Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

6.393 keer bekeken

Deze termen gebruiken mannen op gay dating apps

8 juli 2019,

geschreven door

Op gay dating apps zoals Grindr, Romeo of Surge gebruiken homo’s verschillende afkortingen, emoticons en termen om in een oogopslag iets duidelijk te maken. Veelal komen de termen uit het Engels, het gaat dan vooral om woorden die een voorkeur aangeven. Of woorden die een categorie aangeven waarin de persoon in kwestie past. Afhankelijk van wie je vraagt naar de betekenis kan het zomaar zijn dat termen andere betekenissen hebben of hetzelfde betekent als een ander.

Gay dating apps & hun afkortingen

Je bent niet de eerste die een leuke afspraak (lees: seks) heeft verkregen via een dating app en je zal naar alle waarschijnlijkheid ook niet de laatste zijn. Deze online ontmoetingen gaan vaak gepaard met meerdere en verschillende termen, emoticons, afkortingen en verschrikkelijke openingszinnen. Als leek in de wereld van gay dating apps zal je deze termen niet snel herkennen.

Weet je niet wat een term of afkorting precies betekent, raadpleeg dan deze lijst of vraag de persoon in kwestie!

€-teken of -emoticon

Je raad het heel misschien al, maar als je dit voorbij ziet komen in de gebruikersnaam van iemand betekent het dat die persoon vraagt om geld voor seks. Of opzoek is naar een paydate.

Amyl of PP

Met deze twee termen wordt hetzelfde bedoeld, namelijk poppers! Dit middel is een bekende drug in de gayscene en het zorgt voor een lustopwekkend effect. Ook ontspant het de spieren, hierdoor is het een populaire drug bij anale seks.

Bare(back) of BB

Letterlijk vertaald betekent ‘bare’ kaal; oftewel zonder iets. Bareback of BB houdt simpelweg in dat de persoon in kwestie opzoek is naar seks zonder condoom, daarmee dus onveilige seks. De term Polarbear bestaat ook en dit is een grijs-/witharige Bear.

Bear

De term Bear is afgeleid van het dier, de beer, want een Bear in de gayscene is nou eenmaal ook een harig persoon. Grote bossen borst-, been-, rug- en armhaar vallen bijvoorbeeld onder deze term! Daarnaast is het ook een categorie, hieronder vallen vaak de mannen van middelbare leeftijd en meer ervaren zijn.

Bottom of Bttm

Een persoon die zich Bottom noemt is de ontvanger (passief), hij wordt geneukt door de Top. Dit wordt ook nog wel eens aangegeven met een emoticon zoals ⬇ of .

Chemseks

Deze term doet je het misschien al vermoeden en ik gok dat je ook gelijk hebt. Chemseks houdt namelijk in dat je seks hebt of wil hebben onder invloed van verdovende middelen, hierbij gaat men vaak voorbij de gradatie soft drugs.

Clean

Deze term is goed om te onthouden! Als iemand clean is, dan houd het in dat hij geen soa’s bij zich draagt. Maar het kan ook betekenen dat iemand voorbereid is op een seksdate en anaal gespoeld is.

Closeted

Als iemand closeted is, is die persoon nog niet uit de kast. Dan heb je ook nog de term Iron Closet; dit betekent dat er een sterke ontkenning is. Iemand die in een Iron Closet zit wil of mag geen homo zijn, maar wil wel het genot ervan ervaren.

Cruising

Cruisen is eigenlijk niks meer dan dat je opzoek bent naar een (snelle) seksdate. En zoiets vond én vind vaak nog steeds plaats in een auto, vandaar de term Cruisen!

-emoji of Payboy

Je kunt dit vergelijken met het geld emoticon of euroteken, maar dan net even andersom. Deze persoon ontvangt geld voor seks! Hij kan ook een sekswerker zijn die opzoek is naar een job.

Discreet

Deze term zal op het eerste oog niet veel uitleg nodig hebben. Maar het kan zoveel meer betekenen dan dat je alleen je mond moet houden! De persoon die om discretie vraagt wil graag met een reden anoniem blijven. Het kan zijn dat hij bijvoorbeeld een relatie heeft of nog niet uit de kast is.

Fun

De letterlijke vertaling van ‘plezier’. Zo kun je het ook wel zien, want iemand die Fun wil is eigenlijk alleen maar opzoek naar seks!

HH of HnH

Dit zijn twee afkortingen voor Hight & Horny. De persoon met dit in zijn gebruikersnaam of bio is naar alle waarschijnlijkheid heel erg opgewonden en onder invloed van wiet.

NSA

NSA staat voor No Strings Attached. Gewoon casual of plain seks, de persoon in kwestie is niet opzoek naar een relatie en al zeker niet naar enige verbinding of verwachting achetraf.

Otter

Een Otter is vergelijkbaar met een Bear, maar dan een stuk jonger. Overigens niet te verwarren met een Twunk!

PoZ of ➕-emoji

Iemand die aangeeft dat hij PoZ is, is hiv-positief. Dit hoeft niet gelijk te betekenen dat hij geen seks of liefde zoekt, maar hij is gewoon eerlijk over zijn status.

Safe

Hoe Safe is safe? Vrij veilig wel, want deze term betekent gewoon veilige seks! In de regel gaat het over (anale) seks met condoom.

Sleazy, Pig of / -emoji

Om aan te geven dat je wel in bent voor ietwat ruigere seks zou je deze termen of emoticons kunnen gebruiken. De persoon met dit in zijn naam of bio is een liefhebber van ongeremde en grenzeloze seks. Doorgaans gaat dit gepaard met het uitwisselen van verschillende lichaamssappen.

Top

Als Top ben je het tegenovergestelde van een Bottom. Oftewel, je bent degene die iemand neemt en een actieve positie inneemt.

Twink of Twunk

De termen Twink en Twunk lijken vrij veel op elkaar. Een Twink is een jonge en slanke jongen zonder enige lichaamsbeharing. Een Twunk daarentegen is een jonge en slanke jongen zonder enige lichaamsbeharing, maar wel met meer spiermassa. Als je niet weet waar je precies onder valt, houd het dan gewoon bij de term/categorie Twink.

Undetectable

Ondetecteerbaar betekent dat iemand wel hiv heeft, maar dankzij een hiv-behandeling een onmeetbare hoeveelheid hiv in zijn bloed heeft. Het virus kan dan niet meer worden overgedragen.

Versa of Versatile

Een persoon die Versa of Versatile is, is zowel passief als actief tussen de lakens. Hij wil dan nog wel eens afwisselen tussen het Bottom en Top zijn. Let wel dat de kans op soa’s hierdoor groter is!

Watersports

Net als een Sleazy persoon is iemand die van Watersports houd, ook geïntereseerd in ruigere en ongeremde seks. Weet wel dat er een best wel belangrijk verschil is, want iemand die van Watersports houd is vooral fan van plasseks.

Y40 of Young4Old

De jongere generatie moet het op een oude fiets leren, toch? De Twinks en Twunks die dit te serieus nemen of fijn vinden nemen vaak de gebruikersnaam Young4Old aan of zetten dit in hun bio. Een perfecte match voor een Bear!
Was jij al bekend met de betekenis van deze gay dating termen & afkortingen? Laat het ons weten in een reactie!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

468 keer bekeken

Geschreven door

In de rubriek ‘Fetish Friday’ behandelen we iedere vrijdag de meest uiteenlopende en bijzondere seksuele voorkeuren. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er bestaat wel een fetisj voor. Deze week lichten wij de fetisj lipofilie uit. Als je wil we…
468 keer bekeken