Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

International Women’s Day met het team van EasyToys! ✋

8 maart 2021,

geschreven door

Vandaag is het niet alleen 8 maart, het is ook nog eens International Women’s Day! In 1913 werd deze dag voor het eerst leven ingeblazen om bewustwording van gendergelijkheid te creëren. Helaas worden vrouwen zowel op zakelijk als privé vlak nog vaak benadeeld. Op deze dag roepen wij iedereen op om zich uit te spreken tegen ongelijkheid. Een aantal van onze EasyToys collega’s gingen je al voor. 

Choose to Challenge

Tijdens International Women’s Day benadrukken we niet alleen de gendergelijkheid. We vieren ook de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen. Ieder jaar is er een thema verbonden aan deze dag. Dit jaar is dat; ‘Choose To Challenge’; steek je hand op en kies ervoor om ongelijkheid te trotseren. Een wereld die bewust wordt gemaakt om iets te doen, is een waakzame wereld. Vanuit deze bewustwording komt de verandering die de wereld nodig heeft.

“Tijdens IWD vieren we ook de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen.”

Het EasyToys team over International Women’s Day

Natuurlijk zijn wij bij EasyToys ook pro genderequality. Wij vroegen een aantal van onze collega’s om zich uit te spreken over deze dag en hun wensen en adviezen voor alle personen die zich indentificeren als vrouw op papier te zetten.

Karina – Junior Online Marketeer

Karina EasyToys
“Er zullen altijd mensen zijn die het niet makkelijk voor je gaan maken. Vermijd negativiteit, stressvolle situaties en toxic relaties – je bent beter af zonder! Het kan soms een uitdaging zijn om voor jezelf op te komen en ‘nee’ te zeggen. Maar je moet wel als je een sterke, onafhankelijke vrouw wilt zijn. Je moet moedig zijn om het goede voorbeeld neer te zetten voor anderen. Je bent een geweldig mens die een missie heeft op deze wereld. Vecht voor je rechten, want jij verdient het beste voor jou. Eén voor allen, allen voor één!”

“Vecht voor je rechten, want jij verdient het beste.”

Marciano – Senior Developer

marciano easytoys
“Een vrouw tegen wie ik opkijk en mij inspireert, is mijn oma. Zij was een alleenstaande moeder van zes kinderen en één kleinkind (ik dus). Ik woonde tot mijn elfde bij mijn oma in Suriname en daar is het verschil tussen mannen en vrouwen heel groot. Ze kon geen beter betaalde baan vinden waardoor we moeite hadden met rondkomen. Zij inspireert mij, want ondanks alle tegenslagen klaagde ze niet en stond ze voor iedereen klaar. Ik wil tegen iedereen zeggen: ga ervoor, maar denk ook goed om jezelf!”

“Mijn oma inspireert mij, want ondanks alle tegenslagen klaagde ze niet en stond ze voor iedereen klaar.”

Rosario – Junior SEO Marketeer

rosario easytoys
“International Women’s Day is een belangrijke dag om bij zowel historische vrouwen als de vrouwen van nu stil te staan die geweldige prestaties hebben geleverd op deze wereld. Jarenlang hebben we gestreden voor gendergelijkheid en het is mooi om te zien hoe dit in veel landen werkelijkheid wordt. Ik kom uit een samenleving waar dit nog altijd een beetje mist, maar ook wij gaan dat punt uiteindelijk bereiken. Demonstraties en protesten tegen seksisme helpen. Ik geloof dat als je wilt dat een cultuur verandert, dat je bij jezelf moet beginnen.”

“Jarenlang hebben we gestreden voor gendergelijkheid en het is mooi om te zien hoe dit in veel landen werkelijkheid wordt.”

Roy – Social Media Lead

roy easytoys
“Maya Angelou zei ooit: “Elke keer dat een vrouw voor zichzelf opkomt, komt ze ook op voor andere vrouwen.” Dus laat je horen! Het advies wat ik elke vrouw wil meegeven is vaker de woorden ‘fuck’ en ‘off’ te gebruiken. Apart van elkaar hebben ze weinig kracht, maar naast elkaar heeft het meer kracht dan je denkt. Het geeft jezelf kracht.”

“Het advies wat ik elke vrouw wil meegeven is vaker de woorden ‘fuck’ en ‘off’ te gebruiken.”

Sophia – B2B Sales

sophia easytoys
“Gendergelijkheid betekent voor mij vrijheid. Iedereen is vrij om na te jagen wat zij willen in het leven. Mannen en vrouwen moeten gelijke rechten en kansen kunnen hebben in deze samenleving. Mijn advies voor jonge vrouwen is daarom ook: geloof altijd in jezelf, wees zelfverzekerd en bovenal positief.”

