Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

3.112 keer bekeken

Soorten seks? Ontdek je plekje met de juiste toys!

17 januari 2021,

geschreven door

Genieten van seks kan op veel verschillende manieren. Belangrijk hierbij is dat je weet wat je lekker vindt. De een houdt van clitoris stimulatie, de ander geniet intens van het stimuleren van de anus. Op het gebied van seks zijn er verschillende soorten seks of stimulaties die je kan ontdekken om je seksleven naar een hoger level te tillen. En voor ieder plekje zijn diverse seksspeeltjes verkrijgbaar voor extra stimulatie. Ontdek jouw plekje met de beste sextoys!

Inhoud van dit artikel

Soorten seks voor haar

Clitoris stimulatie

De clitoris is onder de meeste vrouwen wel de heilige graal van de erogene zones. Zeker 70% van de dames heeft gerichte stimulatie van de clitoris nodig om tijdens het vrijen tot een hoogtepunt te komen. Veel seksspeeltjes zijn makkelijk toe te voegen om dit gevoelige plekje extra aandacht te schenken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mini vibrator, wand vibrator, clitoris stimulator of een luchtdruk stimulator.

Speeltjes voor clitoris stimulatie

Stimuleren van de vagina

Hoewel de clitoris doorgaans wordt gezien als een externe erogene zone, is dit zichtbare ‘knopje’ slechts het topje van de ijsberg. De clitoris heeft namelijk twee inwendige uitlopers en is voorzien van zwellichamen. Vaginale stimulatie kan – naast het stimuleren van de g-spot – ook het inwendige deel van de clitoris prikkelen. Daarnaast kent de vagina diverse andere gevoelige spots, zoals de A-spot, de baarmoedermond en de O-spot.

soorten seks

Speeltjes voor vagina stimulatie

Anale stimulatie

Vaak is de seks gericht op het stimuleren van de clitoris en/of vagina. Toch kunnen vrouwen ook intens genieten van anale stimulatie. De anus is een gevoelige plekje en het stimuleren van de anus kan een extra dimensie toevoegen aan het seksuele plezier. Zo kan je denken aan het toevoegen van een buttplug, welke je tijdens het ervaren van een orgasme voorzichtig uit de anus kan trekken voor extra genot. Ook kan je experimenteren met dubbele penetratie, waarbij zowel de vagina als de anus worden gepenetreerd.

Let op! Gebruik bij anale stimulatie altijd een glijmiddel. Gebruik je hierbij siliconen seksspeeltjes? Kies dan voor glijmiddel op waterbasis.

Speeltjes voor anale stimulatie

Tepel stimulatie

Wist je dat het zelfs mogelijk is om door middel van tepelstimulatie tot een orgasme te komen? De tepel is een gevoelige plek dat neurologisch gezien in verbinding lijkt te staan met de clitoris. Stimuleren van de tepels kan een verhoogde bloedtoevoer naar de genitaliën veroorzaken, met opbouwende spanning en een orgasme tot gevolg. Er zijn verschillende seksspeeltjes die je kan gebruiken om de tepels en borsten extra aandacht te geven. Zo kunnen tepelklemmen ervoor zorgen dat de bloedtoevoer naar de tepels wordt beperkt, waardoor een prikkelende stimulatie ontstaat. Tepelzuigers zorgen juist voor meer bloedtoevoer. Voor subtiele stimulatie van de tepels kan je uitwijken naar een kietelaar.

Speeltjes voor tepelstimulatie

Soorten seks voor hem

Penis stimulatie

Misschien wel de meest vanzelfsprekende soort stimulatie voor mannen is het stimuleren van de penis. Toch kan deze erogene zone op verschillende manieren gestimuleerd worden. Zo kan de schacht gemasseerd worden aan de hand van een lingam massage, maar je kan ook gericht de eikel stimuleren door middel van eikel stimulators. Door middel van verschillende masturbators kan je als man extra genieten van prikkelingen bij of rondom de penis.

Wist je dat… het frenulum, ook wel het toompje genoemd, een van de meest gevoelige plekken van de penis is?

