheurd bij de opening hebben nare kloven in de sleeve en een gat direct onder de rand van de behuizing.

  1. Hoi Pjotr,

   Volgens mij is dat niet normaal hoor. Ik heb hier in ieder geval niet vaker klachten over gehoord. Gebruik je voldoende glijmiddel tijdens het gebruik? Keer het speeltje bij het schoonmaken voorzichtig binnenstebuiten en let op dat je geen scherpe nagels hebt die het zachte materiaal kunnen beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.543 keer bekeken

Geschreven door

Niet alleen de temperatuur is aan het stijgen, ook jouw maximale punt van stress is bijna bereikt. Na een jaar hard werken en corona-moeilijkheden ben jij enorm toe aan een welverdiende vakantie. Maar kan jij die stress écht niet meer aan en moet ji…
1.543 keer bekeken