Kun je speeksel als glijmiddel gebruiken?

23 januari 2023 door JuicyJoy

Spontaan. Sexy. In the heat of the moment. Maar geen glijmiddel bij de hand. Jullie zijn zo lekker bezig, en eerlijk gezegd, naar boven lopen voor een flesje glijmiddel is best wel een moodkiller. Dan hebben we het nog niet eens over seks buitenshuis. Speeksel als glijmiddel lijkt een goed alternatief, maar is dat daadwerkelijk zo?

Is het mogelijk om speeksel als glijmiddel te gebruiken voor vaginale penetratie?

Ja, het is mogelijk. Als je een normaal immuunsysteem hebt en geen soa’s, dan kun je speeksel vrij veilig gebruiken. Wel met de kanttekening dat speeksel veel bacteriën bevat en het de kans verhoogt dat de natuurlijke balans van de vagina wordt verstoord. En als je partner een slechte adem heeft, wil je niet dat die nare geurtjes ervoor zorgen dat je afscheiding net zo gaat ruiken.

Hoewel de vagina van zichzelf nat wordt door haar beschermingssysteem, is dit niet altijd vanzelfsprekend.

Dus je kunt alsnog veel beter je favoriete glijmiddel erbij pakken, want speeksel droogt namelijk ook nog eens veel sneller op. Hoewel de vagina van zichzelf nat wordt door haar beschermingssysteem, is dit niet altijd vanzelfsprekend. Voor beide partijen is stroeve seks geen leuke seks.

Is het mogelijk om speeksel als glijmiddel te gebruiken voor anale penetratie?

Wil je anaal penetreren? Dan kun je beter je speeksel bewaren voor een goede tongsessie met je partner. De anus maakt namelijk van zichzelf geen vocht aan, dus om nare gevolgen te voorkomen kun je het beste anaal glijmiddel gebruiken. Dit glijmiddel is namelijk dikker dan normale glijmiddelen. Deze dikheid zorgt ervoor dat de gevoelige huid van de anus wordt beschermd én je hoeft minder vaak aan te vullen.

Wat is een natuurlijk alternatief?

Wat is een goed alternatief voor speeksel, naast glijmiddel? Zorg dat je genoeg tijd neemt voor heerlijk voorspel! Als er een vagina in het spel is, dan kan het zo zijn dat de persoon iets langer de tijd nodig heeft om opgewonden te raken en dus nat te worden. Dus neem je tijd en bouw de spanning op. Dit kan overdag al door sexy berichtjes te sturen en als jullie het bed in duiken, kun je al hun favoriete plekjes de aandacht geven die hun hot and bothered maken. Is er toch niet genoeg vocht om penetratie fijn te maken? Dan biedt glijmiddel toch de beste uitkomst.

Voor anale penetratie kunnen we zo niet een goed, natuurlijk alternatief voor glijmiddel geven. Je kunt tóch het beste hiervoor anaal glijmiddel gebruiken. Wil je wel aan de natuur denken als je van bil gaat? We hebben ook vegan glijmiddelen voor anale penetratie.

Welk glijmiddel kies je?

Er zijn veel soorten glijmiddelen, maar de meest toegankelijke zijn glijmiddel op waterbasis of siliconen glijmiddel. Glijmiddel op waterbasis is misschien wel het bekendste glijmiddel, want het is niet te glad en makkelijk schoon te maken.

Siliconen glijmiddel is ideaal voor lange, uitgebreide massagesessies (hint hint: perfect voorspel), maar ook als je seks onder de douche wil. Het spoelt namelijk een stuk moeilijker weg en blijft langer glad. Het is niet te gebruiken in combinatie met siliconen seksspeeltjes.

Anaal glijmiddel is, de naam zegt het al, speciaal voor anale penetratie! Anaal glijmiddel is ook verkrijgbaar op waterbasis en siliconenbasis, ook hier met de kanttekening dat je siliconen glijmiddel niet moet combineren met siliconen seksspeeltjes.

Gebruik jij wel eens speeksel als glijmiddel?

Reageer

Gerelateerde berichten

2 reacties op Kun je speeksel als glijmiddel gebruiken?

  • Ik vind de tekst omtrent glijmiddel erg heterosexueel gericht. Jullie zouden het wat meer kunnen aanpassen zodat de tekst inclusiever wordt. Het gaat voornamelijk over de vagina, terwijl zoals jullie zelf communiceren een vagina vocht aanmaakt en een anus niet.

    • Hoi Justin,
      Je hebt helemaal gelijk en we hebben het artikel aangepast om het inclusiever te maken.
      Bedankt voor je feedback!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid