NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

697 keer bekeken

Seks, liefde en Covid-19: Hoe blijven we verbonden?

1 maart 2021,

geschreven door

Anderhalf meter afstand houden, mondkapjes en afspreken in kleine groepen is tegenwoordig het nieuwe normaal. Het coronavirus heeft ons leven totaal overhoop geblazen en velen onder ons zijn corona moe. Moe omdat je weinig of continu dezelfde mensen ziet, je het nu even moet doen zonder een uitlaatklep als de gym of jouw favoriete kroeg en omdat het voelt alsof een deel van onze vrijheid is afgenomen. In zo’n tijd is het juist belangrijk om verbonden te blijven met vrienden, familie en liefdes. Want samen staan we sterker, toch?

Inhoudsopgave

Seks en liefde tijdens een pandemie

Voor sommige mensen is seks het laatste waar ze aan willen denken wanneer ze te maken hebben met de onzekerheid die een pandemie met zich meebrengt. Maar voor anderen kan de angst voor ziekte of zelfs de dood juist het verlangen naar een intieme band sterker maken. Het toenemende verlangen naar zo’n intieme band geldt voor personen van alle leeftijden en achtergronden, ongeacht of je een (toegewijde) relatie hebt of geniet van een single leven. Bij situaties waarbij angst en onzekerheid om de hoek komen kijken, wordt er vaak gedacht: “Is dit het nou?” “Kan ik niet meer uit het leven halen?” “Is dit de persoon met wie ik het einde van de wereld wil aangaan?”.

“Singles zijn op zoek naar iemand met wie je een connectie aangaat en die bij jou de angst wegneemt om het einde der tijden alleen mee te maken.”

Singles missen in deze tijd vooral intimiteit, zowel fysiek als mentaal. Iemand met wie je een connectie aangaat en die bij jou de angst wegneemt om het einde der tijden alleen mee te maken. Dankzij corona is er een heel mooi woord voor het fysieke gemis bedacht: Huidhonger. Singles vragen zich massaal af of ze misschien niet kunnen daten via Zoom of Facetime en proberen op elke sociaal afstandelijke manier dan ook om meer seks en liefde aan hun leven toe te voegen.

corona en daten

Laat je niet gek maken!

Of je nu een relatie hebt of single bent, in een periode van onzekerheid is het de sleutel om je hoofd koel te houden. Laat je niet gek maken door de omstandigheden en blijf rustig. Neemt paniek echt de overhand, ga dan de volgende stappen bij langs om weer rustig te worden.

“Laat je niet gek maken door de omstandigheden en blijf rustig.”

How to survive Covid-19: Tips voor koppels onder één dak

Woon jij samen met je partner en kan je elkaar af en toe wel achter het behang plakken? Dat snappen wij best wel, je bent er nu eenmaal niet aan gewend om elkaar ieder moment van de dag te zien (hopen wij voor je). Het is in deze lockdown periode nóg belangrijker dat je tijd voor jezelf neemt, maar ook dat jullie blijven daten. Jullie zijn natuurlijk meer dan slechts huisgenoten!

 1. Neem de tijd voor jezelf. Is jouw partner aan het gamen? Maak dan bijvoorbeeld in je eentje een wandeling van minimaal 30 minuten. Wandelen is goed voor lichaam en geest, helpt dingen op een rijtje te zetten en verlicht stress.
 2. Romantiek hoeft niet van de radar te verdwijnen omdat alles dicht is. Ook thuis kan je op date. Bestel bijvoorbeeld eten bij jullie favoriete restaurant, dek de tafel mooi, steek kaarsen aan en kleed je op je mooist.
 3. Wees eerlijk over de dingen die je dwars zitten. Heb je het gevoel dat jullie intimiteit minder is geworden als gevolg van de intelligente lockdown en het vele thuiszitten? Bespreek dit dan, zodat jullie samen naar een oplossing kunnen werken. Intimiteit is méér dan seks. Met elkaar knuffelen of een massage zal ook wonderen doen.
 4. Wanneer de mogelijkheid er is, zorg dan voor een aparte werkplek. Jij kan bijvoorbeeld in de studiekamer gaan werken en jouw partner in de woonkamer. In de avonden en weekenden zijn jullie dan echt fysiek samen.

relatie overleven tijdens corona

How to survive Covid-19: Tips voor koppels die niet samenwonen

Heb jij een relatie maar woon jij niet samen met je partner? De kans is natuurlijk groot dat je dan elkaars aanwezigheid enorm mist. Leuke dingen buiten de deur doen in de avond of in het weekend zitten er niet in. Maar gelukkig kan je ook op een andere manier genieten van de tijd samen met jouw lover.

 1. Kijk een serie of film via Netflix Party. Via deze extra functie van Netflix kan je samen met je partner virtueel genieten van dezelfde film. Je kan zelfs tijdens de film chatten! Netflix & Chill krijgt wel een iets andere betekenis, maar met jouw partner, popcorn en jouw favoriete drankje heb je alsnog de perfecte ingrediënten voor een heerlijke coronaproof date night!
 2. Mis jij het intieme aspect enorm? Logisch! Gelukkig is daar sexting voor in de wereld geroepen. Stuur jouw vriendin een mooi lingeriesetje op en spreek af om elkaar in de avond te videobellen of om elkaar spannende foto’s te sturen. Natuurlijk kunnen jullie ook gebruik maken van op afstand bestuurbare toys! Maak jullie gesprekken steeds wat spannender en intiemer aaand the rest is history 😉
 3. Verras elkaar! Dat jullie elkaar niet meer zoveel kunnen zien, betekent niet dat jullie elkaar niet meer kunnen verrassen. Stuur bijvoorbeeld spontaan een lief kaartje of een bos bloemen naar je partner.
 4. Vinden jullie het leuk om samen te koken? Dat kan ook op afstand! Zoek samen een gerecht uit dat jullie willen maken en videobel met elkaar tijdens het koken. Vervolgens kunnen jullie beginnen aan de datenight en met elkaar blijven bellen tijdens het eten. Wil je echt uitpakken? Dek de tafel dan mooi en trek je mooiste kleren aan.

How to survive Covid-19: Tips voor singles

Single zijn is natuurlijk hartstikke leuk, maar wij begrijpen het wanneer je die alone time nu wel een beetje hebt gehad. Geen nieuwe mensen leren kennen en geen leuke dates hebben klinkt ook niet echt leuk. Wil jij weer spannendere tijden beleven met jezelf of een potentiele partner? Ga de onderstaande tips dan eens bij langs.

 1. Net als seks met een ander persoon, hoeft seks met jezelf niet altijd hetzelfde te zijn! Zien jouw masturbatiemomenten er altijd hetzelfde uit? Doe dan eens de masturbatie challenge en leer jezelf op een heel andere manier kennen.
 2. Wil je graag met iemand daten? Ga dan eerst met iemand videobellen om te zien of er een goede klik is. Is de vonk overgeslagen? Ga dan op een coronaproof date. Dit kan een wandeling door de stad zijn, samen een film kijken via Netflix Party of een picknick in het park (wel met 1,5 meter afstand uiteraard!).
 3. Praat met single vrienden/vriendinnen over je gevoel. Single zijn tijdens een lockdown kan al snel het gevoel van eenzaamheid met zich meebrengen. Singles begrijpen hoe jij je voelt en er samen over praten kan een fijne uitlaatklep zijn.
 4. Nu is de tijd om jouw innerlijke seksgod(in) te (her)ontdekken. Lees een boek over seks en intimiteit, bestel eens een toy die je nog nooit hebt geprobeerd, lees of luister naar een erotisch verhaal en verwen jezelf. Leuker kan je het niet maken, wel lekkerder!

single tijdens lockdown

Hoe kom jij de lockdown door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.340 keer bekeken

Geschreven door

We hebben het druk met z’n allen. Het huishouden, de kinderen van school halen en daarnaast nog eens goed presteren op werk. Seks, we zijn er soms gewoon te druk voor. Hoe graag we het ook willen, soms lijkt er simpelweg geen tijd voor te zijn. Dus p…
3.340 keer bekeken