Speeltjes voor penis stimulatie

Prostaat stimulatie

De prostaat is onder de mannen hét verborgen geheim als het gaat om intense stimulatie. De prostaat is een gevoelige klier dat in een gebied ligt waar veel zenuwuiteinden samenkomen. Het is te bereiken via de anus en stimulatie van de klier – ook wel de mannelijke g-spot genoemd – kan resulteren in een ongekend hoogtepunt. Je kan de prostaat met de vingers bereiken, maar nog makkelijker is om een prostaat stimulator te gebruiken. Dit type speeltje is speciaal ontworpen om de p-spot te prikkelen en is te herkennen aan zijn gebogen top.

“De prostaat ligt op ongeveer 5 cm diepte en heeft de grootte van een walnoot. Hij is te herkennen aan de ribbelige structuur.”

Speeltjes voor prostaat stimulatie

Perineum stimulatie

Niet alleen kan de prostaat via de anus worden bereikt. Ook met stevige druk op het perineum kan deze erogene zone gestimuleerd worden. Het perineum is het gevoelige stukje huid dat tussen het scrotum en de anus ligt en het bevat veel zenuwuiteinden. Het is daarom erg gevoelig voor aanrakingen. Er zijn speciale vibrerende penisringen die een druppelvormig extern gedeelte hebben. Deze type ring kan zo gedragen worden dat dit trillende gedeelte tegen het perineum komt te liggen, voor extra stimulatie.

Speeltjes voor perineum stimulatie

Stimulatie van het scrotum

De balzak bevat ontzettend veel zenuwuiteinden. Vandaar dat een klap of trap in de ballen voor menig man behoorlijk pijnlijk is. Toch is het scrotum niet alleen gevoelig voor pijn. Het dient ook als een perfecte erogene zone die gerust gestimuleerd kan worden tijdens seksuele handelingen. Dit kan door middel van orale seks (zuigen aan de ballen), een ballenmassage of een vibrerend speeltje gebruiken. Zo kan je speeltjes die bedoeld zijn voor clitoris stimulatie ook tegen de balzak aanhouden. Ook kan je een vibrerende penisring zo dragen dat het trillende gedeelte tegen de balzak rust.

Sounding

Een minder bekend en populaire spot is de plasbuis. Toch kan ook dit gevoelige plekje in de spotlights staan tijdens de seks. De plasbuis, ofwel urethra, kan door middel van sounding geprikkeld worden. Sounding is het fenomeen waarbij een speciaal ontworpen voorwerp in de plasbuis wordt geschoven en zorgt voor een vol en prikkelend gevoel. Hiervoor wordt een dilator of een penisplug gebruikt.

Speeltjes voor sounding

Wat zijn jouw favoriete soorten seks en welk seksspeeltje gebruik je daar het liefst bij?

2 reacties

 1. Geachte,
  Ik heb een vraagje omtrent om prostaat stimulatie ?
  Sinds 05/07/2019 hebben ze mijn prostaat verwijderd na prostaat tumor.
  Is er een mogelijkheid om een prostaat stimulator te kopen om extra genot te krijgen ?
  Helaas kan ik geen volledige erectie, en als ik me mastrubeer komt er alleen urine.
  Is er iets dat me naar een beter genot kan krijgen ?
  Ben nu 51 en snak naar genot samen met mijn echtgenote.
  Het genot naar mijn echtgenote kan ik haar alleen maar beffen maar penitratie gaat niet maar voor haar kocht ik al een speeltje naar haar keuze.
  Kunnen jullie me helpen met een tip ?
  Helaas vind ik nergens op internet een forum met lotgenoten over hoe en wat ze denken of kunnen delen ?
  Met vriendelijke Groeten

  1. Beste Michel,

   Het is zeker mogelijk om middels prostaat stimulators te onderzoeken of anale stimulatie voor jou een gewenst en bevredigend effect geeft. Ook al is de prostaat verwijderd, het gebied waar de prostaat zich normaliter in bevindt bevat veel zenuwen en is daarom gevoelig voor stimulatie. Je kunt gerust experimenteren: baat het niet, dan schaadt het ook niet.

   Wellicht zou een penispomp in combinatie met een penisring ook nog uitkomst bieden met betrekking tot het krijgen van een erectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.388 keer bekeken

Geschreven door

Goed zijn in bed heeft eigenlijk niet veel te maken met wat jouw skills zijn. Wat je ook tussen de lakens doet, een goed seksleven met je partner bereik je toch echt alleen wanneer jij en je partner een goed gesprek kunnen voeren over jullie seksleve…
2.388 keer bekeken