Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

13.723 keer bekeken

Samen klaarkomen? 8 tips voor een gelijktijdig orgasme!

1 december 2023,

geschreven door

Mannen komen vaak veel sneller klaar dan vrouwen en vrouwen komen vaak überhaupt niet klaar tijdens de seks. Is samen klaarkomen dan een onmogelijke opgave? Nee hoor! Met de volgende tips geven we jullie graag een zetje in de goede richting.

De beste tips voor samen klaarkomen

1. Overbrug de orgasmekloof

De orgasme-wat? De orgasmekloof! Dit is een benaming voor het feit dat veel mannen regelmatig klaarkomen tijdens de seks, terwijl dat voor veel vrouwen een bijzonder iets is.

Vrouwen komen niet snel klaar door penetratie. De clitoris is namelijk het belangrijkste plekje dat gestimuleerd moet worden voor een orgasme. Maar dit kleine knopje wordt meer dan eens vergeten tijdens de seks. Zonde.

Wist je dat… 70% van de vrouwen stimulatie van de clitoris nodig hebben om klaar te komen?

De meeste standjes stimuleren alleen de vagina, maar niet de clitoris. Dan is de weg naar het orgasme wel erg lang…  Laat staan samen klaarkomen!

2. Clitorisgerichte standjes & toys

Om de vrouw überhaupt tot een hoogtepunt te laten komen, dien je zeker aandacht te besteden aan de holy grail, oftewel: de clitoris! Ongeveer 70% van de vrouwen heeft deze clitoris stimulatie nodig om het orgasme te bereiken.

Niet alle seksstandjes stimuleren de clitoris voldoende, waardoor extra stimulatie met de hand of een seksspeeltje uitkomst kan bieden.

Experimenteer samen (of alleen) om te ontdekken hoe je clitoris het fijnst gestimuleerd kan worden.

Ga bijvoorbeeld voor het Aquarius standje om de clitoris te stimuleren. Check ook deze standjes met een vibrator voor een heerlijk clitoraal orgasme.

Een wand vibrator, clitoris vibrator of mini vibrator zijn perfecte speeltjes om de clitoris mee te verwennen tijdens de seks.

Onze sexperts raden aan:

3. Het orgasme uitstellen

Mannen doen er gemiddeld 7 tot 14 minuten over om tot hun climax te komen, terwijl vrouwen er gemiddeld 10 tot 20 minuten voor nodig hebben. Een van de essenties van samen klaarkomen is dus dat de heren hun orgasme leren uitstellen.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Misschien. Maar er zijn diverse manieren om het orgasme uit te stellen, zoals de stop-startmethode, de knijptechniek en het trainen van de bekkenbodemspieren door middel van kegeloefeningen. Het proberen waard!

Tip! Lukt het uitstellen van het orgasme niet zo goed? Als een man eerst klaarkomt en na een korte pauze weer seksueel actief wordt, zal zijn tweede orgasme minder snel komen.

4. Gebruik een condoom en/of glijmiddel

Glijmiddel kan penetratie niet alleen comfortabeler en soepeler laten verlopen. Door wrijving tegen te gaan kan het ook de intensiteit van de stimulatie verminderen, net als bij een condoom. Wist je trouwens ook dat er orgasme vertragende condooms en andere middelen zijn?

Of misschien komt het orgasme juist te laat? In dat geval zou je een stimulerend glijmiddel kunnen proberen!

5. Uitgebreid voorspel

Voorspel is erg belangrijk om elkaar klaar te stomen voor het echte werk‘. Zeker voor vrouwen is deze aanloop naar penetrerende seks van belang, om zo voldoende opgewonden te raken.

Hoe meer een vrouw wordt opgewarmd tijdens het voorspel, hoe makkelijker zij het orgasme zal bereiken tijdens de seks. Besteed dus gerust 20 minuten of langer aan het voorspel.

Vind je het als man nou lastig om niet vroegtijdig klaar te komen, wacht dan ook echt nog even met het stimuleren van de penis.

6. Communicatie

Wat voelt goed en wat niet? Verbale én non-verbale communicatie is belangrijk voor alle aspecten van een relatie, zo ook intimiteit en seks. Je moet er natuurlijk geen show van maken, maar ben je een gesloten boek, dan weet je partner niet waar die aan toe is.

Aarzel niet om je te uiten; zucht, kreun of steun en grijp de lakens stevig vast. Speel op elkaar in en de seks zal nog intiemer zijn!

Voel je dat jouw climax eraan zit te komen? Overweeg dit ook aan te geven bij je partner. De toegenomen spanning zal voelbaar zijn. Mogelijk is het zelfs een trigger voor hem om ook te klaar te komen. En voìla, daar heb je het gelijktijdige orgasme!

7. Leer je lichaam en orgasme kennen

De belangrijkste tip in jullie zoektocht naar samen klaarkomen: word bewust van je lichaam en dan vooral van je orgasme! Dames, sta eens stil bij wat je voelt en ervaart als je het orgasme voelt opkomen.

Experimenteer met verschillende standjes, tempo en intensiteit. Verken je seksuele triggers. Heb je bepaalde kinks, fantasieën of een favoriete erogene zone? Wat is er voor jou nodig om het punt van orgasme te bereiken als je masturbeert?

8. Tegelijk klaarkomen? Forceer het niet!

Allemaal goede tips, toch? Toch is er nog een cruciale tip, namelijk dat je het niet forceert! Ben jij, of is je partner teveel bezig met het orgasme, dan kan er ook druk op komen te staan. En dát werkt averechts.

Vergeet niet dat seks draait om plezier, niet om (tegelijk) klaarkomen. Het voorspel en de weg naar het orgasme kunnen nog veel lekkerder en waardevoller zijn dan het orgasme zelf.

Als eerste klaargekomen? Bied je partner gewoon aan om nog een handje te helpen 😉

Is het jullie wel eens gelukt om samen klaar te komen? Of staat het nog op jouw to-do-list?

1 reactie

  1. Inderdaad een uitgebreid voorspel is belangrijk,nemen we ook alle tijd voor,mijn vrouw komt wel eens 2 keer klaar,natuurlijk laat ze mij ook niet onberoerd tijdens het voorspel,
    Het is ons ook dikwijls gelukt om samen klaar te komen,zelfs met een squirtje van mijn vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

19.422 keer bekeken

Geschreven door

Onder de douche creëer je echt een ontspannen momentje voor jezelf. Misschien heb je wel kinderen, een partner of familieleden die de hele dag om je heen lopen, maar in de badkamer ben je even helemaal alleen. Dit is waarschijnlijk ook een van de re…
19.422 keer bekeken