“Mannen en vrouwen moeten gelijke rechten en kansen kunnen hebben in deze samenleving.”

Bartho – Performance Marketeer

bartho easytoys
“International Women’s Day betekent voor mij dat wij als mannen ons ook uitspreken tegen onder andere ongewenste intimiteiten. Iedere vrouw heeft er tegenwoordig nog steeds mee te maken en het is belachelijk dat dit in 2021 nog steeds het geval is.”

“Ook als mannen moeten wij ons uitspreken tegen onder andere ongewenste intimiteiten.”

Suzanne – TikTok Content Creator & Auteur Online Magazine

suzanne easytoys
“Op International Women’s Day staat seksuele gelijkheid voor mij centraal. Het taboe op seksueel plezier voor personen met vrouwelijke geslachtskenmerken is helaas nog steeds aan de orde. Mannen zijn stoer wanneer ze meerdere bedpartners hebben; vrouwen worden daarentegen in dezelfde situatie vaak uitgemaakt voor slet. Het is van de zotte dat dit soort taferelen nog steeds voorkomen en daarom wil ik op een dag als deze graag extra benadrukken dat vrouwen een gelijkwaardig recht hebben op seksueel plezier. Ik blijf strijden voor een toekomst waarbij vrouwen hun innerlijke seksgodin omarmen en trots zijn op haar. Want dat mag je zijn!”

“Op een dag als deze wil ik graag extra benadrukken dat vrouwen een gelijkwaardig recht hebben op seksueel plezier.”

Stefano – Performance Marketeer

stefano easytoys
“Advies dat ik vrouwen mee zou willen geven, hoe voorspelbaar het ook mag zijn, is om ondanks alle tegenslagen door te gaan. Educatie (voor zowel mannen als vrouwen) is de eerste stap naar een gelijke samenleving, want alleen door kennis kunnen we ons bewust worden van wat er moet veranderen. Als man is voorstander zijn van gendergelijkheid alleen niet genoeg. Het is noodzakelijk dat ook wij actie ondernemen, zowel privé als op werk. Als iets niet goed voelt, zeg er iets van!”

“Educatie is de eerste stap naar een gelijke samenleving, want alleen door kennis kunnen we ons bewust worden van wat er moet veranderen.”

Maureen – Junior Content Creator

maureen easytoys
“Vrouwenemancipatie betekent voor mij dat de (verborgen) ongelijkheid tussen mannen en vrouwen verleden tijd moet zijn. Vrouwen hebben – helaas – vaker te maken met intimidatie op straat en zelfs op de werkvloer. Helaas heb ik dat ook meegemaakt bij mijn vorige werkgever. Een ander voorbeeld van ongelijkheid is zwangerschapsdiscriminatie. Veel vrouwen die zwanger zijn worden vaak afgewezen bij een sollicitatie of een (tijdelijk) contract wordt beëindigd. Mijn advies voor vrouwen is om altijd jezelf te blijven. Neem het op voor andere vrouwen en steun elkaar!”

“Mijn advies voor vrouwen is om altijd jezelf te blijven.”

Zoë – Customer Happiness Manager

Zoe easytoys
“International Women’s Day betekent voor mij dat er aandacht komt voor de gelijkheid van vrouwen. En tegen vrouwen die willen groeien in hun carrière wil ik zeggen: kom voor jezelf op – niemand anders doet het voor je, dus laat zien wat je waard bent. En ik kreeg ooit de tip van iemand: “Dress for the job you want, not the job you have.” En dat helpt mij zeker om mij zelfverzekerder te voelen in professionele situaties.”

“Tegen alle vrouwen wil ik zeggen: kom voor jezelf op – niemand anders doet het voor je, dus laat zien wat je waard bent.”

Iedere dag is vrouwendag!

Eigenlijk zou elke dag een dag moeten zijn waar iedereen actie onderneemt om ongelijkheid tegen te gaan. Helaas is het niet zo vanzelfsprekend en daarom blijft een dag zoals IWB  belangrijk om bewustwording in de maatschappij te blijven creëren. Tot de dag eindelijk komt dat gelijkheid heel normaal is. Wij willen jullie in ieder geval een hart onder de riem steken dat je er niet alleen voor staat. Samen staan we altijd sterker! Dus steek ook jouw hand op en strijd voor gendergelijkheid!
Wat doe jij om ongelijkheid tegen te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.210 keer bekeken

Geschreven door

Hoe goed je ook je best doet, als het in je slaapkamer broeierig warm is, heeft dat toch invloed op jouw seksuele prestaties. Natuurlijk kun je een ventilator of airco kopen, maar je kunt ook simpelweg je seksspeeltjes erop aanpassen! Er zijn namelij…
2.210 keer bekeken